• Mikro CHP realizacje Autor: ~CHP [77.252.183.*]
    Mikro CHP - to zadne rocket science - to na prawde dziala bez problemow,
    To co T2P ma do zaoferowania to unikalne rozwiazanie
    poczytajcie patent to sie przekonacie

link
    link

• Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~Ania [37.8.231.*]
    Nie masz się co wysilać połowa nie wie o co tu chodzi, a po zatym ktoś musi kupować na wysokich poziomach
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~CHP [77.252.183.*]
    Nie zgadzam sie z Toba
    Im wiecej swiadomych ludzi tym spekuła mniej mąci, wiec warto

Dodam jeszcze nie "Zainteresowani sprawdza z kim wspólpracuje T2P w ramach grantu NCBiR.
    wkrotce pierwsze wyniki , ponizej podpowiedz.
    http://www.cire.pl/pokaz-pdf-%252Fpliki%252F2%252F2017%252Fiwan_paska_analiza_efektywnosci_prod_ciepla.pdf
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~byk [78.88.29.*]
    Gdzie jest wczorajsza podaż ?
    gdzie ci co wczoraj tak zwalali kurs do 0,83
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~mause [193.200.47.*]
    Dnia 2018-03-07 o godz. 10:21 ~byk napisał(a):
    > Gdzie jest wczorajsza podaż ?
    > gdzie ci co wczoraj tak zwalali kurs do 0,83

uprzejmie prosze
    myślę że ci co chcą to kupili albo czekają z boku na rozwój sytuacji aby mniej zarobić ale pewniak na 100%

moje zdanie jest takie prezesowi jest na rękę konsola bo nie ma zakończonej konwersji GNV, a to mogą załatwić w tydzień i zaraz po walnym..... dlaczego ? .... po kolejne infa ... też umowy mogą zainteresować """podmiot zagraniczny"""" do przejęcia kontroli nad Termo.
    pozdrawiam akcjonariat
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~mause [193.200.47.*]
    i juz kursik coraz nizej:)
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~rychu [37.60.26.*]
    Zaraz dolne widły
    powiem krotko nie istotna teraz cena jak na koniec roku będzie XXX % zarobku na termo, ale wtedy będziesz pisał pod innym nickiem i czekal na korekte do 4zeta
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~CHP [77.252.183.*]
    Racja szkoda polemizowac, jak kurs ucieka zawsze beda szczekac,
    Natomiast zapraszam do merytorycznej rozmowy, poniewaz znam branze OZE i co nieco wiem na ten temat.KIlka faktow tej ukladanki:
    przypomne "Szanse rozwoju europejskiego rynku micro-CHP" : największe postępy w promowaniu tej technologii zrobiły Niemcy (ok 20% rynku). Oprócz wznowienia programu dotacji CHP, niemiecki rząd ogłosił, że przeznaczy sumę 20 mln euro na mikro- i miniukłady CHP. Pozytywne zmiany w zasadach promowania technologii micro-CHP zaobserwowano także w Wielkiej Brytanii. Z kolei Dania, Włochy, Francja, Polska  i Czechy to mniejsze rynki wschodzące z duzym potencjalem (niecale 5% - jest przestrzen do wzrostu)
    Ponad 5 milionów sprzedawanych rocznie konwencjonalnych kotłów grzewczych można by było zastąpić nisko emisyjnymi mikroukładami kogeneracyjnymi (micro-combined heat and power - micro-CHP) - sami wiemy i odczuwany problemy ze smogiem. - czekamy na odpowiednie Ustawy - juz zapowiedziano regulacje systemowe, ktore narzuca UE . Niedlugo piece na wegiel dla indywidualnych odbiorów znikna ze sklepów i nakaza wymieniac na rozwiazania proekologiczne, a wegiel bedzie spalany jedynie w elektrowniach systemowych- gdzie robi sie to duzo sprawniej i eko.
    Rzad odszedł o wsparcia dla wiatrakow (przypadek) i postawił na wegiel dla duzych elektrowni systemowych i biomase dla skali mikro - czyzby ktos cos wiedzial wczesniej ?

Przytocze tylko kilka zapisów prawnych i ostatnia nowelizacja (ustawy OZE), ktore juz urególowały kwestie CHF a teraz doprecyzowują detale.
    W ustawie Prawo energetyczne („Ustawa PE”) wprowadzono zapisy rozróżniające produkcję ciepła w indywidualnych instalacjach odnawialnego źródła ciepła, źródła ciepła użytkowego w kogeneracji lub źródła ciepła odpadowego z instalacji przemysłowych [Ustawa z dnia 10 kwietnia 1997 r. Prawo energetyczne.]. Rozwiązaniem, które znajduje szczególne zastosowanie w warunkach niesprzyjających wielkoskalowej gospodarce skojarzonej, może być kogeneracja rozproszona. Oznacza ona wytwarzanie energii elektrycznej i ciepła w małych jednostkach lub obiektach wytwórczych niepodlegających centralnemu planowaniu rozwoju i dysponowania mocą.

