O 18 razy 4,5 miliona akcji daje 80 kapitalizacji. Do tego jak 9 mln przeznacza na dywidende to stopa dywidendy bedzie powyzej 10 procent to czekam na te 18 piekna sprawa bedzie
Raport jest z 2017 miedzy czasie kupiono ponad 2 miliony akcji z czego 750 tys umorzono. Reszta jest w posiadaniu spolki. Wiec uprawnionych do dywidendy bedzie 4.5 mln akcji bo przeciez spolka nie wyplaci sobie sama dywidendy na akcje wlasne! Jutro zejdzie moze do 24 zl I tyle tu wszyscy wiedza w czym siedza znajdzie sie kilku niecierpliwych. W sumie ja do konca nie wiem co to za odpisy powymyslali. Jak by nie odpis to zysk stabilnie rosnie mozna by chciec wiecej ale coz tak juz jest.
W sumie komu zalezy na max dywidendzie.....Interminexowi i Prezesowi.... i tak oni najwiecej zgarną....jezeli beda chcieli to przeglosuja i caly zysk przeznacza na dywidende, zlotówka mocna to i w przeliczeniu na eurosy sie bardziej oplaca... po co trzymac kolejna kase na kontach.
Nie do konca. Oni beda tu siedziec do osranej smierci I musza zbierac kapital na gorsze czasy albo na rozwoj a dywidende to najchetniej wzieli by drobni zeby wyssac ile sie da I ewakuowac.
Odpisy , wyniki coraz słabsze, większej części akcji nie umorzyli choć obiecywali . Z dywidendą to chyba nawet ja byłam zbytnią optymistką. Jednym słowem mataczą na całego . A co to będzie jak przyjdzie spowolnienie i krach na giełdach .
To, że Renia sprzedała akcje Austriakom w wezwaniu po 27zł, minus 19% podatku czyli po 21.87zł, i teraz boi się mataczenia (trzeba było nie sprzedawać!) i do tego być może chciałaby odkupić akcje bez strat (tzn. po mniej niż 22zł) to wszyscy wiemy. Obroty zerowe. Wyniki bardzo dobre. Wzrost przychodów i zysku r/r. Dywidenda może być nawet wyższa niż 1.5zł. Trzeba pamiętać, że teraz to 1/3 swoich akcji mają Ropczyce, te akcje nie będą brać udziału w podziale zysku, a więc tak naprawdę to teraz zysk na akcję do podziału nie jest 1.6zł, ale około 1.6zł * 3/2 = 2.4zł/akcję.
Jak ty to policzyles ten podatek hehe ona kupila ropczyce za 0 zl? Po za tym podatek tak czy siak nie ominie. Ja tez tak zrobilem ze sprzedalem w wezwaniu a teraz mam z powrotem. I to byla dobra decyzja. A dywidenda to nie odjales tego ze to 60 procent zysku idzie na dywidende czyli niecale 8 mln
Tak szczerze, to wyniki są bardzo dobre. Blisko 5 mln PLN odpisu to tylko zapis ksiegowy. A operacyjnie to był najlepszy rok w historii.
Jednak spólka jest jaka jest i obstawiam dzis zdecydowane spadki.
Wszedzie q...a odpisy! Co to jakas nowa moda na gpw? Zreszta co to za odpis na zm inwest ? Na zmiane wartosci tych akcji? Kto to wymyslil ? Nawet zreszta juz tych akcji nie maja nawet jesli tak jest to jest to juz w cenie tej co maja zaplacic za wymiane akcji. Spolke sie powinno pudrowac a nie posypywac jeszcze brudem:-)