• A co kaman ? Maja akcje mobile partner ? Autor: ~Slk [37.248.159.*]
    SLASKIEKA (SLK): Zawarcie istotnej umowy nabycia aktywów spółki Mobile Partner S.A. (raport nr 40/2018)

31.03.2018 20:09

SLASKIEKA (SLK): Zawarcie istotnej umowy nabycia aktywów spółki Mobile Partner S.A. (raport nr 40/2018)

31.03.2018 20:09

Raport bieżący nr 40/2018

Podstawa Prawna: 
    Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.

Zarząd Śląskie Kamienice S.A. z siedzibą w Katowicach (dalej: "Emitent?) informuje, iż w dniu dzisiejszym doszło do zawarcia dwóch umów zbycia akcji na, na podstawie których Emitent nabył łącznie 102.000.000 akcji na okaziciela spółki Mobile Partner S.A. (dalej:"Spółka") za łączną cenę 1.750.000,00 zł.  

W wyniku dokonania powyższej transakcji Emitent na dzień sporządzenia niniejszego raportu posiada 102.000.000 akcji na okaziciela spółki Mobile Partner S.A. reprezentujące 80,81 proc. kapitału zakładowego Spółki oraz 80,81% głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki. 
    PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘDataImię i NazwiskoStanowisko/FunkcjaPodpis2018-03-31Ofka PiechniczekPrezes Zarządu
  • Re: A co kaman ? Maja akcje mobile partner ? Autor: ~slk [37.248.159.*]
    Ja już sie domyślam o co chodzi
  • Re: A co kaman ? Maja akcje mobile partner ? Autor: ~Cosietudzieje [94.254.180.*]
    Tam był piękny zjazd z ok 5 pln do 25gr. Hahaha
  • Re: A co kaman ? Maja akcje mobile partner ? Autor: ~slk [5.172.237.*]
    O jakim zjeździe piszesz ?
  • Re: A co kaman ? Maja akcje mobile partner ? Autor: ~Opinia [5.172.237.*]
    Na tej spolce mobile partner nigdy nie bylo kursu 5 zl ba nawet chyba nie podeszlo pod 1 zl. Emisje w tym ta z prawem pobotu 7:2 byla po 10 groszy. W spolce akcjonariat to byl ostatnio Karkosik (rodzinnie powiazany z tym Karkosikiem) i IQPartners. Tak czy inaczej kapitaly SLK pojda w gore, ksiegowo już zarabiaja na tej inwestycji. Obecna kapitalizacja MBP to ponad 30 mln zl. Przypuszczam, ze ktos na plecach tej spolki wejdzie na gielde omijajac wszelkie formalnosci, prospekty emisyjne i takie tam. A kto to bedzie mozna sie domyślać
  • Re: A co kaman ? Maja akcje mobile partner ? Autor: ~Bat [83.11.100.*]
    Mylisz sie było nawet 8 zeta :)
  • Re: A co kaman ? Maja akcje mobile partner ? Autor: ~Odp [5.172.232.*]
    Macie ludzi za jeleni ktorzy nie sprawdza sobie notowan historycznych ?
    Moze wam sie spolki pomylily haha

https://www.biznesradar.pl/notowania-historyczne/MOBILE-PARTNER
  • Re: A co kaman ? Maja akcje mobile partner ? Autor: ~ggg [178.43.14.*]
    notowania historyczne zaczynają się data 17.06.2011 -wiec biznes radar nie jest aż tak wiarygodnym źródłem ...

notowania MBP najniższe plus data i najwyższe plus data...

Minimum:
    0,01 zł (15-07-01)
    Maksimum:
    7,90 zł (11-06-06)

pozdrawiam.
  • Re: A co kaman ? Maja akcje mobile partner ? Autor: ~Bat [83.11.100.*]
    Dzięki ggg uprzedziłeś mnie :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.11.100.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: A co kaman ? Maja akcje mobile partner ? Autor: ~slk [5.172.232.*]
    nie wiem skąd to macie
    może to jakieś śmieszne TKO a nie transakcja !
    w moich historycznych notowaniach MBP transakcje zaczęły się od 17 czerwca 2011 roku otwarciem na 1,3 groszach a zamknięcie było 84 grosze.

no chyba, że mi moje biuro maklerskie pokazuje złą historię w co wątpie
  • Re: A co kaman ? Maja akcje mobile partner ? Autor: ~custer [79.189.193.*]
    Dnia 2018-04-03 o godz. 09:12 ~slk napisał(a):
    > nie wiem skąd to macie
    > może to jakieś śmieszne TKO a nie transakcja !
    > w moich historycznych notowaniach MBP transakcje zaczęły się od 17 czerwca 2011 roku otwarciem na 1,3 groszach a zamknięcie było 84 grosze.
    >
    > no chyba, że mi moje biuro maklerskie pokazuje złą historię w co wątpie

w necie można prawdę znaleźć. spisek wielkich korporacji, człowieku! bank ci skłamie, a makler prawdy nie powie. były po 8 i już!

a tak na marginesie, bo to margines przecież w tych całych biznesach: mieli kupowac kamienice, a kupili akcje, nie wiadomo za co.
    kita wyszła z zarządu, teraz nie będzie już informacji, że kupuje albo sprzedaje, ona i sirra?
    kita wszedł do zarządu - to dobrze, bo ON coś znaczy?

fakt. dopiero w stooq się mi potwirdziło haha

4,8 zł był max ale to spekuła podciągnęło z 0,6 kilka dni po debiucie, później już było tylko niżej

link

• Re: A co kaman ? Maja akcje mobile partner ? Autor: ~Roger [94.254.231.*]
    Skoro można się domyślać to napisz kto ? Czy tylko piszesz wiem ale nie powiem żeby nagonić amatorów na akcje po podbitce.
    już w tamtym roku pisałem, że patrząc na kapitalizację HORNIGOLDA (sprzedawali akcje po 5 zł) i wycena coś ok 40 mln zł to spółka zależna od Śląskich Kamienic

link 

i już chyba w listopadzie czy grudniu pisałem, że wg mnie to będzie kolejna spółka którą będą wprowadzać na giełdę. Zrobili to na skróty, na plechach MBP pewnie to zrobią. Raczej na 99% jestem tego pewny tak jak byłem pewny, że doprowadzą do upublicznienia spółki HORNIGOLD czyli spółki która zajmuje się kupnem kamienic na wynajem.
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.