Jednakże największą do tej pory przeszkodą na drodze rozwoju tego sektora jest brak stałego wsparcia rządowego. Wpłynęło to bezpośrednio na poziom inwestycji i spowodowało kryzys zaufania zarówno wśród dotychczasowych, jak i potencjalnych, nowych uczestników rynku ( dlatego przez cały 2017rok T2R sie kisiło) . Wsparcie rządowe oraz strategiczna gotowość firm do promowania micro-CHP to kluczowe czynniki warunkujące masową popularyzację tej technologii. Przy wysokim poziomie sprzedaży zmaleją także koszty technologiczne.

Pamietam jak było z bumem na fotowoltaike PV, widze czystą analogie. w 2018 konczy sie rzadowy system wsparcia "Prosument" na male i mikro instalacje PV, w kolejce jest mikro CHP. Tak czy inaczej nastąpi rozwój rynku , a dostępność dotacji, bedzi bodzcem do inwestycji, kto na tym skorzysta, Oczywiscie my wszyscy , posrednio badz bezposrednio. a najbardziej producenci takich ukladów.
    Pozdrawiam
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~Hej [37.47.26.*]
    poki co to wy, naganiacze na wzrosty szczekacie. od roku te same bzdury. Kolezanka vel Ania miszczyni teorii ze chca jej odebrac akcje po taniosci...
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~michu [94.254.165.*]
    Pewnie chetnie kupisz po 70gr. bo po co tu siedzisz. A ja synku brałem po 68gr
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~Hej [37.47.26.*]
    a ja synku mam srednia 10gr...
    To pisz jako Kosiński ma po tej cenie i zapłaci lub zapłacił spory podatek
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~bolek [37.47.237.*]
    Dnia 2018-03-07 o godz. 22:50 ~Ania napisał(a):
    > To pisz jako Kosiński ma po tej cenie i zapłaci lub zapłacił spory podatek

a co mu podatek jak sprzedaje 1zl-80gr stac go jeszcze 3,5mln do wywalenia;)))
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~ORC [37.109.33.*]
    Spokojnie czekamy do walnego. Cos grubego wisi w powietrzu. Tu jedno info wyrwie kurs zbutow. System ORC działa ekspandery zamówione grant idzie zgodnie z harmonogramem konkurencji brak a i zamowienia splyna
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~LEO [89.77.169.*]
    POWOLI NADCHODZI CZAS NA TERMO ERA XXXXX SOW SIE KONCZY.
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~src [46.134.40.*]
    Powoli? Chyba bardzo powoli. Skoro kurs niżej niż praktycznie cały 2017. To kto to sypie? Ulica kupuje j kupuje a kurs się osuwa? Ta spółka jest tak niekonkretna w swojej relacji z rynkiem z jakiegoś powodu. Albo będzie tu grubo albo piach. Raport może pokazać w którą stronę sprawy pójdą. Póki co pozdrawiam naganiaczy na akcje co pisali ze później zeta nie kupię. Pozdro
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~Twardy [193.200.47.*]
    Tylko ci co mają twarde .. zarobią:))
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~shahman [94.254.134.*]
    Moglo by wreszcie spasc na 20 groszy to by czlowiek dokupil
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~src [46.134.40.*]
    Żeby zarobić trzeba być ostrożnym. Sztuka nie stracić. 11bit pięknie rośnie bo spółka daje radę. A tu? Na ten moment szkoda tu wrzucac jakąkolwiek kasę. Może za kilka tygodni jak się coś wyjaśni.
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~michu [94.254.170.*]
    Dnia 2018-05-07 o godz. 21:57 ~src napisał(a):
    > Żeby zarobić trzeba być ostrożnym. Sztuka nie stracić. 11bit pięknie rośnie bo spółka daje radę. A tu? Na ten moment szkoda tu wrzucac jakąkolwiek kasę. Może za kilka tygodni jak się coś wyjaśni.

no to kupuj 11bit
    po co tu siedzisz?
    ja bita nie kupie
    nie lubie balonów

• Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~bolek [37.47.12.*]
    Dnia 2018-05-07 o godz. 22:06 ~michu napisał(a):
    > Dnia 2018-05-07 o godz. 21:57 ~src napisał(a):
    > > Żeby zarobić trzeba być ostrożnym. Sztuka nie stracić. 11bit pięknie rośnie bo spółka daje radę. A tu? Na ten moment szkoda tu wrzucac jakąkolwiek kasę. Może za kilka tygodni jak się coś wyjaśni.
    >
    > no to kupuj 11bit
    > po co tu siedzisz?
    > ja bita nie kupie
    > nie lubie balonów
    >

rozumiem ze lubisz balony typu termo2 na 2 fixach notowane,no coz 11bit ruch z 208 na 374zl prawie 100%;)))
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~You [37.47.107.*]
    Ja mam 11bit po 2 zł- 100 k.
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~bolek [37.47.12.*]
    Dnia 2018-05-08 o godz. 07:33 ~You napisał(a):
    > Ja mam 11bit po 2 zł- 100 k.

czego klamiesz nigdy w tej cenie nie byl 11bit nawet w 2010r:))))a term po ile masz 1zl-130
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~Xxxx [77.254.187.*]
    Ha ha ha
  • Re: Mikro CHP realizacje Autor: ~MILIONER [37.7.232.*]
    Bit może dojdzie do 400 i stop. Nadchodzi teraz era CDR:))
[x]
COREY -1,16% 0,34 2026-05-25 16:28:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.