W okresie obrachunkowym (od 01.01.2017 do 31.12.2017) Spółka osiągnęła przychody ze sprzedaży w wysokości 7617 tys. zł, co stanowi wzrost o 21,3% w porównaniu do przychodów za rok 2016. Wzrost przychodów ze sprzedaży oraz uzyskana marża na sprzedaży wygenerowały zysk ze sprzedaży w wysokości 878 tys. zł (wzrost o 50% r/r). Zysk z działalności operacyjnej wyniósł 915 tys. zł (wzrost o 55%), a zysk netto 778 tys. zł (wzrost o 83%). Zarząd rekomenduje przeznaczenie całości zysku na powiększenie kapitału zapasowego Spółki.
Ładny wynik. Trochę lepiej niż się spodziewałem. Spokojnie sobie rosną. Odnośnie dywidendy - w raporcie za 2016 tez zarząd rekomendował w całości na kapitał zapasowy ale na walnym przeszło 2 gr na akcję. Teraz myślę, że będzie 4gr.
Prześledziłem zeszłoroczne komunikaty. Raport roczny w maju w którym zarzad rekomenduje cały zysk na kapitał. W tym samym dniu zwołanie walnego i projekty uchwał w których nie ma okreslenia co z zyskiem. Na walnym w czerwcu uchwalili 2gr dywidendy. Było to 27% zysku za 2016. Teraz 4 gr dywidendy to byłoby 29% zysku i obstawiam że tyle uchwalą. Według mnie kurs 1,30-1,50 należy się jak psu buda.
Tani dolar dalej sprzyja i za I kwartał tez będzie dobry wynik.
może i szok......ale wyniki ok.....trzymam dalej....mam nadziej ze w tym roku ze 20% urosnie i 2gr dywidendy zapłacą jak co roku:)...a moze coś wyżej.....dobra lokata kapitału.....tutaj nie bedzie potężnych obrotów.....