Wiadomym jest że Prokuratura Wrocławska prowadzi postępowanie przeciwko byłemu Zarrządowi Ganta o przekręty. Sam byłem wzywany na Policję jako świadek dotyczący zakupu obligacji zabezpieczonych.Wygrany proces o zapłatę z klazulą wykonalnosci nic nie dał bo komornik jest bezradny/nieruchomości które miały hipotekę na rzecz obligacji zabezpiczonych np GNT0814 zostały zajęte przez instytucje finansowe które udzielały kredyty mimo hipotek na rzecz FIZ/ Z tego co mi wiadomo na terenie Polski wiele osób oszukanych ma podobne wyroki w ręku. Dlaczego więc nie skrzykniemy się na internecie i nie zrobimy pozwu zbiorowego tak jak zrobili to ludzie z Amber Gold? Może wsród nas jest jakiś prawnik który potrafiłby zając sie tematem.Oczywistym jest że kazdy z oszukanych dorzuciłby cegiełkę kosztów.Ja nie jestem prawnikiem ale mam nieoficjane info że łacznie przekęcono już powyżej 1mld.!! Sądze że osoba która zajmie się tym tematem z uwagi na wielkość stanie sie osobą medialną.
do: bkosz Jest już grupa ludzi którzy coś już robią od dłuższego czasu.Były duże lokalne publikacje prasowe pod wymownym tytułem "Afera większa niż AmberGold" gdzie pada kwota defraudacji 770mln itd. Grupa ta jest ze Stargardu dlatego dziwię się ludziom ze Szczecina. Publikacje prasowe z roku 2017 i według ostatnich info kwota uległa podwojeniu . Ja odezwe się na podany tel.
a niby co i jak? Pierwsze co to powinno być spotkanie ludzi pod odra tower o wyznaczonej godzinie i stworzyć np listę "obecności" i porozmawiać o formie nacisku... tak czy nie? podobno jest 2500 drobnych inwestorów 0814.
A co z tymi mieszkającymi daleko od Wrocławia ? Pokrzywdzeni są ludzie z całej Polski , wiem że jest np grupa ze Szczecina itd., ja mieszkam w mazowieckim ..Mogę być tylko duchem na takim spotkaniu , ale zaakceptuję to, co postanowi większość ..Pamiętajmy ,że w wielkości siła ..Nie możemy odpuścić tym draniom
LILA! Zaproponuj formę nacisku i na kogo. Po co piszesz jak nie masz zamiaru wywalić tyłka z chaty? lekarze potrafią głodować, górnicy bronić się, a MY? nawet ustalić DZIAŁAŃ nie potrafimy. LILA "mogę być tylko duchem" Czy twoje pieniądze były "duchem"? Nic nie zrobiliśmy, dlatego nic nie odzyskaliśmy.
No własnie! Nic nie robimy. Jestesmy rozproszeni po całej Polsce i nie mamy ze soba kontaktu. Ja należe do grupy ze Szczecina. Moze sie pogrupować i po parę osób spotkać i ustalic jakies sensowne działania. Wiem że na terenie Wrocławia jest radca prawny, który udzielał porad odnosnie Ganta. Zna wie sprawę od poczatku. Moze warto z nim się umówić. Ten Pan Mecenas nazywa się Michał Hajduk.
A co wy chcecie zrobić ze swoimi prawnikami? Jeśli pusto w kasie spółki, to nic nie zrobicie. Prokuratura topi sie w bilansach spółki juz 4-ty rok. I nic.
Ten pan , czyli mec. Hajduk reprezentował mnie w sądzie przeciwko G.D. .. Myślę , że naszą jedyną szansą jest nagłaśnianie tego przekrętu we wszelkich możliwych mediach..
Właśnie ta cisza medialna jest przedziwna. Afera większa od Amber Gold i poza kilkoma artykułami zaraz po upadku- cisza. Nie mammy lidera, ja pisałam tu i ówdzie, ale bez jakiegokolwiek skutku.
Do esh " wywalanie tyłka z chaty " nie jest takie proste jeśli ma się do przejechania ponad 400 km.. spotkajmy się w takim razie np. w Warszawie , może Ty chętniej wywalisz swój ..
Lila, kogo pociągnąć do odpowiedzialności?? Na kogo możemy się poskarżyć i do kogo. Do ETS? Dobrowolnie nikt Ci nie odda kasy, więc pytam, jakie Ty proponujesz działania. do tego dupy nie trzeba ruszać.
Koleżanki i Koledzy pokrzywdzeni, wiem że wątek jest o obligatariuszach, ale czy są też tu pokrzywdzeni akcjonariusze drobni?
Bo Ci też są stratni i też zapewne chcieliby odzyskać cokolwiek, chociaż z 15-25% tego co zainwestowali. Jestem z Centrum Polski jakby co.
Nawet nie można nic zrobić z kontem maklerskim bo wpisy widnieją... a przecież już nie można handlować od dawna papierami, i jeszcze DM wylicza ich wartość :/ :/ Ma ktoś pomysł na to jak zlikwidować te wpisy?