Trzymajta. Ja dzisiaj dokupiłem 1000 papierów. Wycena jest tak niska że ewentualnie na 10 zł może spaść niżej nie powinno a potem odbicnie minimum 15-19 zł
Ja też mam stratę. Ja trzymam i moim zdaniem urośnie. Jeśli teraz sprzedasz, to zrobisz klasyczne wyleszczenie. Kupujesz w górce, a chcesz sprzedać w dołku. Głównie wartość spółki poszła w dół, przez debilne gadki Tchórzewskiego.
Ubierali jeleni 13,40 drugą część jeleni 12,20 a trzecią 11, czyli teraz duszenie jelenia żeby oddał grubemu a taki ch.. jak mu sprzedam choć sztukę, biegnę do bankomatu i jutro dokupie 300szt malutko ale kiedyś ubiore grubą świnie jak będzie podbijał.
Powinno odbić w kwietniu, trzeba poczekać do wiosny, ale gielda to jest szambo, jak stracona kasa wróci to należy sprzedać i zamknąć definitywnie rachunek maklerski.
Chłopaki, ubrałem się w JSW po 110 , żeby po 5 latach uśrednić po 12-21 (stopniowo dobierałem). Nie oddałem przy spuście na 13,60. Sprzedałem, średnia 27, przy 39zł. Wypłaciłem... po to by poczuć ilość pieniędzy i się ostudzić i.... kupiłem po 53-54zł. + włączyłem w inwestycję tatę. To było inwestowanie w fundament. Co się Wam nie spodoba. Jeśli narzekacie na TYŚie straty to, zainwestujcie w książki!!! Choćby w 3-4 około 500zł. Może mi się trafiło jak ślepej kurze ziarno. Szydłowa występowała w 2016r. i poczułem fundament polityczny. O giełdzie nie wiedziałem 1/10tego co teraz (dlatego odkupiłem przy 53zł.) Co ważniejsze. AT bardzo się liczy.... niestety. Sam poluję na energetykę i jestem zdumioiny, że TPE jest po 2,65zł. Z AT wychodzi mi 2,56 :(. Za nisko na szorty a niepewnie na longi. Zobaczcie na stooqu TPe do wartości księgowej. Ono przebiło 2,50zł. (podniosło wartość księgową cofając część odpisów). PGE jest teraz blisko poziomu wydojenia... jeszcze KREW musi lecieć. Sprzedawać teraz energetyki - nie dotyczy Energii.... to trzeba dobrze przemyśleć, podobnie jak zakup. A fundamentalnie - Enea cofa odpisy... Bogdanka cofa odpisy => wzrost wartości księgowej i... jak reaguje rynek? Spustem! Pewnie AT go obliguje. No to jest ABSURD. Niestety tego AT nie można lekważyć. Ja tam AT się uczę a wolę fundamenty więc nie pytajcie : co dalej. Tyle napiszę, że trzeba się zastanowić, czy sprzedać w tej cenie a gdy ktoś rozważa zakup czy obserwować czy już kupować.
Jeszcze dziękuję Panu Bogu , że na początku czerwca 2017 roku zarobiłem na akcjach PGE , bo dzisiaj byłoby ze mną wręcz bardzo bardzo krucho , a zawsze obracam na warszawskiej giełdzie papierów wartościowych kwotą 400 tys. złotych . ...