wydrenowali z kapitału, zostały tylko długi, nie ma inwestora, nie ma emisji, jest tylko ucieczka w sanacje zamiast upadłości likwidacyjnej. a taki pan Bauer wiedzie spokojny i dostatni żywot celebryty. Za kasę zarobioną w prc i na prc, ktoś się dał rade dobrze w życiu ustawić. Teraz próchnik musi się pozbywać rage age, sam jest bankrutem , i nikt za to nigdy nie siedzi :) polska giełda
To koniec Próchnika w tej postaci. akcje są bezwartościowe, spodziewam sie wycofania spółki z obrotu giełdowego może jeszcze w tym roku. Po sprzedaży rage age, nieruchomości, znaku firmowego Próchnik wystarczy na wypłatę dla obligacjuszy których obligacje sa zabezpieczone majątkiem spółki( przynajmniej teoretycznie). Tej spółki w tej postaci nikt już nie kupi , byc może jest już ugadany nowy właściciel znaku firmowego Próchnik. musiało być tak źle ze nawet po 30 gr nikt nie chciał kupić większościowego pakietu, przejmując spółkę i przy okazji ją oddłużając. spółka nie ma srodków na obsługę zobowiązań, CF ujemny. Miałem tu dobry strzał w 2016 r. z sentymentu tu zaglądam ale myslę że Próchnik ma szansę ale jako spółka z.o.o. poza giełdą , jeśli ktoś z głową kupi znak firmowy i rozkręci na nowo. Obstawiam że może to być Lancerto.
sensacja jest robiona pod inwestora. Kto normalny wejdzie do spółki, zeby splacic dlugi? Najpierw muszą sie ugadać z wierzycielami, ustalić ile im nie spłacą, wtedy po wyczyszczeniu ze starego dlugu, moze ktokolwiek wchodzić w "czystą" spółkę. Słyszałeś, zeby w Polsce prawo upadłościowe chroniło wierzycieli :))) bo ja nie, to dluznik kladzie biznes, nie placi dlugów, pozniej startuje z nowy biznesem, tak to działa, tu nie inaczej. Monnari też tak zrobiło, najpierw układ z bankami, pozniej Misztal dokapitalizował, co było dalej każdy wie.
Jak to jest, że w ostatnim czasie firma znalazła pieniądze na zmiany logo (szyldów, metek, wszywek, taśmy), zakupy telewizorów, prozatrudnianie mnóstwa dyrektorów i blogerów nikomu niepotrzebnych, a tutaj nagle w zasadzie upadłość?
Sprzedajemy im ten plastik w cenach z kosmosu, w takich ilościach, ze powinno się na tym zarobić a tu co?
to forum to jakiś pic na wodę fotomontaż. Moje pytania są następujące: 1. Co to za facet zarządza tą spółką bo w googlu ma raczej wątpliwą historię i jakoś nie mogę się doszukać jego doświadczenia w modzie. Po co takiego gościa się wkłada do zarządu? 2. Wyżej wymieniony gość robi kolejny rebranding - znowu zmiana loga, czerkawski którego nikt już nie zna i ta estetyka z wczesnych lat 90. Takie grafiki co mają na stronie się w wordzie sie robilo. To ma być nowa jakość!? Serio!? Po kija ktoś na to kase wywala jak spółka spłukana - no gdzie tu logika jest? 3. Brak nowych kolekcji i rage age i w próchnie. I to od jakiego czasu - 10 miesiecy? Czy tam w ogóle jest jakiś projektant? Przeciez to marka sprzedajaca ubrania jest..
jednym słłowem typowe polisz klasik dizajn - które to hasło jest i tak po ang niegramatyczne. Dramat..
ciekawe dlaczego po roku dopiero te listy? chyba kazdego w tym mnie kto na tym gownie stracil interesuje czy moze odzyskac jakis hajs? to forum to niezla sciema