Przepraszam, drobna zamiana miejsc, miało być dokupię a nie odkupię. Co do wywalania to nie ja, nie chciałem zwalać kursu, zresztą sam również dobierałem po 10 licząc że to chwilowa korekta i się przeliczyłem. Nic, mogę poczekać i jeszcze dokupić, sąsiedzi mają wolną piwnicę i chcą odstąpić za free to chyba skorzystam by mieć gdzie przechować te które jeszcze kupię.
też sądziłem, że to korekta ale tu chyba jest parę panikarzy co brali i po 12 a oddali po 6 ! ZGROZA jak pamiętam po 12 i 13 gr ładnie szło zatrzymało się jak ktoś wystawił ukryciaka, sprzedał a teraz zbiera powoli po 5 i 6 no ale taka jest giełda
Albo mam problemy ze wzrokiem albo znaleźli się amatorzy mocnych wrażeń, już na K jest ponad 300 tys. Jeśli chcą kupować to zapraszam na prawą stronę stoi masa akcji i szuka nowego właściciela.
Będzie lub nie będzie 4, ale skoro chcą kupić to na S stoi masa wolnych akcji. Skoro nie może wzrosnąć to musi spać aby napędzić koło zamachowe. Obecna sytuacja jest najgorszym rozwiązaniem z możliwych opcji.
no Panowie cena zaskakująca.... moje oczekiwania idą w innym kierunku.... wezol milczy.... Zdzicho.... Lee... co sądzicie ? wrzucić jeszcze trochę akcji do kolekcji ?
Możecie dobierać, na S stoi masa akcji a zaczynają się od 6, na 5 coś mało chętnych do sprzedani mimo iż stoi momentami 400 tys. szt. Taka zabawa potrwa pewnie jeszcze kilka dni i powinno się wyklarować w górę lub w dół. Jak zawsze twierdzę, nie ważne w którą stronę byle się kręciło to prędzej czy później następuje odbicie. Najgorsze jak stoją murem i brak ruchu w żadną ze stron.
Dnia 2018-04-18 o godz. 11:12 ~Le napisał(a): > bez infa ze spółki nie ma co brać zamrożony kapitał, a oni milczą jak zaklęci
Z ciężkim sercem muszę przyznać rację Le. Zresztą od jakiegoś już czasu stosuje zasadę: milczy spółka, milczę ja. Są spółki, które nie tylko informują same z siebie o tym co robią lub zamierzają zrobic, ale także reagują na pytania zadawane przez akcjonariuszy. Rozumiem, że branża medical cannabis to coś absolutnie nowego w naszym kraju i temat bardzo delikatny, ale jednak nawet dla mnie - ta cisza trwa zbyt długo.
Cześć. Jestem na tej spółce od pewnego czasu, mam już sporo akcji (paręset tysięcy) żeby nie było że kolejny "pisarz" :) i gdybym nie miał niestety innych ważnych, dużych wydatków, to chętnie bym zgarnął te akcje co stoją na S po 6,7 i 8. Myślę, że rozbujał bym kurs a jak nawet nie, to miałbym akcje w dobrej cenie, bo wierzę, że zarobię na nich. Co do komunikatów spółki to cała nasza giełda na małych, średnich i newconnect taka jest, niestety, zaczynają się spadki na jakieś spółce, komunikaty skąpe i z dużym opóźnieniem pojawiają się, wpadamy w panikę i zaczyna się zjazd, mega zjazd ceny akcji, zamiast logiczne spadki, to samo ze wzrostami, akcje w górę, komunikaty późno i słabe, to zaczynamy kupować na wyścigi i mamy rajdy, aż do nieba :) Taka kultura giełdy, nadzoru, właścicieli, zarządów spółek i drobnych akcjonariuszy, kombinacje. Popatrzcie sobie co kiedyś było z Biotonem i dawnym Optimusem (CD Projekt), jaka tam była polityka informacyjna i co działo się z cenami akcji, Bioton groszówki, a Optimus nie lepiej, a teraz, każdy może sprawdzić, oczywiście wiem, że na Biotonie było scalenie akcji ale i tak można sobie policzyć samemu ile urosło :) Co do naszych akcji, to ten baton na S po 13, ukryciak, jakieś 500.000-600.000 akcji, to wątpię, że to my drobni, droga do 20 gr. była otwarta, bo chętnych na S do 20 było niewielu, to co za problem poczekać i sprzedawać te 500-600.000 wyżej i nawet jak na końcu po 13 to średnia byłaby z 17 gr., a to 4 gr. wyżej niż ten ktoś sprzedał, a 4 gr razy powiedzmy 500.000 to 20.000 zł, to chyba dla takich jak my nie mało, prawda. Stąd uważam, że to było celowe i jakby nie spadło to tych akcji po 13 było by jeszcze więcej, dużo więcej, ale spadło, to efekt osiągnięty. I żeby nie było, ten co sprzedawał po 13 nie robił tego żeby odkupić się taniej, bo akcji ma sporo i nie potrzeba mu zbijania żeby dokupić, on chciał schłodzić nasz ryneczek GNR i tyle. Teraz czekamy cierpliwie i troszkę jeszcze pewnie, ale sprzedamy w dobrej cenie, zobaczycie :) Pozdrawiam akcjonariuszy :)
Schłodzić rynek to mógł przy 15-17 gr (droga była otwarta) a tak nikt tego nie tknie bez poważnej informacji ze spółki (bo znowu pomyślą, że spółka wywala papier) i jeszcze niech zawieszą to nie mamy co marzyć żeby poszło na ciągłe a tam można by było pograć - widocznie nikomu na tym nie zależy
Sorry ale brak logiki w tym rozumowaniu ponieważ od dawna są wystawione zlecenia na S po 6 i jakoś nikt ich nie kupił, znowu na K są zlecenia za 5 ale nikt im nie chce sprzedać. Czyli przyjmując twój tok rozumowania to mogą wystawić za 5 ale jest mało chętnych do kupienia albo jak chcą lub muszą sprzedać znacznie więcej akcji to zmuszeni są wywalić za 4 lub miej. Tak więc 6 groszy na S to żadna łaska i nie jest to podstawą to tej jak twierdzicie lawiny.
Ja tylko podałem przykład że zmienili nazwę i już w notowaniach mają zmienioną raptem po 4 miesiącach a nasi śpią. i nie nazywaj "medical cannabis" trupem bo tu będzie niezła jazda tylko niech LIROY zacznie działać