Wojciech Buczkowski dodaje, że poprzednia ugoda, z października 2014 r., miała ten sam charakter, choć przeniesieniu podlegały inne aktywa, jednak wartość ekonomiczna była niemal tożsama. – Służby finansowo-księgowe Komputronika, co jest uzgodnione z aktualnym audytorem, zamierzają rozliczyć przedmiot ugody m.in. poprzez korektę zapisów księgowych z lat ubiegłych (przede wszystkim z 2010 roku) – sygnalizuje prezes. Dodaje, że najpewniej zmianom ulegną wartości udziałów w niektórych spółkach zależnych, powstaną też nowe aktywa. W bieżącym sprawozdaniu zostaną wpisane koszty prawne i inne, związane z zawarciem i wykonaniem ugody. – Będą mieć charakter jednorazowo poniesionego kosztu. Wielkość tych kosztów i korekt nie wpłynie zasadniczo na bieżący rachunek zysków i strat, nie jest spodziewane poniesienie straty za obecny rok finansowy – reasumuje szef spółki.
Raczej nikt z tych drobnych inwestorów nie jest w stanie ogarnąć tego co podał Buczkowski? Chyba że ktoś moźe podać fragment raportu w 2014 gdzie komputronik ma dopisane nieruchomości za 28 milionów...?
Buczkowski prawie nigdy nie był fair z drobnymi inwestorami generalnie na moją małą wiedzę i mój instynkt Po rozliczeniu zysków i strat Komputronik będzie sporo na plusie tego nie powiedział Buczkowski cała odpowiedź jest bardzo enigmatyczna bo jemu przede wszystkim na dzień dzisiejszy bardzo nie na rękę jest jakikolwiek wzrost kursu
Buczkowski czyta forum bankiera i bywa że potrafi tutaj odpisać a najczęściej odpowiada w wywiadzie np dla parkietu na dyskusję prowadzone przez drobnych na tutejszym forum jego odpowiedzi odniesienia w wywiadach to półprawdy lub wymijanie się od odpowiedzi panie prezesie gdzie obiecana odpowiedź odnośnie podniesienia ceny w wezwaniu gdzie pan zarzekał że wyższej ceny nie będzie,po podniesieniu ceny w wezwaniu z 6.50 do 7.18 miał objaśnic przyczynę decyzji administracyjnej odnośnie podniesienia ceny do dzisiaj się pan nie wypowiedział na ten temat chociaż Pan obiecał
Bardzo móżliwe lecz trzeba troszkę poczekać bo utrzymanie kursu na niskim poziomie to podstawa dla zbierającego Nie ma co się przejmować ty mi zagrywka mi bo spółka jest skrajnie niedowartościowana wcześniej czy później to odpali