tomus na kazdej skupionej akcji zarabia ok.10zl tj wartosc ksiegowa minus cena skupu pomnozcie sobie ilosc skupionych akcji i bedziecie wiedzieli ile w zeszlym roku mial zysku!! na papierze!
W PEM zysk było 7,6 mln,a mimo tego na dywidendę przeznaczy 10 mln!!W MCI zysku będzie ponad 100 mln.Ciekawe ile będzie z tego dywidendy? PS.Prezes lubi wyciskać spółki zależne ,natomiast jako właściciel niechętnie płaci,a w zasadzie w ogóle nie płaci.Więc interesuje mnie co w tym roku zrobi z takim zyskiem.
W PEM także jest właścicielem tak ściślej rzecz ujmując.(MCI Capital ma tylko 10%PEMu) Ano też jestem ciekawy jak to będzie wyglądalo, bardziej ciekawi mnie czy będzie webcast po wynikach MCI bo tu widać moje, ale i innych pytania odnośnie MCI nie zostały przeczytane. A czekam na jego odpowiedź jak tam jego walka z dyskontem tak jak zapowiadał publicznie, bo odkąd został ponownie prezesem jest coraz większe (a było wtedy 0,7NAV o ile dobrze pamiętam)
Nie no,w PEM samodzielnie posiada 37%,a poprzez MCI Capital następne 10%,natomiast w MCI samodzielnie posiada ponad 64% i to robi różnicę,to znaczy że może robić co chce!