Ff według raportow 27% , ale faktyczny max 10 moze 15 % , ja osobiscie sadze ze tu sie gryzie stary zarzad z nowym i jeszcze ktos ze starych sie stawia i nie chce oddac akcji, wchodzac teraz zamrazasz kapital nie wiadomo na jak dlugo, wydaje mi sie ze lepiej czekac i kupic jak znikna batony, to moja opinia, moze ktos podzieli sie swoimi przemysleniami
nie ma sprawy :) według raportów FF wychodzi 61 mln akcji, ale od roku na arkuszu max widziałem zlecenia s na 22 mln sztuk tak jak wiekszosc tutaj uwzam ze sp raczej jest na papierze ale obserwuje wydaje mi sie ze tu moze byc skok w sylu dona, akcje prawie wszystkie wyzbierane, zasieg nie mam pojecia jak sie dobrze wskoczy to mozna ugrac całkiem niezły zysk, albo stracic wszystko napewno coś sie szykuje, kiedy nie wiem :( moj scenariusz to pod koniec któregoś kwartału wciągna batony na raz, zrobia średnia powyzej 5 gr i wyjda z 2 fix to bedzie sygnal do kupna, wtedy wchodze, uwazam ze lepiej zarobic mniej niz zamrazac kase, PZ iPRN wpakowali w to po ponad bance a ty masz moze jakas ciekawa sp ?
Dnia 2018-03-03 o godz. 16:10 ~jk napisał(a): > nie ma sprawy :) > według raportów FF wychodzi 61 mln akcji, > ale od roku na arkuszu max widziałem zlecenia s na 22 mln sztuk > tak jak wiekszosc tutaj uwzam ze sp raczej jest na papierze ale obserwuje > wydaje mi sie ze tu moze byc skok w sylu dona, akcje prawie wszystkie wyzbierane, zasieg nie mam pojecia > jak sie dobrze wskoczy to mozna ugrac całkiem niezły zysk, albo stracic wszystko > napewno coś sie szykuje, kiedy nie wiem :( > moj scenariusz to pod koniec któregoś kwartału wciągna batony na raz, zrobia średnia powyzej 5 gr i wyjda z 2 fix to bedzie sygnal do kupna, wtedy wchodze, uwazam ze lepiej zarobic mniej niz zamrazac kase, PZ iPRN wpakowali w to po ponad bance > a ty masz moze jakas ciekawa sp ?
to byłby na prawdę optymistyczny scenariusz.....
w kwestii "wojny" starego z nowym zarządem to przeczy temu transakcja 65 mln akcji po 0,077 pln za sztukę dzięki której p. Bogusławski stał się większościowym udziałowcem. Gdyby taka wojna była faktem nikt by mu po takiej cenie nie sprzedał tylu akcji a tak ktoś sobie zupełnie odpuścił ten papier....
Zgadza się, że p. B. kupował też akcje za 4-5 gr. ale mając ich teraz 78 mln to jaka może być średnia? - na pewno w okolicy 1 gr.
Dlatego uważam że p. ubiera leszczy bo mu się to i tak opłaca, sprzedając po 3-4 gr. i tak wychodzi z niezłym zyskiem. NIe mówię że tu nie będzie sztucznych podbitek i małych wzrostów bo jednak trudno sprzedać tyle akcji powyżej 2 gr. Jeśli bęą podbitki to w okolicy 5 gr. bo to można zrobić relatywnie małym kosztem.
Dodatkowo proszę zwrócić uwagę jakie emocje wywołują przestawiane przez ze mnie teza - jakby było przeciwnie, to nikt normalny nawet by nie chciał komentować "absurdalnej" tezy, dlatego obstawiam że tutaj będzie marazm i powolne ubieranie na poziomach 3-5 gr.
Fakt, można się skusić i kupując np. po 3gr. próbować sprzedać po 4gr. tylko obstawiam że właśnie na to liczy p. B. i ryzyko kupna po 3 gr. i ryzyko sprzedaży po 4, jak na 4 zrobi się ten sam baton co na 5gr. jest wg. mnie za duże w stosunku do ewentualnego zysku.
