pytanie: co oznacza rezygnacja Kornelii z funkcji dla posiadanych przez nią akcji? oprócz obowiązków informacyjnych... a może nic, bo jako osoba związana z Kamilem i tak ma obowiązek Spółka komunikować wszystkie transakcje z jej udziałem? lock up nadal ją wiąże?
lockup wg mnie ją wiąże. jeśli są małżeństwem również jako osoby zobowiązane do obostrzeń informacyjnych dotyczących sprzedaży/kupna akcji
przy takiej płynności jaka jest na SLK nie zaprzątałbym sobie tym głowę. Jeszcze nie teraz i nie przy tym poziomie kursu akcji :)
poza tym są też progi %. więc nic nie przejdzie nie zauważone. Sami sobie w stopę strzelać nie będą jeśli są przed połączeniem z MPB i wprowadzeniem HORNIGOLDa na jego plechach na giełdę.
Jeśli szukają inwestorów to nie powiedzą im kupcie akcje a my wam je później sprzedamy na giełdzie ;) do czasu rozwinięcia skrzydeł muszą mieć wzorową historię notować. inaczej kto w nich zainwestuje...
Pytanie jaki ustrój majątkowy panuje w ich małżeństwie. Jeżeli mają ustawową wspólnotę majątkową małżeńską ,to muszą informować oboje i działać razem. Jeżeli mają rozdzielczość majątkową,to każde z małżonków tylko za siebie informuje i działa.
26) „osoba blisko związana” oznacza: a) małżonka lub partnera uznawanego zgodnie z prawem krajowym za równoważnego z małżonkiem; b) dziecko będące na utrzymaniu zgodnie z prawem krajowym; c) członka rodziny, który w dniu danej transakcji pozostaje we wspólnym gospodarstwie domowym przez okres co najmniej roku; lub d) osobę prawną, grupę przedsiębiorstw lub spółkę osobową, w której obowiązki zarządcze pełni osoba pełniąca obowiązki zarządcze lub osoba, o której mowa w lit. a), b) lub c), nad którą osoba taka sprawuje pośrednią lub bezpośrednią kontrolę, która została utworzona, by przynosić korzyści takiej osobie, lub której interesy gospodarcze są w znacznym stopniu zbieżne z interesami takiej osoby;
Boisz sie ze bedzie sprzedawac czy co ? Komu ma to sprzedac? Nie bylo by to dzialanie rozsadne przy takich wolumenach. Ale co ja sie tam znam zapytaj ONRs on wszystko wie lepiej