Byc moze w krotce don da kilka akcjii na nova. Robia co chca widac w polsce mozna wszystko. Co jesli ktos by zawiadomil prokurature ze w spolce dochodzi do prania pieniedzy? Biora sie porzadnie za vatowskie przekrety kara to dlugie wiezienie tym bardziej dzialajac jako grupa przestepcza. Prezes pewnie niezle sie dwoi i troi aby nie odpowiedziec za ten stan rzeczy. Rada ktora powinna pilnosc transparentnosci zrezygnowala czyli nie chca odpowiadac za ten stan rzeczy vhoc moim zdaniem trovhe za pozno
kupujecie takie nie wiadomo co i liczycie na zarobek spekulacyjny a mozna bylo wejsc np w taki kghm jak byl na dolku i czekac spokojnie na odciecie kuponow ;)
Tutaj pewnie koledze chodzi o to, że pomimo drastycznego spadku kursu z 3 na 1 i niżej brali akcje spakulacyjnie pomimo takich komunikatów jak problemy spółki, sanacja, długi itp! Fajnie było jak bujało i mogli wydusić coś kolarze! I tu nie chodzi o łapanie dołka tylko o dalsze bankructwo!
możesz mieć racje ze sprzedaży akcji mogli stwierdzić że by za dużo nie zarobili, z uni szła konkretna gotówka plus miliony z urzędu. Coś tam robili generując duże koszta dla podmiotów powiązanych wyprowadzając pieniądze. Zarządca sanacjii ją odwołał bo spółka z nim nie współpracowała, nie przedstawiała faktur itd. Po prostu nie chcieli aby ktoś w ich rachunkach grzebał bo pewnie by się doszukał niegospodarności albo i czegoś większego. Po upadku i likwidacji spółki nikt w papiery nie bedzie zaglądał chyba że śledczy wejdą do spłki i powiedzą sprawdzam.
Otóż to I tak będzie bo ta kasa jest w grupie spółek powiązanych Hyperion - MSS- TELEPROJEKT- LARK- MEDIAHOLDING- COM INVESTMENT-Siedziba Sp zo.o. - to w końcowej wersji itd itp...........................
Dnia 2018-03-04 o godz. 12:56 ~Pretyou napisał(a): > A kiedy dane spolka jest na dolku? moze mi napisz jakas to ja na dolku z checia jakupie :-)
wtopilem na larku i mni praktycznie po 80% , a kghm kupilem jak byl po 55 zl (to nie była okazja zycia?) pozniej skoczyl na 120 odrobilem cala strate na tych wydmuszkach, chodzi mi generalnie o to ze w spolkach skarbu panstwa jest jako taka kontrola a to co sie wyprawia na "prywatnych spolkach" to sie w glowie nie miesci szczegolnie z brakiem raportow.