Ja obserwują długo ten papier, ze spółek groszowych to poza velto, od ponad roku śledzę damfa i presto i z tej 3 to polecam presto, bo ma fundamenty - coś tam produkuje i cenę najbardziej godziwą dlatego jak inwestować to wg. mnie w presto, bo ma najmniejsze ryzyko.
pozdrawiam , i bez odbioru bo zaraz obudzą się inwestorzy co będą szczuć na mnie ....
Dnia 2018-03-05 o godz. 08:49 ~olek napisał(a): > Dnia 2018-03-03 o godz. 16:10 ~jk napisał(a): > > nie ma sprawy :) > > według raportów FF wychodzi 61 mln akcji, > > ale od roku na arkuszu max widziałem zlecenia s na 22 mln sztuk > > tak jak wiekszosc tutaj uwzam ze sp raczej jest na papierze ale obserwuje > > wydaje mi sie ze tu moze byc skok w sylu dona, akcje prawie wszystkie wyzbierane, zasieg nie mam pojecia > > jak sie dobrze wskoczy to mozna ugrac całkiem niezły zysk, albo stracic wszystko > > napewno coś sie szykuje, kiedy nie wiem :( > > moj scenariusz to pod koniec któregoś kwartału wciągna batony na raz, zrobia średnia powyzej 5 gr i wyjda z 2 fix to bedzie sygnal do kupna, wtedy wchodze, uwazam ze lepiej zarobic mniej niz zamrazac kase, PZ iPRN wpakowali w to po ponad bance > > a ty masz moze jakas ciekawa sp ? > > to byłby na prawdę optymistyczny scenariusz..... > > > > w kwestii "wojny" starego z nowym zarządem to przeczy temu transakcja 65 mln akcji po 0,077 pln za sztukę dzięki której p. Bogusławski stał się większościowym udziałowcem. Gdyby taka wojna była faktem nikt by mu po takiej cenie nie sprzedał tylu akcji a tak ktoś sobie zupełnie odpuścił ten papier.... > > > > > Zgadza się, że p. B. kupował też akcje za 4-5 gr. ale mając ich teraz 78 mln to jaka może być średnia? - na pewno w okolicy 1 gr. > > > > Dlatego uważam że p. ubiera leszczy bo mu się to i tak opłaca, sprzedając po 3-4 gr. i tak wychodzi z niezłym zyskiem. NIe mówię że tu nie będzie sztucznych podbitek i małych wzrostów bo jednak trudno sprzedać tyle akcji powyżej 2 gr. Jeśli bęą podbitki to w okolicy 5 gr. bo to można zrobić relatywnie małym kosztem. > > > > Dodatkowo proszę zwrócić uwagę jakie emocje wywołują przestawiane przez ze mnie teza - jakby było przeciwnie, to nikt normalny nawet by nie chciał komentować "absurdalnej" tezy, dlatego obstawiam że tutaj będzie marazm i powolne ubieranie na poziomach 3-5 gr. > > > > Fakt, można się skusić i kupując np. po 3gr. próbować sprzedać po 4gr. tylko obstawiam że właśnie na to liczy p. B. i ryzyko kupna po 3 gr. i ryzyko sprzedaży po 4, jak na 4 zrobi się ten sam baton co na 5gr. jest wg. mnie za duże w stosunku do ewentualnego zysku. > > > > Ja obserwują długo ten papier, ze spółek groszowych to poza velto, od ponad roku śledzę damfa i presto i z tej 3 to polecam presto, bo ma fundamenty - coś tam produkuje i cenę najbardziej godziwą dlatego jak inwestować to wg. mnie w presto, bo ma najmniejsze ryzyko. > > > > > pozdrawiam , i bez odbioru bo zaraz obudzą się inwestorzy co będą szczuć na mnie .... > > > >
oczywiście, cena akcji za którą p. B. kupił 65 mln to nie po 0,077 pln a <b>0,0077 pln</b> - jak widać też się mylę ale nie mam problemu z przyznaniem się do błędu....
Presto mówisz? Velto też niedawno miało spore zyski, jedne z większych jeśli nie najwyższe na NC a mimo to już wtedy zeszmacili im kurs. A może Presto celowo ściągnięte pod 5 gr, bo np. kierunek 2 fixy?
Dawanie kasy na takie przedsięwzięcia fakturowe to czysty masochizm. Wobec siebie nawzajem nie są lojalni a co dopiero wobec inwestorów. Czy już oficjalnie wymyślono, czym ta nazwa będzie figurować w rejestrach?