A dlaczego właśnie 7 zł a nie na przykład 5 albo 9 zł?
Post bez żadnej merytorycznej treści, to brzmi jak wróżenie z fusów. Równie dobrze można napisać że możliwy zasięg spadków to nawet 30 groszy...
Tak napiszę coś co zaobserwowałem w dwóch Biedronkach ich produkty są coraz bardziej widoczne i ludzie je biorą polecam opolanki z galaretką opakowanie jest mało ciekawe i odstaje od konkurencji ale w smaku ok.Przyglądam się firmie od dłuższego czasu myślę że jest tu potencjał. Zobaczymy wyniki.
A jakich się spodziewałeś? Branża spożywcza to trudny biznes. Konkurencja duża. Szczególnie z zagranicy. Pchają do nas rozmaite towary na dotacjach że nie ma siły z tym konkurować. Tacy Duńczycy to dostają takie dotacje że nawet jakby to jedzenie darmo do nas eksportowali to by wyszli na swoje.
Dobrze robią budując fabrykę, tylko że powinna ona być maksymalnie zrobotyzowana bo Otmuchów i Odra cierpią na przerost zatrudnienia. Przy takich prrzychodach to połowa ludzi nadaje się do zwolnienia. Dodatkowo są za mało innowacyjnii te ich wyroby to nadają się na wystawę do skansenu pod tytułem "takie słodycze jadano w dawnych czasach". Zarząd i rada nadzorcza porażka, prezesi co jeden to lepszy, sami nieudacznicy bez wizji i polotu. Tu potrzeba prężnego branżowego inwestora natychmiast..
Obecnie koszty pracownicze, z powodu niskiego bezrobocia i rosnących płac, są bardzo dużym problemem. Niektóre firmy przenoszą zakłądy na Ukrainę - np. Groclin bo inaczej nie dały by rady.
Więc moim zdaniem jak już budować nową fabryke to na Ukrainie. Może się okazać że spółka nie będzie konkurencyjna.
Za duże ryzyka prawne i biznesowe przy prowadzeniu inwestycji i dla zachowania ciągłości dostaw. Szczególnie w spożywce. Dziś się da to robić tylko w UE żeby sieci Ci dały stałe dostawy
Etam bzdury. Chalwa 120g, slonecznikowa 2.5zl od ukrow. Czyli polowe tansza. Komus sie za tyle oplaca sprzedawac a dla OTM za duze ryzyko jakies? Ta nowa fabryka to wtopa.