Spodziewam sie pod koniec roku raczej 70 a nie 60, tyle tylko ze nie ma to nic wspolnego z raportem rocznym bo te wyniki byly wczesniej oczekiwane...
Niespodzianka byloby np pozyskanie w pierwszym kwartale o 50% wiecej klientow niz w czwartm kwartale ub roku, nawet byloby to mega niespodzianka :)
Wysokosc obrotow jest m.in. funkcja ceny :)
A tak powaznie - aby byly wyzsze obroty to musza sie roznice w ocenie przyszlosci firmy - czesc posiadajacychc akcje musi postrzegac ja srednio atrakcyjnie (pomoze im w tym m in pokazny zysk ktory sprzedajac zrealizuja), z kolei ci bez akcji musza widziec przyszlosc rozowo oraz widziec podaz! Reasumujac - ruch sie zacznie przy cenie 70-100 zl dopiero , lub po bardzo negatywnym info (bo wtedy pojawi sie mega podaz a po spadku ceny znajda sie amatorzy lapania spadajacych nozy).
O spadajacych nozach na b24 pisalem w kontekscie hipotetycznych duzych spadkow po jakims bardzo negatywnym info ktore to spadki uaktywnilyby zapewne popyt...
Wroc do mojego posta i raz jeszczd go przeczytaj - pisalem co moim zdaniem musi sie stac aby zwieksxyl sie obrot na akcjach...
zanim skrytykujesz przeczytaj ze zrozumieniem, a dyskutujac kont argumentuj, wtedy jest szansa na merytoryczna dyskusje a nie obrzucanie sie piaskiem w piaskownicy..
Zatem - co twoim zdaniem musi sie stac aby wzrosly obroty??
a) wzrost popytu aa) super informacja ab) ciśnienie na kupno instytucjonalnego ac)huraoptymizm na rynku ad) plan skupu akcji z rynku (teoria bo brak)
b) wzrost podaży ba) zła informacja bb) zła sytuacja makro bc) ogłoszenie emisji bd) ogloszenie planu motywacyjnego o z przydzialem akcji tylko po co te dywagacje
Te ‚dywagacje’ moje to byla odpowiedz na watpliwosc czyjas wyrazona na forum ze jest maly obrot, wiec odpisalem tej osobie co musialoby sie zdarzyc aby byl wiekszy - nie wchodzac w detale twoj poglad jest zblizony do mojego , zatem bo grzyba krytykujesz moje zdanie skoro masz bardzo zblizone, jesli nie takie samo? Chodzilo o zaistnienie czy nie zauwazyles posta na ktorego pierwotnie odpowiadalem?