• dywidenda !!!!! Autor: ~wiatrak [89.76.224.*]
    Ciekawy jestem czy będzie ?
    Szacunek dla P Tadeusza !!! zyski spadły zarobki też !!!! ale z czegoś musi żyć i to jest sygnał dla akcjonariuszy!!!
    Wierzę w spółkę !!! i myślę ,że czy w tym gronie czy innym będzie dobrze !!!
  • Re: dywidenda !!!!! Autor: ~Jo [212.67.134.*]
    Dnia 2018-04-04 o godz. 19:46 ~wiatrak napisał(a):
    > Ciekawy jestem czy będzie ?
    > Szacunek dla P Tadeusza !!! zyski spadły zarobki też !!!! ale z czegoś musi żyć i to jest sygnał dla akcjonariuszy!!!
    > Wierzę w spółkę !!! i myślę ,że czy w tym gronie czy innym będzie dobrze !!!

--------------------------------------
    Aż wierzyć się nie chce. Będzie dobrze!
    Kolega chyba w hospicjom pracuje, tam też przeważ nie mówią do pacjentów - będzie dobrze.

• Re: dywidenda !!!!! Autor: ~Qaq [217.144.220.*]
    Odkopuje ten wątek, żeby pokazać, jak ważna jest uczciwa polityka dywidendowa. Wczoraj podali super szacunkowe wyniki za I półrocze. Jeżeli się potwierdzą (a pewnie tak, bo do raportu zostało parę dni), to będą mieli za cztery ostatnie kwartały 37 groszy zysku na akcję. A kurs ani drgnął i nie wiadomo czy pójdzie do góry. Gdyby nie było dywidendy akcjonariusze mogliby przez lata nie mieć żadnego zysku, pomimo rentowności firmy.
  • Re: dywidenda !!!!! Autor: ~fanelus [83.47.183.*]
    A po co ma iść do gôry ??
    Pęsie sobie wypłacą ZUS zapłacą wszystkie koszty na firmę biorą , dywidendę wezmą a reszta akcjonariatu ubrana niech płacze
    To, że płacą dywidendę to chyba dobrze, bo trafia do wszystkich akcjonariuszy. Prezes obniżył sobie wypłatę i ciągnie dywidendę razem z nami. Oby robił tak dalej, bo wszystko wskazuje, że za 2018 rok będzie sporo do podziału. Cena akcji może wzrosnąć a nie musi, natomiast do podziału jest już po II kwartałach 28 groszy na akcję, więc nie ma co lekceważyć dywidendy.
    Taaa a byłeś tam ???
  • Re: dywidenda !!!!! Autor: ~jo [109.173.218.*]
    Czy dostaliście już kase?
    Tak przed chwilą weszła mi na konto
    OK, też weszło.
  • Re: dywidenda !!!!! Autor: ~As [79.189.9.*]
    Porządna firma.Jeszcze będzie o niej głośno.
    Aleś napisał :-))) No naprawdę wielki człowiek z ciebie :-)))
  • Re: dywidenda !!!!! Autor: ~fanelus [95.40.33.*]
    Ni a może masz rację ?
    Baton na zakupie
    Zobaczymy czy to podpucha czy nie ?
    Nie, już od jakiegoś czasu pojawiają się nieśmiałe oferty kupna - dziś było dwa razy tyle, tylko jedno zlecenie zdjęli. Dużo dobrego się może zdarzyć i trochę złego. Za 2008 rok zapłacili 2,5 miliona VAT-u do skarbówki, a decyzję o jego naliczeniu zaskarżoną przez NTT Wojewódzki Sąd Administracyjny uchylił i zwrócił do ponownego rozpatrzenia. Nie oznacza to jeszcze wygranej, ale w razie zmiany decyzji dostają kasę z powrotem :-) Za 2009, 2012 i 2013 decyzje pozytywne - kontrole nie wykazały uchybień. Trwają jeszcze kontrole za 2010 i 2011, których wynik zdaniem zarządu będzie pozytywny i rzeczywiście można mieć taką nadzieję, bo pewnie dokumentowali transakcje w podobny sposób jak w latach co do których nie było uwag. Nie wiadomo, jak wyniki w III i IV kwartale, ale dywidenda pewnie spora, choćby ze względu na nadzwyczajne zyski II kwartału. Konkurencja zalicza wpadki, a NTT powoli, ale chyba do przodu :-)
    Jakie wnioski po kontroli.
    Wygląda pozytywnie, choć trochę dziwnie to napisali. Z jednej strony wyniki kontroli nie rodzą konsekwencji finansowych dla spółki, a z drugiej nie poinformowali, że kontrola nie wykazała uchybień. Podejrzewam, że raczej nie kombinują, tylko skarbówka wytknęła im jakieś niedopatrzenia, które jednak nie były na tyle poważne, by kwestionować zasadność naliczenia VAT.
    Brak jeszcze wyniku kontroli za 2010 rok, który pewnie też będzie niedługo.
  • Re: dywidenda !!!!! Autor: ~vvvv [195.8.97.*]
    może ktoś wie kiedy placą dewidende
  • Re: dywidenda !!!!! Autor: ~fanelus [31.182.230.*]
    A o jakiej dywidendzie piszesz ?
  • Re: dywidenda !!!!! Autor: ~realista [5.173.136.*]
    była jakoś na początku października wypłata 3 lub 4
    Co ty za bzdury piszesz ??
    Co to jest 3 lub 4 ?
    Nie wiesz nie pisz
    Na 3, 4 rozpoczyna sie śpiewanie piosenek.
    -może o to chodziło
    ps. żałuję, że nie dobrałem dzisiaj (tych 2000 po 2,69). Czuję potężny odpał na akcjach spółki. Ale nic to, nie można być zachłannym, siedzę na sporym pakiecie i raczej rozgrywający zrozumiał, że nie oddam, więc pozostaje tylko up, up, up.
    Taa a on czeka tylko na twoje ogromne pakiety :-))
  • Re: dywidenda !!!!! Autor: ~realista [89.64.18.*]
    3 dostałem dywidendę na konto.... nie wiem po co ten pokaz prostactwa
    A o czym pisałem w dniu 03-10-2018? Poczytaj posty z tego dnia śpiący królewiczu.
    Przewodniczący rady nadzorczej jest także przewodniczącym komitetu audytu.Czy to dobrze.
    A czy to źle ?
[x]
NTTSYSTEM -2,53% 11,55 2026-02-24 13:51:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.