• Ten odpał jest nielogiczny Autor: ~pszyszek [37.47.8.*]
    Czy dzisiejsza uchwała daje powód do wzrostu? Porównując ją do propozycji to jest ona gorsza. Na skup zostanie przeznaczone nieco mniej kasy a wyższa cena spowoduje większą chęć sprzedaży niż po 6,90 więc redukcja będzie większa nie tylko wolumenowo ale i kwotowo.

Chyba że rynek czuł ryzyko nieuchwalenia skupu ale to nie miało podstaw.
  • Re: Ten odpał jest nielogiczny Autor: ~Wili [31.0.71.*]
    Zawsze byłem zwolennikiem dywidendy zamiast skupu, ale przy tej cenie trzeba będzie się zapisać
  • Re: Ten odpał jest nielogiczny Autor: ~andi [94.254.148.*]
    a jestem ciekaw co myslisz o sobie Myslisz logicznie ?Ja uwazam w oparciu o to co piszesz ze nie Ktos co mial ciut kasy chcial kupic akcje capa bo 20 %kupia od niego pa 10,45 a kupi np po 4,5 im wieksza kwota tym wiecej dostanie To jest nielogiczne ?a jak cegla ci spadnie z dachu na glowe i pojedziesz do szpitala to logiczne czy nie ?
  • Re: Ten odpał jest nielogiczny Autor: ~pszyszek [77.252.47.*]
    Chodzi o porównanie do skupu za 6,90 ponad 30% akcji. Zarobek byłby większy więc uchwała przyjęta jest w gruncie rzeczy gorsza niż projekt.
  • Re: Ten odpał jest nielogiczny Autor: ~Kami [188.146.99.*]
    No ale na 100% jest, bo przed chwilą jeszcze to takie pewne nie bylo. Poza tym wyzsza cena i mniejszy wolumen zapewnia kontynuacje normalnego wezwania a nie skupu zdecydowanej wiekszosci akcji bo za wysoka cena.
[x]
CAPITAL 0,63% 0,80 2025-12-11 15:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.