• Analiza po wynikach Autor: obs [94.254.248.*]
  • Re: Analiza po wynikach Autor: ~namaste [37.249.3.*]
    Buczek powiedział , że do 100% zysku trafi do akcjonariuszy . Zapomniał dodać , że to trafi do głównych akcjonariuszy. podobnie jak to było przy poprzednich skupach. Skupią od siebie , a kiedyś znowu te same akcje w ramach premii przydzielą sobie . Ulicy pozostaje patrzeć z boku jak się wyciąga kasę.... Prezes poinformował, że wzorem lat poprzednich do 100 proc. zysku netto trafi do akcjonariuszy.
    "Możliwości są dwie: skup akcji własnych lub dywidenda. Decyzję w tej sprawie podejmie walne zgromadzenie pod koniec kwietnia. Wydaje mi się, że podobnie jak w latach poprzednich akcjonariusze skłonią się ku skupowi akcji, który mógłby odbyć się w czerwcu" - powiedział Sebastian Buczek, który wraz z Anną Buczek kontrolują łącznie 17,5 proc. akcji Quercusa.
  • Re: Analiza po wynikach Autor: ~Janek [89.64.50.*]
    Czytaj ze zrozumieniem MATOLE !
    Jak zawsze do tej pory byl to rowny i proporcjonany skup akcji od WSZYSTKICH akcjonariuszy w rownych proporcjach.....
  • Re: Analiza po wynikach Autor: ~namaste [46.77.187.*]
    jasiu , podczas ostatniego skupu kurs był w okolicy 5,xx a skup był ( chyba ) po 9 zeta. Dlaczego twoim zdaniem kurs nie poszedł do góry ? Redukcja podczas tego skupu była na poziomie 90% , czyli ktoś kto posiada 1000 akcji załapie się na skup 100 akcji. Koszty załatwienia zaświadczenia o posiadaniu na swoim rachunku akcji , koszty dostarczenia go osobiście do wybranego przez Buczków biura czynią tę operację nieopłacalną . Powiedzmy jasiu , że mieszkasz w Warszawie a Buczki wybiorą sobie biuro z Ustrzyk Dolnych które poprowadzi skup. Koszty dojazdu osobiście , koszty operacji , zapłata ewentualnego podatku sprawią , że do tego skupu dopłacisz. Dlatego trzeba mieć bardzo duży pakiet żeby po redukcji i innych kosztach na tym skupie zarobić. Podobna sytuacja ze skupem jest na MCI, tam też robią skupy od siebie , a za jakiś czas przydzielają sobie te akcje po złotym a nawet po groszu. Zapewne jasiu jesteś ubrany w papier , i tak już zostanie no chyba , że sprzedaż ze stratą.
  • Re: Analiza po wynikach Autor: ~Zadowolony [37.47.139.*]
    Bzdury piszesz. Zaświadczenie z 'normalnego' biura pod wezwanie jest bezpłatne, a koszty sprzedaży jak przy zleceniu telefonicznym. Przynajmniej tak miałem w 2017. Ok, trzeba dodać 2x wizytę w biurze maklerskim, choć listownie też się da.
  • Re: Analiza po wynikach Autor: ~namaste [31.1.145.*]
    W zeszłym roku na jednym z forum czytałem podobną dyskusję i nikt nie napisał , że takie zaświadczenie dostanie bezpłatnie. Dlatego dzisiaj zadzwoniłem do swojego biura ( Beskidzki Dom Maklerski ) i za takie zaświadczenie chcą 29 zeta. Mogę złożyć telefonicznie zamówienie takiego zaświadczenia , ale po odbiór muszę wstawić się osobiście. W moim przypadku do tych 29 zł. trzeba dołożyć koszt dojazdu 40 km. I teraz najważniejsze ,gdzie Buczki wybiorą biuro które poprowadzi skup , i czy będzie możliwość wysłania tego zaświadczenia listownie, czy tylko wizyta osobiście. Mieszkam na Śląsku i jak by mi przyszło jechać osobiście do Warszawy ( tam i z powrotem ponad 600 km ) to ile bym musiał na tym skupie zarobić żeby to było opłacalne.
  • Re: Analiza po wynikach Autor: ~Zadowolony [37.47.129.*]
    Żeby nie było krypto reklamy, DM BZtu nie pobrał za świadectwo pod skup złotówki. Skup prowadził chyba mbank, który ma oddział np w w k-cach i jeszcze 15 innym miejscach.
    Można też było dokumenty złożyć pocztą.
    Tyle faktów. Dyskusje zostawiam chętnym.
[x]
QUERCUS -2,83% 10,30 2026-03-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.