Po imponujących wynikach za styczeń, czekamy na info w sprawie przychodów za luty. Słaba pogoda zachęca klientów do przebywania w centrach handlowych, więc wynik powinien być podobny jak w styczniu.
styczeń +20% luty +20% marzec - zobaczymy co z tego będzie...
Możliwe, że wyniki za luty jeszcze w tym tygodniu. Najpóźniej w przyszłym :) Wygląda na to, że pogoda sprzyja zakupom. Nagłe ocieplenie pod koniec marca i w kwietniu pewnie też podkręci obrót za te miesiące. Wszyscy się rzucą na kolekcje wiosenne.
Trochę rozczarowanie...nie wiem skąd takie skoki we wzrostach pomiędzy miesiącami...
Aczkolwiek do tych 2% stacjonarnie należy doliczyć +10% w handlu online. No i licząc sklepy stacjonarne + sprzedaż online dalej mamy +19% w ciągu pierwszych dwóch miesięcy 2018 roku :) A to już wygląda całkiem nieźle :)
Mnie osobiście przychody zawiodły. Miałem nadzieję, że chociaż wzrost r/r 10% uda się wykonać. Teraz pozostaje czekać na raport roczny oraz informacje o dywidendzie.
Dokładnie. Luty był bardzo słaby w handlu. Ferie, b. niskie temperatury, panująca grypa. To wszystko złożyło się na niski poziom sprzedaży. Tutaj CDRL nie okazał się być wyjątkiem.