to jest tragiczne. skoczyło pod kontrakt, później spadło, czekało na podpisanie, teraz podpisany i juzzaraz bedzie na 0. Jak to na wasko, lepiej jakby nie podpisali, tu po podpisaniu umowy zawse jest bull shit.
Kolego, nie ma co kopać się z koniem. Jak nie czujesz spółki i Cię frustruje to po co Ci te akcje? Kupuj plotki- sprzedawaj fakty. Czwartek pokazał, że kontrakt jest w cenach. A jeśli posłuchać od kiedy będą znaczące przychody z tego kontraktu i od kiedy koszty to zachowanie kursu wydaje się być normalne, choć nie ukrywam, że sam obstawiałem większy ruch na całej trójce w czwartek.
W sumie ten kontrakt to może być dużym zagrożeniem. Zyski , jeżeli będą to za 2 lata , wcześniej koszty. Tak długi 5-cio letni kontrakt to zagrożenie dla rentowności. Koszty płac i materiałów rosną gwałtownie i za 5 lat mogą być w kosmosie, a kalkulowane były na niższych poziomach. Tak ze niezłe straty na tym kontrakcie mogą być.
Ale jaja!!! W tym kraju, a na giełdzie w szczególności, potrafią każdą świetną informację przedstawić w negatywnym świetle. Czego wy jeszcze chcecie?! Sulejuk gra na groszowe wahania i śmieje się z nieudaczników wystraszonych i panikujących. Tacy jak on oczekują na informacje z więzienia w "wiadomej sprawie" lub z GITD i najlepiej jakby akcje bujały się to w górę to w dół. Faktycznie to ta giełda, a Wasko w szczególności stało się takie gimnazjalno-buraczane.
Wstyd dla zarządu, ale jaja, główny akcjonariusz traci podczas hossy, spadki przy dobrych kontraktach, nic nie urosło a spadło. To jest nie logiczne. brak słów. O co tu chodzi? Jeśli firma nie chce być na giełdzie, to po co wchodziła?
Chciałem tu dołączyć wątek sorry.Po wczorajszym komunikacie o karach itp chyba większości inwestorom wydaje się że Wasko czeka drugie DSW jak się nie mylę spółka budowa autostrad. Przez przypadek że ktoś zgarnął mi akcje ,bo nie chciałem tego zrobić,pyknołem na krezusie 14 procent bez informacji o kontrakcie .Chore .