Powinniśmy zobaczyć Jutro 11 z przodu. Kapitał ucieka z banków i wejdzie w energetykę. Wykres na WIG Energia pokazuje co najmniej na początek 40 % wzrostów
Oby, do 15 pln to brakuje jeszcze trochę więc 8% wcale nie jest dla mnie śmieszne w perspektywie kilku dni możliwe. Jak będzie zobaczymy za kilkanaście godzin. Ja i tak nie sprzedam nawet jak będzie i te 8%, więc się specjalnie nie ekscytuję.
Poki Rynek nie wybije 11,30 nie ma co marzyć o dużych wzrostach. Pierwszy Cel 11,30 potem korekta do 10,50-10,70 zł jeśli nie zrobi nowego dna wtedy można rozpatrzeć to długoterminowo.
do tej pory zmiana trendu następowała nie wcześniej niż po 1,5 roku, życzył bym sobie inaczej, ale myślę ze zanim trend się odwróci czeka nas 8zł a może i niżej
Opór się obronił na WIG Energia i popyt zwyciężył. Gdyby ni to w zeszłym tygodniu testowane by były dołki z 2016 roku na poziomie 9 zł, tak więc jedziemy w gore. Trudno jest kupić w dołku ale i tak cena jest wciąż promocyjna bo po pierwszej aukcji rynku mocy kurs skoczy na 15 -16 zeta