• Nowe info dla spółki Autor: ~Jarek [54.38.132.*]
    Udostępnili nowy raport link jak oceniacie?
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~modmot [178.36.17.*]
    A co tu oceniać? Jak to ogłoszenie o zwołaniu ZWZ. :) Podsumują ubiegły rok finansowy, klepną absolutoria dla Zarządu, ktoś wyleci - inny przyleci i po zebraniu. W projekcie uchwał jest zapis, że zysk idzie do funduszu inwestycyjnego, a nie na dywidendę dla nas, więc tu od lat temat się nie zmienia. Zwiększy się ilość akcji o 12mln sztuk...i weź to oceń.
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~observer [89.66.84.*]
    Nie siej zamętu. Gdzie masz napisane, że się zwiększy ilość akcji o 12 mln?
    Na ZWZA tylko zostanie uaktualniony statut spółki do stanu rzeczywistego. 12 mln akcji serii B o których mowa w artykule 8 statutu są dawno objęte przez posiadaczy warrantów subskrybcyjnych i są w obrocie. Zajrzyj sobie na stronę Pepees - akcjonariat : http://www.pepees.pl/index.php?k=77
  • Re: Nowe info dla spółki Autor: ~modmot [178.36.17.*]
    Nie mam żadnego celu w sianiu zamętu w tym miejscu (ani żadnym innym), więc przepraszam. Po prostu nie doczytałem albo mi umknęło, że "Skreśla się Artykuł 8a Statutu Spółki w brzmieniu":

„Artykuł 8a
    Kapitał zakładowy Spółki został warunkowo podwyższony o kwotę nie większą niż 1.500.000,00 zł (słownie: jeden milion pięćset tysięcy złotych zero groszy), poprzez emisję nie więcej niż 25.000.000 (słownie: dwadzieścia pięć milionów) akcji zwykłych na okaziciela serii B o wartości nominalnej 0,06 zł (słownie: sześć groszy) każda i łącznej wartości 1.500.000,00 zł (słownie: jeden milion pięćset tysięcy złotych zero groszy), w celu przyznania praw do objęcia akcji serii B przez posiadaczy warrantów subskrypcyjnych serii A, emitowanych na podstawie Uchwały nr 24 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 24 maja 2011 roku.” ".
[x]
PEPEES 0,00% 0,93 2025-11-07 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.