• FF poniżej 10% Autor: ~Luk [87.239.222.*]
    Nie piszcie bzdur o wywaleniu z giełdy! Wykreślenie Lukardi z indeksu NCindex jest spowodowane tym że ff jest poniżej 10%. Tzn że już tylko grubi maja te akcje a drobni mogą się tylko przyglądać ;)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [193.19.165.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~luk [193.19.165.*]
    no nie przetlumaczysz
    a wniosek wysle
    a abstrahujac..ciekawe jak maja pow 90% jak oficjalne strukury mowia inaczej
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~luk [193.19.165.*]
    Indeks NCIndex to pierwszy indeks dedykowany rynkowi akcji NewConnect. Datą bazową indeksu jest 30 sierpnia 2007 roku. Wartość bazowa indeksu wynosiła 1000 pkt. NCIndex obejmuje wszystkie spółki wprowadzone do obrotu na NewConnect, których liczba akcji w wolnym obrocie jest wyższa niż 10% i wartość akcji w wolnym obrocie wynosi co najmniej 1 mln PLN, nie znajdują się w upadłości oraz nie zostały zakwalifikowane do segmentu NC Alert. NCIndex jest indeksem dochodowym i przy jego obliczaniu uwzględnia się zarówno ceny zawartych w nim akcji, jak i dochody z dywidend i praw poboru.

wniosek wprost, spoki z NC ktore ff nizsze niz 10 wylatuja z indexu a nie z gieldy
    koniec kropka
    szkoda klawiatury
  • Re: FF poniżej 10% Autor: ~Luk [87.239.222.*]
    "liczba akcji w wolnym obrocie jest niższa niż 10%"
    W wykazie głównych akcjonariuszy mamy 81,56% akcji w ich posiadaniu. Żeby być widocznym w tym zestawieniu trzeba przekroczyć próg 5%. Przypuszczam że jest pare osób które mają pakiety poniżej tego progu, nie handlują akcjami i z tego powodu mamy wykreślenie z indeksu. Swoją drogą ciekawe jaka będzie reakcja, czy głowni będą sprzedawać w najbliższym czasie aby zwiększyć FF czy tylko wymieniać między sobą. To że mamy niski FF dobrze świadczy o głównych inwestorach bo nie chcą się tych akcji pozbywać. Z resztą kto by chciał sprzedać tak dobrze zapowiadający się biznes za taką cenę, na realizacje zysków przyjdzie jeszcze czas i głowni o tym wiedzą ;)
  • Re: FF poniżej 10% Autor: ~luk [193.19.165.*]
    ok, zawsze mysallem ze liczy sie ff z oficjalnych komuniatow a nie na podstawie handlu
    ja mam kilkadziesiat tysi towaru co nie znaczy ze zanizam ff, bo akcje mam dostepne do handlu i nie musze sie spowaiadac komunikatmi
    co nie znaczy ze sprzedam po jakies 1,xx czy 2xx
    mnie interesuje znaczna premia ;)
  • Re: FF poniżej 10% Autor: ~ted123 [83.175.146.*]
    Dnia 2018-04-05 o godz. 23:05 ~luk napisał(a):
    > ok, zawsze mysallem ze liczy sie ff z oficjalnych komuniatow a nie na podstawie handlu
    > ja mam kilkadziesiat tysi towaru co nie znaczy ze zanizam ff, bo akcje mam dostepne do handlu i nie musze sie spowaiadac komunikatmi
    > co nie znaczy ze sprzedam po jakies 1,xx czy 2xx
    > mnie interesuje znaczna premia ;)

jak masz tyle to wypada być na walnym jeszcze możesz do 9.04 zgłosić się po kwit na walne.

• Re: FF poniżej 10% Autor: ~Zdzich [195.158.247.*]
    Lukardi to taki przyczajony tygrys, ukryty smok ;-) Czekamy na zacne wzrosty.
  • Re: FF poniżej 10% Autor: ~xxx [217.67.209.*]
    :-)))))))))
[x]
LUKARDI 8,64% 0,48 2025-10-13 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.