• Skąd te zmiany kursu? Autor: ~Nowicjusz [79.189.188.*]
    Szanowni forumowicze,
    jestem nowy i dopiero próbuję poznać giełdę i zastanawia mnie jedno: skąd biorą się zmiany kursu akcji na takiej spółce jak HOTBLOK, w której praktycznie nic się nie zmienia od kilku lat oprócz pozytywnych zapowiedzi zarządu, które jednak nie znajdują odzwierciedlenia w późniejszych wynikach? Spółka produkcyjna, która praktycznie nic nie produkuje, no bo co to są za wpływy ze sprzedaży na poziomie 300 tys. rocznie? Miesięcznie byłoby mało. Skąd więc te zmiany kursu?
  • Re: Skąd te zmiany kursu? Autor: ~antyujadacz [89.231.68.*]
    Dnia 2018-03-05 o godz. 12:26 ~Nowicjusz napisał(a):
    > Szanowni forumowicze,
    > jestem nowy i dopiero próbuję poznać giełdę i zastanawia mnie jedno: skąd biorą się zmiany kursu akcji na takiej spółce jak HOTBLOK, w której praktycznie nic się nie zmienia od kilku lat oprócz pozytywnych zapowiedzi zarządu, które jednak nie znajdują odzwierciedlenia w późniejszych wynikach? Spółka produkcyjna, która praktycznie nic nie produkuje, no bo co to są za wpływy ze sprzedaży na poziomie 300 tys. rocznie? Miesięcznie byłoby mało. Skąd więc te zmiany kursu?

300 tys rocznie to już było jak było kiepsko.
    sam tylko IV q 2017 to 800 tyś a to zaledwie początek.

A stwierdzeniem, że "spółka nic nie produkuje" - udowadniasz tylko, że nie jesteś żadnym nowicjuszem tylko stoisz na K i jesteś rasowym naganiaczem który subtelnie bierze leszcza pod włos - a takich już niestety zbrakło.

• Re: Skąd te zmiany kursu? Autor: ~Nowicjusz [79.189.188.*]
    Nie do końca rozumiem co masz na myśli. Przecież opublikowali już jakiś czas temu komunikat, że rozwiązali umowę na produkcję z podwykonawcą, a przychód ze sprzedaży produktów w całym 2017r to ok.275 tys, a w IV kw. 2017 to ok. 116 tys. , a nie 800 jak piszesz.
    Próbuję zrozumieć zasady gry. Nie musisz mnie obrażać.
  • Re: Skąd te zmiany kursu? Autor: ~Chlop [37.248.152.*]
    Jezeli nie wiesz o co chodzi to nie mozesz sie orazac, a jezeli wiesz to siedz cicho i obserwuj gosci
    Dnia 2018-03-05 o godz. 14:43 ~Nowicjusz napisał(a):
    > Nie do końca rozumiem co masz na myśli. Przecież opublikowali już jakiś czas temu komunikat, że rozwiązali umowę na produkcję z podwykonawcą, a przychód ze sprzedaży produktów w całym 2017r to ok.275 tys, a w IV kw. 2017 to ok. 116 tys. , a nie 800 jak piszesz.
    > Próbuję zrozumieć zasady gry. Nie musisz mnie obrażać.

Przychody netto ze sprzedaży
    i zrównane z nimi, 780 912

w tym:
    Przychody netto ze sprzedaży produktów 115 912
    Przychody netto ze sprzedaży usług 665 000 - to realizacja części umowy na ponad 10 mln. A dlaczego ujeli to w tej pozycji tego nie wiem.

Zysk netto za IV q 553 111 zł.

Zanim spróbujesz zrozumieć zasady gry polecam nauczyć się czytać raporty.
    Nie miałem zamiaru nikogo obrażać ale jak sie pisze bzdury to tak jest.
    Dnia 2018-03-05 o godz. 15:02 ~antyujadacz napisał(a):
    > Dnia 2018-03-05 o godz. 14:43 ~Nowicjusz napisał(a):
    > > Nie do końca rozumiem co masz na myśli. Przecież opublikowali już jakiś czas temu komunikat, że rozwiązali umowę na produkcję z podwykonawcą, a przychód ze sprzedaży produktów w całym 2017r to ok.275 tys, a w IV kw. 2017 to ok. 116 tys. , a nie 800 jak piszesz.
    > > Próbuję zrozumieć zasady gry. Nie musisz mnie obrażać.
    >
    > Przychody netto ze sprzedaży
    > i zrównane z nimi, 780 912
    >
    > w tym:
    > Przychody netto ze sprzedaży produktów 115 912
    > Przychody netto ze sprzedaży usług 665 000 - to realizacja części umowy na ponad 10 mln. A dlaczego ujeli to w tej pozycji tego nie wiem.
    >
    > Zysk netto za IV q 553 111 zł.
    >
    > Zanim spróbujesz zrozumieć zasady gry polecam nauczyć się czytać raporty.
    > Nie miałem zamiaru nikogo obrażać ale jak sie pisze bzdury to tak jest.

