• Teoretyczna WK /akcję Autor: ~nowy [89.64.54.*]
    Witam wszystkich, jestem tu nowy i zastanawiam się nad kupnem pakietu akcji, stąd moje pytanie

Wiem, że DTP wybudowało za "grube" pieniądze gigantyczną serwerownię.
    Jaka jest jej cena jako teoretyczne aktywo do sprzedaży? Interesuje mnie ile kasy by zostało gdyby z takiej sprzedaży pokryć wszystkich wierzycieli, bo zobowiązania są chyba mniejsze niż cena takiej serwerowni (z tego co kojarzę to wybudowali to za ok. 200mPLN?)

Z góry dziękuję za odpowiedź.

a tak btw - czy spółka coś dalej działa, w sensie zatrudnia ludzi, ma jakieś kontrakty czy tylko trwa proces sanacji?
    Chcą emitować akcje jako konwersja na dług? Jeśli tak, to chyba min po 2zł? Jak to wygląda?

• Re: Teoretyczna WK /akcję Autor: ~asdf [94.254.150.*]
    Powiem tak, rok temu jak rozmawiales z krulem to prezentowalby ci 10 pewnikow dlaczego sprawa umorzenia udzialow dtp zostanie zamknieta, teraz okazuje sie ze jednak ze umorzenie bylo wadliwe. Ile takich kwiatkow jeszcze jest tego nikt nie wie. Zaraz to samo moze byc z kutnowska i Bog wie z czym jeszcze...

Tutaj wszystko jest tak GIGANTYCZNIE zagmatwane że ja to już przestałem ogarniać. Kto byl z kim a teraz jest przeciw komu juz nie dojdziesz.

A czy spolka faktycznie zaczela podejmowac jakies dzialania naprawcze to tez o to pytalem nikt nie odpowiedzial.
  • Re: Teoretyczna WK /akcję Autor: ~kostka [46.171.4.*]
    odnośnie pierwszej części:
    nie ma znaczenia dla wartości - ile włożyli w wybudowanie DTP. Jeśli nie będzie ona zarabiać - to nie jest warta nic.
    do drugiej:
    według mnie - odkładanie przedstawienia propozycji układowych do przyszłego roku według planu restrukturyzacji - świadczy o braku rozwoju rozmów z wierzycielami. A to od nich (wierzycieli) i wyłącznie od nich zależy powodzenie postępowania sanacyjnego. Z punktu widzenia wierzycieli - im więcej jest wart majątek np: DTP, tym mniej będą skorzy do zaakceptowania redukcji zadłużenia. emisję można przeprowadzić po każdej cenie - obniżenie wartości nominalnej akcji - to żaden problem.

reasumując (w bardzo dużym skrócie): nie widzę specjalnych powodów do kupna obecnie: celowe przesuwanie w czasie najważniejszych tematów dla spółki, jeśli wartość majątku spółki jest mała - to nie czego kupować, jeśli jest znacząca - to większość zgarną wierzyciele.
    oczywiście cuda się zdarzają: np.: a nuż znajdzie się inwestor dla dtp , ale obecnie nic o tym nie świadczy.
  • Re: Teoretyczna WK /akcję Autor: ~Nowy [89.64.54.*]
    Dziękuję za odpowiedź.
    A odnośnie tej serwerowni, to jest gdzieś ten obiekt wyceniony w raportach / przez biegłego?
  • Re: Teoretyczna WK /akcję Autor: ~hmmm [95.148.227.*]
    Wszystko jest w spisie wierzytelnosci...

Przeczytaj ostatni raport.

Do zakupu pakietu serdecznie zapraszam :)

• Re: Teoretyczna WK /akcję Autor: ~kostka [46.171.4.*]
    Dnia 2018-04-11 o godz. 12:06 ~Nowy napisał(a):
    > Dziękuję za odpowiedź.
    > > A odnośnie tej serwerowni, to jest gdzieś ten obiekt wyceniony w raportach / przez biegłego?

ostatnia wycena była w planach restrukturyzacyjnych.
    chyba wartość dtp coś koło 50 mln wyszła.
    wycena nie była przedmiotem oceny audytora/ biegłego
    osobiście mam spore wątpliwości co do sposobu wyceny DTP. jak dla mnie - trochę patykiem na wodzie...
  • Re: Teoretyczna WK /akcję Autor: ~Asdf [94.254.146.*]
    O opinie co do ocen biegłych zapytaj na Indacie.Tam biegły się super wykazał....

PKF Consult Sp. z o. o. sp. k.

Żeby bylo ciekawiej w cube itg ta sama firma. SZOK

http://www.cubeitg.pl/raport-biezacy-nr-espi-362016/
  • Re: Teoretyczna WK /akcję Autor: ~Ania [79.184.124.*]
    A kupuj ile chcesz. Kupuj i nie zastanawiaj się. Kupuj i nie martw się. Kupuj jak chcesz ; )

Pozdrawiam, Ania.

PS. Jak kupisz 20.000 papieru to pójdzie ładnie w górę !! Kupuj. My tez kupiliśmy.
  • Re: Teoretyczna WK /akcję Autor: ~Terug [213.127.53.*]
    I to przy kursie 1,81 wiec kupuj i to duzo
  • Re: Teoretyczna WK /akcję Autor: ~asdf [94.254.151.*]
    widze ze upodabniasz sie do glownego oprawcy :)

ktory nie ma checi ani kasy kupowac jak obiecal.
[x]
CUBEITG 0,33% 0,20 2019-05-06 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.