• mam juz straty ponad 30 tyś Autor: ~on [79.190.87.*]
    ...
    skór.... jeb...
    co teraz ?
    co robić ?
  • Re: mam juz straty ponad 30 tyś Autor: ~ech [31.178.32.*]
    Ja mam juz prawie 100 kilo straty , co oni tu robią z nami .
  • Re: mam juz straty ponad 30 tyś Autor: ~Niuniek [108.234.240.*]
    Ja mam z 70 :-(
  • Re: mam juz straty ponad 30 tyś Autor: ~Luxon [188.146.99.*]
    Trzymajta. Ja dzisiaj dokupiłem 1000 papierów. Wycena jest tak niska że ewentualnie na 10 zł może spaść niżej nie powinno a potem odbicnie minimum 15-19 zł
  • Re: mam juz straty ponad 30 tyś Autor: ~VVADER [127.0.0.*]
    Trzymać, ew,. sprzedać i kupić Pekao i co roku brać sowitą dywidende
  • Re: mam juz straty ponad 30 tyś Autor: ~Tomasz13 [212.160.172.*]
    Ja też mam stratę. Ja trzymam i moim zdaniem urośnie.
    Jeśli teraz sprzedasz, to zrobisz klasyczne wyleszczenie.
    Kupujesz w górce, a chcesz sprzedać w dołku.
    Głównie wartość spółki poszła w dół, przez debilne gadki Tchórzewskiego.

• Re: mam juz straty ponad 30 tyś Autor: ~Hverfjall [127.0.0.*]
    życzę wam odrobienia strat ale to chyba potrwa
    za dużo dzisiaj wywalają i taki obrót na spadku źle wróży
    jutro może podbitka
  • Re: mam juz straty ponad 30 tyś Autor: mmm1212 [127.0.0.*]
    Okolice 10.35.
  • Re: mam juz straty ponad 30 tyś Autor: ~Członek16 [127.0.0.*]
    Ubierali jeleni 13,40 drugą część jeleni 12,20 a trzecią 11, czyli teraz duszenie jelenia żeby oddał grubemu a taki ch.. jak mu sprzedam choć sztukę, biegnę do bankomatu i jutro dokupie 300szt malutko ale kiedyś ubiore grubą świnie jak będzie podbijał.
  • Re: mam juz straty ponad 30 tyś Autor: ~Pge [188.146.35.*]
    Powinno odbić w kwietniu, trzeba poczekać do wiosny, ale gielda to jest szambo, jak stracona kasa wróci to należy sprzedać i zamknąć definitywnie rachunek maklerski.
  • Skrót właściwy to tys a nie tyś. Autor: ~Był_inwestor_z_JSW [37.248.152.*]
    Chłopaki, ubrałem się w JSW po 110 , żeby po 5 latach uśrednić po 12-21 (stopniowo dobierałem). Nie oddałem przy spuście na 13,60. Sprzedałem, średnia 27, przy 39zł. Wypłaciłem... po to by poczuć ilość pieniędzy i się ostudzić i.... kupiłem po 53-54zł. + włączyłem w inwestycję tatę. To było inwestowanie w fundament.
    Co się Wam nie spodoba. Jeśli narzekacie na TYŚie straty to, zainwestujcie w książki!!! Choćby w 3-4 około 500zł. Może mi się trafiło jak ślepej kurze ziarno. Szydłowa występowała w 2016r. i poczułem fundament polityczny. O giełdzie nie wiedziałem 1/10tego co teraz (dlatego odkupiłem przy 53zł.)
    Co ważniejsze. AT bardzo się liczy.... niestety. Sam poluję na energetykę i jestem zdumioiny, że TPE jest po 2,65zł. Z AT wychodzi mi 2,56 :(. Za nisko na szorty a niepewnie na longi. Zobaczcie na stooqu TPe do wartości księgowej. Ono przebiło 2,50zł. (podniosło wartość księgową cofając część odpisów).
    PGE jest teraz blisko poziomu wydojenia... jeszcze KREW musi lecieć. Sprzedawać teraz energetyki - nie dotyczy Energii.... to trzeba dobrze przemyśleć, podobnie jak zakup.
    A fundamentalnie - Enea cofa odpisy... Bogdanka cofa odpisy => wzrost wartości księgowej i... jak reaguje rynek? Spustem! Pewnie AT go obliguje. No to jest ABSURD. Niestety tego AT nie można lekważyć. Ja tam AT się uczę a wolę fundamenty więc nie pytajcie : co dalej. Tyle napiszę, że trzeba się zastanowić, czy sprzedać w tej cenie a gdy ktoś rozważa zakup czy obserwować czy już kupować.
  • Re: Skrót właściwy to tys a nie tyś. Autor: mmm1212 [188.146.162.*]
    To fajnie, że Ci się udało. Aczkolwiek według mnie tutaj JSW nie będzie. Nie ta para kaloszy. Odbicie tak, ale nie na taką skalę (cena emisyjna).
  • Re: mam juz straty ponad 30 tyś Autor: ~Energetyk [46.175.46.*]
    Mam straty na WSZYSTKICH spółkach energetycznych - trzymam i czekam: dopóki nie wywalimy, to de facto nie mamy straty :) 

(zakładam, że te spółki nie mogą upaść - pomyśl np, o ludziach, którzy mają Bioton po 10 zł :(

Popatrz na Lotos (który był nie tak dawno po 24) i Orlen (poniżej 50) (niestety nie kupiłem ich wtedy :)

Na energetykę też przyjdzie czas - tylko na razie musimy być niestety inwestorami długoterminowymi :)

Pozdrawiam 3maj się
  • Re: mam juz straty ponad 30 tyś Autor: ~Franek_Chicago [97.46.1.*]
    Jeszcze dziękuję Panu Bogu , że na początku czerwca 2017 roku zarobiłem na akcjach PGE , bo dzisiaj byłoby ze mną wręcz bardzo bardzo krucho , a zawsze obracam na warszawskiej giełdzie papierów wartościowych kwotą 400 tys. złotych . ...

PS. ♣️♥️♠️♦️ :)))
    Africa dzika , dawno odkryta . ...
    Chyba chory człowiek , sprzedaje akcje PGE po tej cenie . ...
  • Re: mam juz straty ponad 30 tyś Autor: ~Sigurd [83.31.209.*]
    wywalili za 100 milionów w parę dni
    chorzy ludzie
    chyba nie
[x]
PGE 2,69% 10,30 2026-05-18 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.