• Biznesplan prezesa??? Autor: ~piter [62.87.147.*]
    -żadnej dywidendy i nic pozytywnego dla akcjonariuszy
    -doczekać bessy
    -zrobić wezwanie po 5-6zł
    -przejąć całą lub prawie całą spółkę
    -stać się najbardziej znienawidzoną postacią na polskiej giełdzie

Jeśli plan jest inny to niedługo będzie dywidenda lub inne działania wspierające kurs.
    Jeśli bessy szybko nie będzie to plan jest trudny do przeprowadzenia.

• Re: Biznesplan prezesa??? Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Całkiem możliwe, jest tylko jedno ale...

Zadłużenie Tomka, można je sprawdzić poprzez raport jego spółki MCI Managment sp z o.o. link który jest ogólnie dostępny z 1H2017r( za 2017 będzie 31.05).
    Po za tym już na tę chwilę NAV wynosi około 22-23zł który to zostanie podany w wynikach za 1Q, a przed nami jeszcze kilka ciekawych wydarzeń w tym roku.

Bez sensu jest w takim razie to jego czekanie i patrzenie na wzrost NAVu bowiem teraz mamy już historycznie rekordowe dyskonto bo przy NAV=22zł mamy obecnie 0,4 a tak nisko nie było nawet podczas LehmanGate, oczywiście zawsze może być niżej. Nawet jeśli NAV spadnie podczas bessy to o ile? 2-3zł może 5zł? Historia pokazuje że wcale nie aż tak dużo i to tylko chwilowo (kwartał może dwa).

Tak więc nudzić się nie będziemy. Podczas webcastu wyników za 2017r wiele się wyjaśni.
  • Re: Biznesplan prezesa??? Kolejne zastawy akcji Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Jest kolejny zastaw akcji tym razem na ATMie...
    Tomek co Ty kombinujesz???
    link 
  • Re: Biznesplan prezesa??? Kolejne zastawy akcji Autor: ~tede [89.64.33.*]
    On chyba jednak zrobi wezwanie od nas na MCI i wycofa z gieldy. Ale mam tez podejrzenie ze on poprzez jakies swoje slupy firmy kupuje jako czechowicz udzialy w spolkach kupowanych przez MCI. W netrisk ktos inny chyba tez ktos inny udzialowcem i nie wiem czy nie czechowicz indywidualnie przez swoje firmy slupy.
  • Re: Biznesplan prezesa??? Kolejne zastawy akcji Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Dnia 2018-03-30 o godz. 22:55 ~tede napisał(a):
    > On chyba jednak zrobi wezwanie od nas na MCI i wycofa z gieldy.
    Najpierw będzie musiał spłacić obligacje, gdyż są konwenanty mówiące o MCI spółce jako publicznej On może zrobić wezwanie tylko po to żeby przekroczyć 66% ale bez zamiaru ściągnięcia z parkietu podobnie ja np Wojciechowski na JWC.

Dnia 2018-03-30 o godz. 22:55 ~tede napisał(a):
     Ale mam tez podejrzenie ze on poprzez jakies swoje slupy firmy kupuje jako czechowicz udzialy w spolkach kupowanych przez MCI. W netrisk ktos inny chyba tez ktos inny udzialowcem i nie wiem czy nie czechowicz indywidualnie przez swoje firmy slupy.

Tylko skąd kasa na to? Niemożliwe. Sprawdź raport jego MCI Managment sp z o.o.

Skąd kasa i na spłatę obligacji i na inwestycje i na wykup akcji? Nie ma tyle...
    Czas ciekawy nadchodzi dla MCI...

• Re: Biznesplan prezesa??? Kolejne zastawy akcji Autor: ~dd [89.64.55.*]
    AAW X SP Z O O, zarząd: Marcińczyk Wojciech, Ogryczak Ewa, Konopiński, Krzysztof Roman, NIP 113-29-42-343
    Ta prywatna spółka insajderów z MCI widocznie robi jakiś biznes w Czechach.MCI Capital też ostatnio udzielił jej gwarancji finansowych.Wszystko to coraz mniej transparentne.
  • Re: Biznesplan prezesa??? Kolejne zastawy akcji Autor: ~piter [62.87.147.*]
    Bessa już jest. Wall Street sprzyja planom prezesa.
[x]
MCI 0,71% 28,20 2026-05-19 16:16:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.