• Wpadłem zapytać Autor: ~Zdzicho [91.210.245.*]
    Przepraszam, czy ktoś umarł oprócz obrotów na Genergy że taka tu cisza.

• Re: Wpadłem zapytać Autor: ~dr_wezol [83.168.124.*]
    Dnia 2018-03-22 o godz. 17:15 ~Zdzicho napisał(a):
    > Przepraszam, czy ktoś umarł oprócz obrotów na Genergy że taka tu cisza.
    >

Ja milczę z pokory. Rzeczywistość pokazała, co warte są moje przewidywania i oczekiwania co do tej spółki. Akcje trzymam, ale pisać nie śmiem. Mogę powiedzieć tylko jak Yoda w Gwiezdnych wojnach: Klęskę poniosłem. Na wygnanie udać się muszę.
  • Re: Wpadłem zapytać Autor: ~Zdzicho [91.210.245.*]
    Tak na tej GPW bywa raz na wozie raz pod, raz babcia na dziadku raz dziadek na babci.

A tak na poważnie bo trochę zajęty jestem pracą zawodową i nie mam zbyt dużo czasu na szukanie czy ktoś coś może wie o postępach z maryską, czy już trafiła do obrotu czy coś się z tym tematem dzieje.

Dla zainteresowanych to proponuję zacząć ostrzyć szable bo kolejna bitwa już za pasem.

Pozdrawiam
  • Re: Wpadłem zapytać Autor: lulu0071 [37.128.0.*]
    wezol nie pij tyle :) przestałeś pisać, to ja przestalem odwiedzać to forum.... :)

cena jest jaka jest, ale to nie oznacza, że nie będzie lepiej. Ja przyjąłem sobie termin przynajmniej 2-3 lat, wiec nie łamię się i trzymam, a nawet w obcnej sytuacji pójdę z nimi nawet na 2g i nie oddam, bo wierzę, że to jest to....., tylko to to jest ta firma ??? hm.... tego nikt nie wie, ale jednak należę do osób wysokiego ryzyka....
  • Re: Wpadłem zapytać Autor: ~Zdzicho [91.210.245.*]
    lulu 0071 sam raczej odstaw używki bo coś majaczysz do jakich nawet 2 groszy możesz z nimi dojść, kogo ty szukasz głupka czy tylko naiwnego, kto zejdzie do takiego poziomu. Jakbyś był taki twardy to sam byś zwalił kurs ale do tego potrzeba na chwilę obecną ponad 300 tys akcji, a w trakcie dojdą nowe zlecenia na K bo GPW nie puści za jednym zamachem na 2 grosze.
    Najpierw twierdzisz że 1 czy nawet 2 złote będą a teraz możesz zejść do 2 groszy to w końcu jak jest z tobą wierzysz w tą spółkę czy nie bo z wypowiedzi to raczej chwiejny jesteś w opinii co do jej przyszłości.
    A może nieudolnie naganiasz na spadki skoro nie udało się z jazdą w górę.
    Termin 2-3 lata, dobre sobie, sorry za złośliwość ale na rower zbierasz czy co, bo przy takim terminie zwrotu/zarobku to wnioskuję że to niewielka inwestycja, raptem kilkaset złotych no może max tysiąc, tak, to można tyle poczekać. Jeśli jednak zainwestowałeś naście lub co gorsza kilkadziesiąt tysięcy to absolutnie nie możesz przyjmować takiego okresu oczekiwania, to nie Ameryka gdzie akcje z biegiem lat są droższe tylko nasza GPW gdzie nawet po 10 latach są tańsze jak były i to znacznie.
    Pozdrawiam i życzę powodzenia w inwestowaniu.

• Re: Wpadłem zapytać Autor: ~dr_wezol [83.168.124.*]
    lulu 0071 - jak chcesz pogadać, to zajrzyj na wątek IFM Global. Tam kurs idzie w górę, więc tam piszę nie ryzykując, że kogoś wkurzę.
    Co do Genergy - trzymam akcje, bo najwyraźniej oni dopiero chcą poważnie wystartować.
    Po co RX dobierała akcje, żeby ogólnie było 200 mln? No chyba, żeby przeprowadzić resplit. I może przejśc na główny GPW. Ale resplitu na razie nie ogłosili.
    Zmienili nazwę w sądzie na Medical Cannabis, ale do dziś nie postarali się o zmianę nazwy na giełdzie. Dlaczego? Jeśli chcieli tylko "zarobić" na zmianie nazwy na modną, to powinni zadbać, żeby na giełdzie w rubrykach było Medical Cannabis a nie Genergy, nie? Widac nie myślą o szybkim upłynnieniu akcji na giełdzie.
    Akcji na giełdzie RX nawet nie próbuje sprzedawać. Ale tez nie sprzedaje nikomu poza rynkiem, jak robią to niektórzy, chcąc uciec rakiem z danej spółki....
    Dlatego ja uważam, że biznes wciąż przed nami. I trzymam akcje.
    Ale pisac codziennie o jakichś tam moich oczekiwaniach co do wzrostów - najzwyczajniej w świecie nie wypada, przy takim bezruchu na kursie i ciszy w komunikatach od spółki.
    Dlatego wszedłem, na razie symbolicznie, w IFM - tam widać, że ten czas na biznes już nadszedł, zarząd działa prężnie, podaje komunikaty, kurs rośnie. Najlepsze tam wciąż dopiero przed akcjonariuszami. Jakbym w to nie wierzył, to tez bym siedział cicho. A tak - mogę pisać - bo to co do tej pory napisałem, sprawdziło się w 99 procentach i wierzę, że tak będzie dalej.
    Tutaj na Genergy - mam nadzieję - tez wrócę. I wszyscy będziemy się cieszyć z kursu przynajmniej 13-20 groszy. Mam nadzieję - wciąż - że nawet wyżej.
  • Re: Wpadłem zapytać Autor: ~Le [94.254.136.*]
    nie rozumiem tylko jednego dlaczego nie zależy spółce na zmianie nazwy w notowaniach, czyżby taki potencjał widzieli w samej nazwie, a jeszcze kursu nie chcą podnosić
[x]
GENERGY 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.