Hahaha Wszyscy się sprzedali. Pozostało 3,7%, czyli robią co chcą. Niedługo zejście z giełdy i wyciśnięcie pozostałych. Nie kupię już nic co ma coś wspólnego z NN.
No raczej będzie, skoro mają powyżej 95%. Nie wiem dokładnie jak to będzie według prawa litewskiego, ale zakładam, że podobnie jak w Polsce. Plus tego jest taki, że nie trzeba będzie płacić prowizji od takiego skupu. :)
Transakcje dzisiejsze głównie ta ostatnia 5k, kto to kupuje bo drobni po takiej cenie chyba nie. Wychodzi że będzie wykup przymusowy a tu takie kursy na sesji - zobaczymy jak w kolejnych dniach będzie - no i wreście jakieś info powinno się ukazać.
Ktoś tymi ludźmi którzy zarządzają OFE powinien się zająć - kupowali tyle lat temu akcje jako inwestycję dla przyszłych emerytów - pracownicy fachowcy którzy za swoją pracę otrzymują sowite wynagrodzenie - teraz sprzedali akcje firmy która w tej chwili jest w nieporównywalnej lepszej kondycji za 2/3 ceny z objęcia!!!!
poczytaj linki ktore wrzucilem, wg prawa litewskiego akcjonariusz mniejszosciowy w przypadku przekroczenia progu 95% przez akcjonariusza wiekszosciowego ma prawo zazadac wykupu
To coś jeszcze trzeba robić w zwiazku z wykupem, jeśli nie zgłosiłem się na wezwanie, a mam papiery? Czy wykup automatycznie na moim koncie zostanie wykonany? Dzikei za odpowiedz