• absurdalnie niska wycena Autor: ~Patryk [83.11.180.*]
    kapitalizacja  3 mln , c/wk 0,22, Rating AA+
    Po restrukturyzacji  pierwszy zyskowny kwartał 0,6
    wskaźniki zadłużenia na dobrym poziomie
  • Re: absurdalnie niska wycena Autor: ~vic [46.76.254.*]
    Zysk za I kw.jest pewnym zaskoczeniem, bo spółka przynosi systematycznie straty. Pomimo restrukturyzacji, która trwa od kilku lat, nie było widać jej wyników.
    Niski kurs i wycena odzwierciedla, to co się działo w spółce. nietrafione inwestycje, utratę udziałów w rynku, brak wyników, brak kontroli kosztów i w końcu brak realnych perspektyw rozwoju.
    Przedstawiony wynik, to dobry znak ale czy powtarzalny ? Czy firma jest w stanie zwiększać przychody i zysk ?
    Odpowiedź przyniosą kolejne raporty.
  • Re: absurdalnie niska wycena Autor: ~JASNOWIDZ [84.205.26.*]
    Myślę że to nie jest jednorazowy wyskok wyników, a co będzie gdy wynik netto za 2018 zamknie się kwotą 1,5-2 mln
    kurs będzie krotnością obecnej wyceny
    Wg. mnie BPN to czarny koń na na NC
  • Re: absurdalnie niska wycena Autor: ~chińczyk [217.99.175.*]
    ludzie z rynku twierdzą że restrukturyzacja polegała na wygaszaniu własnej produkcji i zakupom z chin
  • Re: absurdalnie niska wycena Autor: ~Patryk [84.205.26.*]
    Dla mnie produkcję i sprzedaż mogą przenieść na Madagaskar byle dało to zysk

• Re: absurdalnie niska wycena Autor: ~sasiad [37.47.172.*]
    oczywiscie ale nie w przypadku firmy ktora walczyla otwarcie z produktami chinskimi twierdzac ze sa do bani niby czemu klienci maja dalej placic za bp 4 razy wiecej?
  • Re: absurdalnie niska wycena Autor: ~Olek [84.205.26.*]
    Mimo że rzeczywiście papier nisko wyceniany i ma potencjał do dalszych wzrostów to z powodu znacznego wykupienia i dziurawego
    karnetu sprzedaży nie zachęca do poniedziałkowych inwestycji, być może po korekcie
  • Re: absurdalnie niska wycena Autor: ~hmmmmmmm [155.133.91.*]
    Przez kilka miesięcy praktycznie 0 zainteresowanie spółką i obrotów, 1 komunikat i wysyp nowych nicków i obroty- spekulacyjne wybicie, czy nowy trend?
  • Re: absurdalnie niska wycena Autor: ~vic [31.1.107.*]
    Kolejny raport okresowy za II kwartał 2018 roku będzie 10 sierpnia 2018 roku. Wcześniej będziemy mieli oficjalny raport za I kw, i ciekwi mnie jaki będzie komentarz zarządu co do dalszych perspektyw ?!
[x]
BLACKPOIN 0,00% 0,35 2026-05-15 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.