Slabe zachowanie kursu przed wynikami.Ciekawe czy inni cos wiedza i sprzedaja??Gdzie mozna sprawdzic cene polioli i lugu sodowego czyli produktow na ktorych zarabia Rokita??
Wyniki będą bardzo dobre, ale jak to bywa tutaj wielu będzie zawiedzionych dlatego nauczeni doświadczeniem sprzedają. Oby się nie przejechali tym razem
Zobaczymy w czwartek.tez mysle ze wyniki beda dobre i 1q tez powinien byc udany.Tylko te spadki na wiekszych obrotach mnie martwia przed wynikami jak nie dawno bylismy na maxach.
Dnia 2018-03-06 o godz. 14:32 ~leon napisał(a): > Wyniki będą bardzo dobre, ale jak to bywa tutaj wielu będzie zawiedzionych dlatego nauczeni doświadczeniem sprzedają. Oby się nie przejechali tym razem
Osobiście bym wolał, żeby się jednak przejechali... ;)
Wyniki będą dobre lecz powinny być gorsze r/r i to będzie pretekst do zbicia kursu. Zobaczymy w czwartek, jeśli będzie korekta to tylko chwilowa. 2018 będzie najlepszym rokiem!!! Długo terminowcy nie mają powód do paniki.
Dokładnie, może być tak jak po 3 kwartale z tym że wtedy impulsem powrotu do wzrostu była rekomendacja. W porównaniu do indeksów na GPW PCR wypada dobrze.
Kris i tu pozwolę się nie zgodzić z kolegą że rekomendacja sprawiła powrót do wzrostów, to jest tak mocna spółka że aż żal nie kupić tym bardziej że fundusze zwiększyły zaangażowanie w ostatnim półroczu, dlatego wzrosło.
Z tego co słyszałem (r/r): 4/17dobry wynik operacyjny, słaby wynik netto 1/18 dobry wynik operacyjny, dobry wynik netto. Wysoka dywidenda (prawie 10zł)
Wyniki będą po sesji,ale uwaga: może zbyt wielu jutro będzie chciało kupić i dołek(?) będzie mizerny.. Sam jestem ciekaw. Duża dywidenda wkrótce podgrzeje kurs.
Jakich wyników się spodziewacie? Przy obecnej wycenie rynek wycenia PCR na około 36mln zysku netto za Q4. Nie jestem przekonany czy tyle się udało wykręcić
Dnia 2018-03-08 o godz. 17:45 ~Avox napisał(a): > Czy dzisiaj poznamy również planowaną dywidendę ?
Raczej nie będzie dzisiaj decyzji o wysokości dywidendy, ale spokojnie można przyjąć, że prawie cały zysk netto za 2017 będzie na nią przeznaczony, a może jeszcze dorzucą coś z rezerwy. Formalnie Zarząd powinien ogłosić rekomendację a Rada Nadzorcza zatwierdzić decyzję w sprawie wysokości dywidendy i podać termin jej wypłaty.
Widzę że kogoś ogarnęła panika, mam nadzieję że nie za moją sprawą. Sprzedają spekulanci i ci co nie znają spółki. Zapinać pasy i czekać do 22 a przed otwarciem raportu szklaneczkę whisky przyjąć
Po 4 latach od debiutu zysk wzrósł o 300%! Gdyby nie zdarzenia jednorazowe z 2016 roku zysk za 2017 wzrósł by o 18%. Teraz wszystko będzie zależało od wysokości dywidendy, gdyby całość zysku czyli 9,75 zł została przeznaczona na wypłatę dywidendy to doprowadziło by to do nowych rekordów, mam tylko nadzieję że tak się stanie.
9,19 zł na akcję. Słabiej niż w 2016 roku. Jutro niestety czekają nas spadki. Ciekawe, czy i tym razem "trzymyacz" wytrzyma, zbierze na dole i wyciągnie na nowe maksima.
Jarosław a słyszałeś o "białych świadectwach" ile mln złotych wniosły do zysku za 2016? To poczytaj i nie pisz głupo. t, wynik absolutnie rekordowy jeszcze w tym roku możliwe 200zł. Po obecnej cenie sprzeda tylko id...a.