Dziwi fakt , że w czasie kiedy notowania surowców biją rekordy ( aluminium ) , notowania firmy zajmującej się ich odzyskiem dołują ; firma zajmuje się przecież przetwarzaniem odpadów elektronicznych i odzyskiem z nich całej gamy wartościowych metali oraz obrotem nimi ; wiadomo , że efekt tych wzrostów zobaczymy w wynikach dopiero za kilka miesięcy ale moim zdaniem warto już teraz zaopatrzyć się w akcje tej firmy ; to jest tylko moja opinia ; każdy niech się kieruje swoimi spostrzeżeniami a najlepiej dużo poczyta o rynku recyklingu i samej spółce ;
Jeśli za IV kw. nie będzie około 30 mln zysku netto to znaczy, że są kłamcami. To, że kurs spada, nie jest dziwne przy takim akcjonariacie. Należy pokazywać zyski i wypłacać dywidendę.
Mnie to też dziwi, obserwuję tą spółkę, nie siedzę w akcjach długo. Mimo iż tematem mojej pracy mgr był recykling metali itp, Krezus odjeżdża aż miło a ten gniotek stoi, ale jestem dobrej myśli i dokupię w tym tygodniu jeszcze może z 10 kilo żeby uśrednić w dół. Pozdrawiam i życzę zarobku