Zysk za I kw.jest pewnym zaskoczeniem, bo spółka przynosi systematycznie straty. Pomimo restrukturyzacji, która trwa od kilku lat, nie było widać jej wyników. Niski kurs i wycena odzwierciedla, to co się działo w spółce. nietrafione inwestycje, utratę udziałów w rynku, brak wyników, brak kontroli kosztów i w końcu brak realnych perspektyw rozwoju. Przedstawiony wynik, to dobry znak ale czy powtarzalny ? Czy firma jest w stanie zwiększać przychody i zysk ? Odpowiedź przyniosą kolejne raporty.
Myślę że to nie jest jednorazowy wyskok wyników, a co będzie gdy wynik netto za 2018 zamknie się kwotą 1,5-2 mln kurs będzie krotnością obecnej wyceny Wg. mnie BPN to czarny koń na na NC
oczywiscie ale nie w przypadku firmy ktora walczyla otwarcie z produktami chinskimi twierdzac ze sa do bani niby czemu klienci maja dalej placic za bp 4 razy wiecej?
Mimo że rzeczywiście papier nisko wyceniany i ma potencjał do dalszych wzrostów to z powodu znacznego wykupienia i dziurawego karnetu sprzedaży nie zachęca do poniedziałkowych inwestycji, być może po korekcie
Kolejny raport okresowy za II kwartał 2018 roku będzie 10 sierpnia 2018 roku. Wcześniej będziemy mieli oficjalny raport za I kw, i ciekwi mnie jaki będzie komentarz zarządu co do dalszych perspektyw ?!