panowi ale w ogóle giełda leci od grudnia więc to pewnie jakieś zmowa.........pozostaje granie na spadkach mam nadzieję że do 10.49 dobije dziś to 2 % zarobię
według mnie, jeżeli w marcu podejmą decyzje o budowie EJ i to bez pomocy PKN -u ( który bedzie zajety lotosem) to lecimy dalej w dol ale do ilu to już zagadka.
moim skromnym zdaniem Tchórzewski jest uplątany w spekułę,jak tylko trochę WIG ENERGA ruszy w górę to musi coś kłapnąć, Prezes PGE mówił, że jakiekolwiek decyzje, odnośnie atomu, będą podejmowane na przełomie 2018/2019, który z nich ma racę - nie wiadomo. Według mnie bicie piany o elektrowni atomowej jest na użytek EroBur..., bo sprawa odległa i kosztowna w realizacji, rudy uranowej nie mamy - będziemy na łasce innych podobnie, jak z gazem, do tej pory. Ponadto nie wykluczone, że w najbliższym czasie możliwe technologiczne ograniczenie emisji dwutlenku węgla do atmosfery, dodatkowo PGE chce budować elektrownie na gaz i wiatrowe na morzu, chociaż do tych ostatnich podchodzę sceptycznie. Zresztą energia z wiatru i słońca to w naszych warunkach lipa, robimy to tylko na użytek wspomnianego EuroBur..... Tak czy inaczej skazani na razie jesteśmy na węgiel kamienny i brunatny, a tego nam nie brakuje. Po to wprowadza się rynek mocy.
Czemuś biedny? Boś głupi!! Czemuś głupi? Boś biedny!! Ja jestem głupi bo kupiłem jakiś czas temu Pge.Nie liczyłem na duże lecz stabilne zyski.Nie lokowałem kasy w skoki ani w ambergold.Podobało mi się , że lwią część zysku przeznacza się na inwestycje a mimo to zawsze trochę skapło.Nie chciałem ryzykować! Zauważyłem że ważną sprawą dla rządzących jest sprawa wiary w Boga W Piśmie Świętym jest napisane że pasterz ma dawać przyklad trzodzie Pan Premier Morawiecki zainponował mi -swoim majątkiem - potrafi zarządzać, ale też oglądałem oświadzenie majątkowe mr T i nie wiem co o tym myśleć