Dwa razy po 1,25 .... Podwójne dno - jest to formacja odwrócenia trendu, którą tworzą trzy lokalne szczyty, czyli lewe ramię, głowa i prawe ramię. Szczyt głowy powinien być jednocześnie najwyższym punktem całej formacji. Najwyższe obroty utrzymują się w trakcie tworzenia lewego ramienia. Ponowny wzrost aktywności obserwowany jest przy szczycie głowy, przy czym obroty powinny być niższe od towarzyszących lewemu ramieniu. Przy tworzeniu prawego ramienia wolumen obrotów powinien być najniższy. Ponowny wzrost aktywności obserwowany jest przy dojściu i przebiciu linii szyi. Potencjalny zasięg spadku wyznacza wysokość głowy odmierzona w dół od punktu przebicia linii szyi. Formacja głowy i ramion należy do jednej z bardziej wiarygodnych formacji.
Kolejna spółka z którą trafiłeś kulą w płot . Udało mi się zarobić 10 % i w porę sprzedać po 2,23 zł. Współczuje tym którzy dali się nabrać na twoją rekomendację .
Łunochod od kilku lat chodzi po forach i młodzież skręca zawsze w czarną dziurę. Właściwie jego rekomendacje można by traktować ODWROTNIE - i wówczas jest dobrze, trafia
Trafił w JSW z tych spółek na krórych go widziałem. PBG rekomendował przy co najmniej 35 gr , a spadło na 11 gr. Indatę też jakoś drogo , ja w to wszedłem przy 2,02 zł. i jak zobaczyłem ,że on to rekomendowal to wiałem przy 2,23 zł. Teraz to w ogóle lepiej siedzieć poza rynkiem w gotówce i czekać cierpliwie na krach ogólnoświatowy. Nawet i 3 lata. Niestety 3 pozycje musiałbym zamknąć na koszmarnych stratach w tym PBG kupione i uśrednione do 26 gr.
Do dzisiejszego spadku przysłużył się BGŻ z żądaniem spłaty kredytu . Nie wiem , czy ta spółka to nie taka sama lodziarnia jak firmy osławionego patrowicza ( mała litera celowo napisana)? Zarobiłem 10 % na waciki, bo nie wchodziłem w toto dużym kapitałem. Cały czas spółki growe są na topie. Ale dalej się będę upierał ,że już najwyższa pora zamykać pozycje i siedzieć cierpliwie w gotówce i czekać. Teraz jest gra na 1-2 serie pod informacje ze spółek, podbitka 1-2 dni i zjazd powrotny.
Dnia 2018-03-07 o godz. 23:16 ~Stary-bankrut-z-1994 napisał(a): > PBG spadek 66%, > Indata spadek 80% > itd
========================================= Czy spółka jest dobra czy zła - to ma znaczenie ale jeszcze większe znaczenie ma trafny wybór momentu wejścia i momentu wyjścia. Lepiej dobrze wejść w padło niż źle na topową spółkę. Oczywiście żadne inwestycje, tylko i wyłącznie gra. W Indate bałem się dziś wejść choć intradej można było wyrobić 10% , PBG wziąłem ciutek na drugim dołku W. I jutro wywalam. Powinienem raczej dzisiaj....no ale cóż