Ktoś dobiera , tak myślę, że może ktoś związany z firmą - rodzina preziego , a może J.Krupa, w czynnym obrocie jest z 300 tyś akcji więc jak brót dojdzie do 50 tys to się podaż zawali nie da rady więcej wysypać
Jak tu nawet leszcze maja po 1% spółki, to myślę, że akcji w obrocie jest mniej. Odkurzacz który od kilku sesji zbiera, to może być jakiś fundusz albo słupy zbierają pod skup. Dużo wyjaśni się w raporcie rocznym i tak naprawdę po raz pierwszy karty zostaną odkryte i zobaczymy co Esotiq ma na ręce bez balastu Minge.
Albo jeszcze jeden myk jest. Może jakiś DM zdecydował się zacząć wydawać rekomendacje dla EAH. Policzcie sobie wycenę spółki DCF-em np. i zobaczycie co wyjdzie. (a BZ WBK tak robi rekomendacje często)
Ja tam nie wierzę w takie bajki jak sztuczne zaniżanie kursu.
Po prostu na rynku jest nerwowo, komuś się śpieszyło żeby wyjść, ktoś inny zwietrzył promocję i się obkupił przy atrakcyjnych poziomach. Zwykłe prawa rynku.
Przykre jest to że nie czytacie dobrze sprawozdań i informacji ze spółki. To dopiero jest pikus ta jedna mała bańka zł. W Chińskiej prasie pojawił sie artykuł że jakaś spółka z ch chce wejść w układ z ???? Ja obstawiam 38 zł przy takich obrotach to pojedzie
Długo nie gram, ale widziałem kilka krzywych akcji. Kurs, który nagle wystrzelił w górę, potem zapikował, a w międzyczasie info o emisji, która się już odbyła i że ktoś przygarnął niemałą kwotę po cenie niższej od rynkowej o 20%, bez żadnej blokady. Dwa dni potem na chwilę było zlecenie sprzedaży wszystkiego.
Morr - jeśli wiesz coś pewnego proszę napisz - a nie takie niedopowiedziane. Na moje idzie wszystko dobrze rośnie kurs i obroty - czego oczekiwać więcej.
Ktoś coś wie - ewidentnie. Cierpliwi już zarobili i mam nadzieje zarobią jeszcze więcej. Ciekawe ile rzeczywiście jest akcji w obrocie. Jak ktoś napisał nawet mali mogą mieć 1% :).