bo kupywali tu już spore ilości gdy kurs spadał poniżej 25. Myślę, że tak będzie i tym razem. Nie po to uchwalali skup by teraz czekać nie wiadomo na co. Nawet jeśli byłoby prawdziwe to i tak jest duży plus dla popytu.
Zwracam uwagę, że baza za 1Q jest bardzo niska, szczególnie jeśli chodzi o wynik netto, także z pewnością sporo ją poprawimy. Myślę, że wzrost zacznie się już przed wynikami :)
Brak chętnych? Nie mam niestety wszystkich ofert, ale kilka dni temu widziałem 9tys, choć nieco wyżej. Codziennie jest po przynajmniej tysiącu w okolicy najbliższej oferty sprzedaży.
Cały czas są jacyś chętni i do sprzedaży i kupna. Tylko mało ich bardzo i wolumen mały.
Przeczytałem uchwałę, ani słowa o dziennych obrotach. Byłoby to zresztą niemożliwe do zrealizowania. Niby czemu zresztą miałoby to służyć. Przytocz źródło albo przyznaj, że nie masz racji.
Oczywiście, że nie mam racji. Spółka łyka codziennie po 10-20 tys. akcji własnych w transakcjach niewdzialnych. Skupili pewnie już ponad 15%, ale nie podają komunikatów, żeby nie zapeszyć. Miałeś rację Jaca_bez_Kaca. Chwała Tobie.
Gdyby skupowali dziennie, to by też raporty były, że skupują. A tego nie ma.
Nie ma też wytycznych w jakiej cenie skupują, po ile itd. Po prostu raz na jakiś czas kupują. Być może bez żadnych prawidłowości.
Tamta pompa, co była w dwa dni od 24 do 30 to też nie byli oni. Podejrzewam, że jakiś fundusz lub ktoś inny. Może kierował się rekomendacją nowego domu maklerskiego, który zapowiadał, że w marcu Esotiq będzie sobie radził dużo lepiej niż inne spółki.