• Bloomga, a Ten Square Games Autor: ~yeti [46.169.110.*]
    Poczytajcie uważnie artykuł http://wyborcza.biz/Gieldy/1,132329,23296074,cena-akcji-w-ofercie-publicznej-ten-square-games-ustalona-na.html

Podobna, a wręcz bliźniacza spółka Bloomga prognozuje 6 mln zysku w 2020, tylko że wycenia się na około 12 mln zł podczas pre-IPO. Dostałem teaser i wygląda to całkiem nieźle. Natomiast wycena już po przeprowadzonym IPO dla Ten Square Games to 335 mln zł. Merit miał zakusy aby kupić ich akcje. Nie wiadomo czy kupił i czy kupi? Do tego ciekawostka, Przygodzki, prezes Bloomga SA dał wywiad w Forbes w bieżącym kwietniowym wydaniu. Szykuje się widać na duże łowy. Ich gra Islandoom zaczyna fajnie wyglądać. Myślę, że wiele z tego może być dobrego jak zainwestują. Bloomga nie jest to jeszcze spółka konkurencja dla Ten Square Games, ale wycena 12 mln to nie 335 mln. Benchmark już jest, a Bloomga moim zdaniem nie jest 28 razy gorsza czy mniejsza. Produkt jest naprawdę dobry. Wręcz może ze swoją grą dogonić gry Ten Square Games szybciej niż w 2020. Okazja ? Ktoś już zainwestował ? Napiszcie.
  • Re: Bloomga, a Ten Square Games Autor: ~czytelnik [95.40.193.*]
    I to jest temat to rozważenia. Merit zamierza zainwestować w Bloomę https://ceo.com.pl/merit-invest-sa-planuje-zmiany-portfelu-inwestycyjnym-97738 a Bloomga idzie grubo z merketingiem https://www.forbes.pl/technologie/gry-przegladarkowe-przyszlosc-i-zyski/jgqt1bp

Ktoś wie czy Bloomha będzie na Wallu ?
  • Re: Bloomga, a Ten Square Games Autor: ~kabanos [83.13.193.*]
    podoba mi się taka koncepcja: merit doradza bloomdze, z uwagi na fakt, iż wie jaka fajna jest to gra, posiada akcje bloomgi, bloomga wchodzi na giełde, a merit pokazuje ile ma akcji i ile zarobił na bloomdze. patrząc na inne firmy z branży gier to może być, że 20 to początek. ciekawe czy olo to skomentuje, biedny olo
  • Re: Bloomga, a Ten Square Games Autor: ~Ferd [37.47.240.*]
    Pisze Wam ciągle,że 20 zł to kwestia czasu....
  • Re: Bloomga, a Ten Square Games Autor: ~doktor [46.134.10.*]
    Wydaje sie to prawdopodobne
  • Re: Bloomga, a Ten Square Games Autor: ~SMA [31.1.42.*]
    Czekam czy uda im się zabrać kasę dla Bloomgi i wejść do spółki? Merit pisał, że doradza spółce, a branża cały czas jest gorąca.
    uda uda, zobacz jak idą przebojem, a jak dadzą info że bloomga idzie na giełdę paru dziwnych typów napisze, że to już jest dno totalne z tej spółki i powinni akcje za darmo rozdawać, wszystko mi opada jak widzę wpisy takich oświeconych
  • Re: Bloomga, a Ten Square Games Autor: ~Gracz [31.1.126.*]
    Kibicuje im. Gra jest jeszcze trochę niedopracowana, ale jak na początki komercjalizacji bardzo obiecująca.
    a jeszcze do tego jest voicefinder w drodze na giełdę
[x]
KLEPSYDRA 2,77% 6,68 2025-09-22 16:49:26
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.