A poza tym nic nie rozwiązali tylko podpisali:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/HOTBLOK-S-A-HOTBLOK-S-A-informacja-poufna-zawarcie-porozumienia-w-zakresie-dotyczacym-realizacji-robot-budowlanych-7558424.html

Z infami też na bakier.
  • to dlaczego to nie rusza? Autor: ~Hotbloker [5.226.111.*]
    skoro takie wyniki, takie perspektywy, a kisimy się na groszach
  • Re: to dlaczego to nie rusza? Autor: ~OlekCh [31.0.125.*]
    To co chcialbys w 6 miesiecy z 1 gr zrobic 1 PLN ?
  • Re: Skąd te zmiany kursu? Autor: ~Nowicjusz [79.189.188.*]
    Dnia 2018-03-05 o godz. 15:02 ~antyujadacz napisał(a):
    > Dnia 2018-03-05 o godz. 14:43 ~Nowicjusz napisał(a):
    > > Nie do końca rozumiem co masz na myśli. Przecież opublikowali już jakiś czas temu komunikat, że rozwiązali umowę na produkcję z podwykonawcą, a przychód ze sprzedaży produktów w całym 2017r to ok.275 tys, a w IV kw. 2017 to ok. 116 tys. , a nie 800 jak piszesz.
    > > Próbuję zrozumieć zasady gry. Nie musisz mnie obrażać.
    >
    > Przychody netto ze sprzedaży
    > i zrównane z nimi, 780 912
    >
    > w tym:
    > Przychody netto ze sprzedaży produktów 115 912
    > Przychody netto ze sprzedaży usług 665 000 - to realizacja części umowy na ponad 10 mln. A dlaczego ujeli to w tej pozycji tego nie wiem.
    >
    > Zysk netto za IV q 553 111 zł.
    >
    > Zanim spróbujesz zrozumieć zasady gry polecam nauczyć się czytać raporty.
    > Nie miałem zamiaru nikogo obrażać ale jak sie pisze bzdury to tak jest.

Chyba jednak lepiej umiem czytać raporty od Ciebie, bo ta kwota, o której nie wiesz dlaczego została umieszczona w przychodach ze sprzedaży usług dotyczy umowy na "usługi stałego pośrednictwa przy zawieraniu umów na roboty budowlane"( cytat z raportu), a nie sprzedaży materiałów budowlanych jak sugerujesz. Przy takich umowach nigdy nie wiadomo na jaką kwotę zostaną ostatecznie zrealizowane. Może powinieneś nauczyć się czytać sprawozdania? Myślę jednak, że świadomie piszesz takie rzeczy, żeby podbić kurs. I o to chodziło w moim pierwszym pytaniu. Czym naprawdę sugerują się kupujący? Czy opierają się na twardych danych, czy ulegają jakimś subiektywnym emocjom.
  • Re: Skąd te zmiany kursu? Autor: ~Staryy [83.26.253.*]
    Jeżeli jesteś rzeczywiście nowy to ,,wujka dobra rada" jest tak, aby nie wtykać paluchów w tego typu badziewia. Tutaj żadna analiza, prognoza, plany, zamiary itd. itp. nie mają sensu. Tutaj się gra pod info, zwałki, pozory......kto ma trochę kasy i silne nerwy to czasem uda mu się innych wyj...ć. Jak nie masz dużo kasy a koniecznie chcesz Hotka to kupuj po 3 lub 4 gronie i czekaj 3-miechy pół roku albo i rok aż sprzedasz po 5gr. Tak się gra na groszówkach dobrze o tym wiedzą studenci bo to oni czasem inwestują swój majątek i kupują akcje za całe 100zł.
    Dnia 2018-03-06 o godz. 08:38 ~Staryy napisał(a):
    > Jeżeli jesteś rzeczywiście nowy to ,,wujka dobra rada" jest tak, aby nie wtykać paluchów w tego typu badziewia. Tutaj żadna analiza, prognoza, plany, zamiary itd. itp. nie mają sensu. Tutaj się gra pod info, zwałki, pozory......kto ma trochę kasy i silne nerwy to czasem uda mu się innych wyj...ć. Jak nie masz dużo kasy a koniecznie chcesz Hotka to kupuj po 3 lub 4 gronie i czekaj 3-miechy pół roku albo i rok aż sprzedasz po 5gr. Tak się gra na groszówkach dobrze o tym wiedzą studenci bo to oni czasem inwestują swój majątek i kupują akcje za całe 100zł.

