ale podrożeja naprawdę wysoko , tylko wtedy gdy bedą wyniki, owszem moga teraz podrożeć bo inne akcje spadają i inwestorzy mogą pomyśleć to może włożmy kasę w Pilab - ma pewien potencjał. Ale czy bedzie to wzrost trwały i wysoki? tylko wtedy gdy za pilabem beda stały wyniki finansowe Datawalk Nie wiem czy pamietasz Bioton tez akcje podrozały z 2,5PLN do 37 PLN , a teraz ile kosztują? Ja chciałbym uzyskać zwrot na tyle przyzwoity, by założyć własny biznes a nie zyskać drobne ktore zrównoważą inflację
Szanowny TUTKU, rozumiem Twoje oczekiwania, ale to nie ta branża i spółka. Lepiej zmień swoje oczekiwania lub akcje ponieważ się możesz mocno rozczarować. Pilab ma osiągnąć rentowność w bliżej nieokreślonej przyszłości i z tym się w cale nie kryje. Motorem wzrostu są marzenia o sporej grupy akcjonariuszy, że PILAB stanie się w przyszłości wielką firmą o miliardowej wycenie i to w USD. W tym mają pomóc zatrudnieni Amerykanie. Na tym etapie firma jest wyceniana na parę drobnych. Wyobraź sobie, że posiadasz 1 % np. Facebooka - nawet nie będę liczył ile to dolarów ( strzelam w ciemno) setki milionów USD, a teraz policz ile kosztuje 1 % PILAB - zaledwie 1 mln PLN. Nie marzę, że PILAB od razu będzie Facebookiem, ale niech osiągnie kapitalizację taką jaką ma 1 % Facebooka i będzie super. Na razie pozostaje śledzić CB RANK ( Company) - pozwala określić jak daleko jest do czołówki światowej :) https://www.crunchbase.com/organization/datawalk#section-recent-news-activity Na tą chwilę: PILAB - poz.66850 , np:UBER - poz. 37
A co ja mogę na to powiedzieć, jeżeli ranking wróci do poprzednich wartości to znaczy ze wystąpił błąd i tyle, jeżeli zaczynamy zabawę od nowa to znaczy ze narzędzie słabo się sprawdza na odległych pozycjach i można wrócić do tematu jak będziemy w pierwszym np 1000. Narzędzie jak każde inne , obserwując będziemy wiedzieli czy przydatne. Polecam przeczytać, to wiele wyjaśnia jakie mam podejście do tematu https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=5870393&strona=1