• redukcja to nie problem Autor: ~Rupi [83.26.253.*]
    ja się obawiam raczej odstąpienia. 
    Człowiek straci czas żeby łazić za tym i 30 złotych na świadectwo depozytowe i na koniec w ogóle się okaże że odwołają ofertę.
  • Re: redukcja to nie problem Autor: ~Michał [193.111.166.*]
    Wątpię zęby odstąpili to nie takie proste.
  • Re: redukcja to nie problem Autor: ~Rupi [83.26.253.*]
    jakto nieproste?
    przeczytaj warunki oferty , mogą odstąpić w każdym momencie i nie zwracają kosztów tym, którzy chcieli odpowiedzieć na ofertę.
    więc może to się okazać wielka ściema - taki sondaż żeby sprawdzić ilu będzie chętnych wyjść po 25 złotych.
    kto wie - może dlatego fundusz zaskarżył uchwałę?
    Z tego co mi gościu opowiadał z mBanku, że to nie jest takie proste że jednak stwierdzasz że odstępujesz od zakupów.

Nie wiem, w zbyt wielu wezwaniach nie brałem udziału, zwykle cena rosła do prawie ceny skupu więc wyzbywałem się na rayynku
    nie wiem co mówił ci gość z mbanku ale ja wiem że zdarzaly się rezygnacje z takich ofert na gpw.
    oczywiście złożenie takiej oferty kosztuje bo pośrednik musi obsłużyć takie zapisy i wówczas byłyby to pieniądze zmarnowane.
    ale rezygnacja jest prosta, wystarczy tylko napisać pismo i już.
    Na szczęście nie musiałem płacić za to bo jestem w mBank.
  • Re: redukcja to nie problem Autor: ~zygi [195.3.168.*]
    Do "rupiego". Jeśli imputujesz, że zdarzały się rezygnacje z wewania, to podaj przykłady i z jakich powodów te rezygnacje były. Przestań robić ludziom wodę z mózgu.Jeśli chodzi o pozew sądowy, to nie ma żadnych szan na jego wygranie, gdyż powód brał udział w walnym i został przegłosowany, gdyż był w mniejszości.
    podjaje przykład rezygnacji ostatnio: Komputronik.
    A co do szans pozwu to nie wiadomo czy ma szanse czy nie, z faktu że uchwała została powzięta większoscią nie wynika jeszcze że sąd jej nie uchyli albo nie unieważni. To abecadło każdego prawnika.
  • Re: redukcja to nie problem Autor: ~iq [78.10.195.*]
    no tak. tylko że w przypadku Komputronika interweniowała KNF która kazała podwyższyć cenę w wezwaniu z 6,5 do 7,18zł. Wzywający zakwestionował Decyzję składając do Komisji Nadzoru Finansowego wniosek o ponowne rozpatrzenie sprawy, rezultat był taki że odstąpił od realizacji wezwania.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/KOMPUTRONIK-S-A-Przekazanie-przez-Komputronik-S-A-z-siedziba-w-Poznaniu-do-publicznej-wiadomosci-opoznionej-informacji-poufnej-7532211.html

Natomiast co do Prochemu, nie można wykluczyć że jakaś instytucja zażąda zmiany ceny w wezwaniu np. na 28zł, ale czy to spowoduje jakieś dalsze konsekwencję dla aktualnej oferty skupu to tego nie wiem.

Dziwi mnie to bardzo że ta cena stoi w miejscu a wręcz sukcesywnie spada przy małym obrocie.

Jeszcze tydzień na zapisy.
    według mnie własnie jest to znak albo dużej redukcji albo odstąpienia.
    bo gdyby tak nie było, to insiderzy wyciągnęliby kurs dużo wyżej.
[x]
PROCHEM 0,00% 21,00 2025-10-06 13:54:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.