Dziś do mnie dotarło, że jednak inwestować kasę w jedną spółkę to nie jest dobry temat. Bo w biotechu może być tak, że akurat jakaś inna firma niż CLN stworzy cząstkę, która potem okażę się finalnie lekiem, który wywinduje kurs i kapitalizację na niespotykanym poziomie. Koła nie odkryłem ale postanowiłem lekko spuścić z tonu zakupów CLN, bo i tak mam dość ładny pakiet i zacząć kupować jeszcze inne spółki. Dziś padło na Selvitę, której pierwsze akcje kupiłem.....
Ale mam plan równolegle z SLV kupować OncoArendi Therapeutics.
Jak jest Wasza ocena inwestycji i spółki? Zaraz IPO i co dalej?
"Nie chcę wypowiadać się za inwestora, ale mogę przekazać - na podstawie naszych rozmów i deklaracji - że pan Sołowow traktuje tę inwestycję jako inwestycję długofalową. Od początku mówiliśmy o horyzoncie 10-letnim. Ma ambicję, aby na tej inwestycji zarobić nie 2, czy 5 razy iks, tylko 20, czy 100 iks
pan Sołowow ma już z 1000% na tej spółce przy cenie 33 zł i wycenie na kilkaset milionów, spółka przynosi straty, jest najmniej zaawansowana ze wszystkich biotech na gpw, może poza glg
Rzeczywiście te 33PLN to chyba przesada z pełnym dyskontem sukcesów na parę lat. SLV - gdzieś ok chyba 5PLN, MAB coś chyba koło 13PLN, CLN 18PLN. Mogą nie upchnąć tych akcji, albo rynek to wyceni w dół... 33 to więcej niż połowa wyceny Selvity i więcej niż dziś rynek wycenia Celon. Za dużo....
trudno wyrokować, może okazać się to udany debiut mimo że spółka sama w sobie jest droga, selvita też jest droga, a upchnęła papiery po 61, rzut monetą, można zarobić można stracić , nie jest to dino na pewno które zarabia tony cashu
Witaj Tobik! Mądra decyzja... Ale jest.. ok tez mądrze Ci radzi. A mój typ już znasz... Ja dodałem jeszcze 11bit przed frostpunkiem. Tak więc na teraz nam akcję trzech spółek
Twoje reko na PLW - mistrzostwo, już to pisałem i będę zawsze pisał. Brawo!!!
No niby to znowu głupota inwestować w dwie (mam na myśli Selvitę) spółki biotech. Ale jeśli to akurat Selvita stworzy cząstkę, która zostanie lekiem z największym potencjałem to rajd będzie na SLV a nie CLN. Fakt, że to równie dobrze może być MAB albo Onco.... Wolę wejść w SLV mino, że już urosło 1000% przez 6 lat. Ale spółka się mocno rozwija i widać, że jest potencjał i to duży.
IMHO Onco wygląda na dobrą spółkę, pytanie czy faktycznie za droga nie jest. 0,5 mld kapitalizacji to jednak dużo. BTW dla zainteresowanych będzie czat dzisiaj o 12 z prezesem Onco https://strefainwestorow.pl/czaty-inwestorskie/20180321/czat-inwestorski-oncoarendi-therapeutics-ipo-marcin-szumowski