Więc cóż tu robisz rekinie ? Jesteś tu tylko dla dobrych rad ?
    Jak kilka miesięcy temu na S po 2,3,4,5 gr stały miliony akcji zapewne też radzileś aby nie tykać badziewia. Ile można było wyjąć każdy wie.

Narazie pora roku nie sprzyja ale jak zrealizują koleją część kontraktu i na konto spółki wpłynie 2-3 mln czyli niewiele mniej niż kapitalizacja z czego niech tylko skromnie 50 % bedzie zysk netto to sie może co niektórym oczy otworzą.
    A narazie wujkowie i nowicjusze piszcie te swoje dobre rady nie będę wam przeszkadzał.
  • Re: Skąd te zmiany kursu? Autor: ~Staryy [31.0.124.*]
    Spoko omnibusie. Za swoją kasę sam podejmuję decyzje i nie zwracam uwagi na płatnych naganiaczy
  • Re: Skąd te zmiany kursu? Autor: ~walduś [94.254.224.*]
    Dnia 2018-03-06 o godz. 17:40 ~Staryy napisał(a):
    > Spoko omnibusie. Za swoją kasę sam podejmuję decyzje i nie zwracam uwagi na płatnych naganiaczy

Wyzywac tylko potrafisz ?
    Ktos ci to kaze kupowac? Przypałętałeś sie nie wiadomo skąd na forum bankruta bez perspektyw, ktorego oczywiście odradzasz kupowac a jako argumenty jedynie wyzwiska.
    Mnie jak bankrut nie interesuje to nie zaglądam na jego forum a tym bardziej nie produkuje tam postów.
  • Re: Skąd te zmiany kursu? Autor: ~Staryy [83.26.253.*]
    Ucz, ucz się czytać ze zrozumieniem, później przeczytaj moje posty jeszcze raz. Pokaż w którym zdaniu zachęcam lub odradzam kupno tych akcji. Na Hotku siedzę już trochę czasu (a nawet dosyć długo) i mogę co nieco powiedzieć a jeżeli Nowicjusz to rzeczywiście nowicjusz i pyta ze swojej naiwności, że ktoś na forum mu dobrze doradzi to jest....a jeżeli jest to Twój post albo kolegi naganiacza - to marnie Wam to wychodzi bo frajerów już tutaj dawno nie ma. Pozdro.....
    Dnia 2018-03-07 o godz. 08:58 ~Staryy napisał(a):
    > Ucz, ucz się czytać ze zrozumieniem, później przeczytaj moje posty jeszcze raz. Pokaż w którym zdaniu zachęcam lub odradzam kupno tych akcji. Na Hotku siedzę już trochę czasu (a nawet dosyć długo) i mogę co nieco powiedzieć a jeżeli Nowicjusz to rzeczywiście nowicjusz i pyta ze swojej naiwności, że ktoś na forum mu dobrze doradzi to jest....a jeżeli jest to Twój post albo kolegi naganiacza - to marnie Wam to wychodzi bo frajerów już tutaj dawno nie ma. Pozdro.....

To mnie sie tyczyło ten naganiacz ??? to ty mi wskaż gdzie naganiam ?
    bo ja ci wskaże gdzie odradzasz:

"Jeżeli jesteś rzeczywiście nowy to ,,wujka dobra rada" jest tak, aby nie wtykać paluchów w tego typu badziewia. "

to co to niby.

Ja merytorycznie przedstawiam jakie tu są fakty.
    A frajerów to tu rzeczywiście brak - ale do sprzedaży.
[x]
CARLSON 0,00% 2,28 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.