Trzymam 60 000 papieru tej spółki i dokupuje na tej wyprzedaży. Sądzę, że jest więcej takich osób. Od czasu ogłoszenia wezwania zwiększyłem zaangażowanie z 40k na 60k, nie wszystko z rynku trafia do nich.
Chiny nałożyły 25 % cła na amerykańskie samoloty . To jest wyzwanie i szansa dla Airbusa . Jednocześnie jeśli USA zdecydowały się na starcie z Chinami muszą pogodzić się z Rosją . I muszą komuś wcisnąć swoje Boeingi .
Ja też nie odpowiadam na wezwanie - czekam na kolejny ruch - myślę że coś jeszcze podniosą - zostawili sobie furtkę że o kolejne 60 dni mogą przedłużyć wezwanie i tu upatruję mojej ceny
Dnia 2018-04-04 o godz. 10:01 ~wihajster napisał(a): > Trzymam 60 000 papieru tej spółki i dokupuje na tej wyprzedaży. Sądzę, że jest więcej takich osób. Od czasu ogłoszenia wezwania zwiększyłem zaangażowanie z 40k na 60k, nie wszystko z rynku trafia do nich.
W najgorszym przypadku, powiadasz? Ja już kiedyś miałem akcje spółki nie notowanej na giełdzie. Wiesz jak mnie załatwili ... ? Najpierw była mega-emisja akcji po 1zł bez PP (tylko dla nich). Po rozwodnieniu kapitału, kiedy mieli już 90% akcji zrobili squeeze out. Oczywiście po cenie około 10-krotnie niższej. Nie twierdzę, że tutaj będzie tak samo, ale trzeba uważać na tych ruskich.