" informuje, iż w dniu dzisiejszym Spółka w transakcji pakietowej poza sesją giełdową na rynku podstawowym Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. nabyła 10 000 akcji własnych o wartości nominalnej 0,10 zł każda, stanowiących 0,448 % kapitału zakładowego. Nabytym akcjom odpowiada 10 000 głosów na walnym zgromadzeniu, co stanowi 0,309 % ogólnej liczby głosów. Średnia jednostkowa cena nabytych akcji własnych wyniosła 30,00 zł."
Czyli wniosek jest jeden.. my sobie możemy robić co chcemy handlować kupować sprzedawać zmieniać kurs panikować kupowac i ponosić a oni i tak kupią jak im pasuje poza sesją giełdową za cenę za którą giełdowo kurs się nie zmieni... zamiast kupić PKC i dać akcjonariuszom zarobić...
A tak wymienili za 30 a my się będziemy zaraz po 24 bujać...
czas zwijać się na inne walory.. gamedevy odżywają 11bit, cdprojekt, playway, cigames tu już przeżytek
No ja akurat mam trzy podstawowe spółki do inwestowania: CDProjekt, 11Bit i Esotiq. Gdzie w każdą spółkę przede wszystkim wierzę i patrzę, co robi. Ale o ile na CDProjekcie można jeszcze sporo pograć, na 11Bit mniej, tak na Esotiqu pozostaje tylko trzymanie i jakieś drobniejsze akcje, bo obroty małe. I jestem ciekaw, co by musiało się stać, aby się tutaj rozkręciło.
Jak ktoś ma kilka tysięcy akcji CDPu to je może sprzedać w ciągu kilku sekund czasami, czasami w ciągu kilku godzin jak poluje na cenę dobrą. Podobna wartość na 11Bit czasami zejdzie w kilka minut czasami dłużej trzeba. Kilka tysięcy akcji na Esotiqu to w tej chwili sprzedawanie dniami, co zresztą widać, jak ktoś od kilku dni próbuje sprzedać i schodzi tyle, co kot napłakał. A nikt nie kupuje, bo to żadna oferta.
Zarząd bawi sie z nami w kotka i myszkę. Ustawiane widełki w przedziale 25-30 i zbiera. Ma takie prawo. Jesteśmy drobnymi inwestorami i troszkę z nami pogrywają.