• Nowy raport dostępny Autor: ~Roman [145.239.80.*]
    Najnowszy raport już dostępny link co o tym myślicie?
  • Re: Nowy raport dostępny Autor: ~gośc [37.47.17.*]
    Znalazłem taki tekst nt. udzielenia prokury.Oto fragment .Udzielenie prokury zabronione jest jedynie w przypadku ogłoszenia upadłości spółki lub postawienia jej w stan likwidacji. Prokura udzielona przed otwarciem likwidacji lub ogłoszeniem upadłości spółki w takiej sytuacji wygasa. Natomiast w czasie postępowania układowego dopuszczalne jest udzielenie prokury, ponieważ celem tego postępowania nie jest likwidacja, ale uzdrowienie spółki. Prokura wygasa również w przypadku przekształcenia spółki. Ciekawe...
  • Re: Nowy raport dostępny Autor: ~asti [176.105.135.*]
    w sprawie powołania prokurentów. Wyczytałem : Tego rodzaju pełnomocnictwo uprawnia do dokonywania czynności sądowych i pozasądowych związanych z prowadzeniem przedsiębiorstwa. Nie obejmuje jednak niektórych istotnych czynności, jak np. zbycie przedsiębiorstwa, oddanie go do czasowego korzystania czy zbycie i obciążenie nieruchomości. Takie sprawy wymagają uzyskania przez prokurenta pełnomocnictwa szczególnego. Moim zdaniem ten ruch,pokazuje że nie dojdzie tu do zbycia spółki. Powołali ich raczej do dokonywania czynności sądowych.Tak ja to rozumię.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.104.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
HYPERION 3,70% 0,28 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.