• Kupowałem na debiucie Autor: ~Ali [78.10.247.*]
    W ramach patriotyzmu lokalnego kupowałem akcje na debiucie, wytrzymałem do 13roku sprzedałem ze stratą po 13zł dzisiaj akcje są po 3zł i co ja mam tym geniszom biznesu po raz kolejny zaufać ? Przez 8 lat mając produkcje i sprzedaż nie potrafią wygenerować sęsownych zysków !? Przejęcie przez konkurencje albo upadłość to ich droga bo na mądrość zarządu nie ma co liczyć.
  • Re: Kupowałem na debiucie Autor: ~as [89.71.179.*]
    Niestety ja także związałem się z tą spółką.
    Teraz widać,że to czysty szwindel.
    Pralnia pieniędzy z Cypru.
    Nic tylko smród się za nią ciągnie.
  • Re: Kupowałem na debiucie Autor: dr Arek [185.55.65.*]
    Tutaj jest już tak źle, że poważnie zastanawiam się czy nie kupić tych akcji.

PS. Dwa lata temu też miałem te akcje, ale uciąłem stratę 10% i cały czas patrzę na ten kurs. Widzę teraz jakieś przegięcie, historyczne minima, panikę, strach, złość. Nie wiem, czy już teraz jest ten dołek, ale może warto spróbować? Szeroki rynek zauważa dopiero rosnącą spółkę.
  • Re: Kupowałem na debiucie Autor: ~As [89.71.179.*]
    To spróbuj kupić. Może masz rację.
  • Re: Kupowałem na debiucie Autor: dr Arek [185.55.65.*]
    Próbowałem dzisiaj, ale trudno to kupić, trzeba by płacić sporo do góry. Przyjrzę się dokładnie teraz.

Zastanawiam się, jaka jest wartość godziwa tej spółki. Z emisji akcji uzyskali niedawno 20 milionów złotych (akcje po 2zł), a kapitalizacja jest około 40 milionów. Ktoś te 20 milionów wyłożył żeby stracić?

Sygnał kupna jest zawsze po 50%-wzroście :) a sprzedaży po 50%-spadku :) Trudna decyzja ...
  • Re: Kupowałem na debiucie Autor: hfjdj [37.47.47.*]
    Ty nie gadaj banialuków że nie mozesz kupić :)
    Naganianie czuć od ciebie z kilometra.

Kurs cały czas w dół a ten banialuki opowiada że nie może kupić :)
  • Re: Kupowałem na debiucie Autor: hfjdj [37.47.42.*]
    Jakby rynek wyceniał że spółka po budowie nowej fabryki będzie rentowna to kurs już dawno byłby w górę.

Jeszcze fabryka nie wybudowana a już wiadomo że nic z tego nie będzie. Fabryke należało zbudować na Ukrainie. U nas w PL są sa duże koszty pracy. Bezrobocie jest niskie i nie da rady pocisnąć takiego trudnego biznesu jak słodkości.
  • Re: Kupowałem na debiucie Autor: ~sec [77.92.48.*]
    Da się i w Polsce przykładem jest Wawel ale w Otmuchowie i w Odrze jest przerost zatrudnienia jak nie zredukują załogi co najmniej o połowę to zysków nie będzie
  • Re: Kupowałem na debiucie Autor: hfjdj [37.47.34.*]
    Wawel jest przykładem że się nie da.
    Wawel się rozwijał za czasów wysokiego bezrobocia i niskich płac. Po spadku bezrobocia i wzrostu płac rozwój wystopował i obecnie już tak nie kwitnie jak w poprzednich latach.

[x]
OTMUCHOW -1,11% 4,45 2025-12-19 11:56:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.