Dobra spółka ja dziś również dokupiłem a jeżeli jeszcze spadnie w co śmiem wątpić to jeszcze dokupię kiedyś zarobię na akcjach tej spółki. PGE to jedna z najbogatszych jeżeli chodzi o zapasy kapitału spółka na GPW, a że ktoś sprzedaje niech sprzedaje inni kupią.
PGE ma właścicieli każdy wie jakich nie będę komentował, ale na szkodę spółki mam nadzieję, że nie będą działać. Zarząd PGE jak mało której spółki mógłby jako niemal monopoliści na rynku poprzez regulacje doprowadzić do konkretnego wzrostu i wyników finansowych i wartości spółki, zadeklarować systematyczne wypłaty dywidendy i zachęcić Polaków do zainwestowania w PGE, gdyby tylko 1 mln Polaków kupiło po 500 akcji nie potrzebne byłyby nam żadne fundusze zagraniczne itd., no ale ... jest jak jest w tym kraju. Miałem małe nadzieje po zmianach związane z szefem bankierem ale, chyba płonne...jak ekonomista powinien przywrócić dywidendę bo to coś naturalnego na rynku kapitałowym, a tu nic ...
Niestety na naszej giełdzie nie da się INWESTOWAĆ, tu jedynie można spekulować. Poprzez takie historie jak w ostatnich latach z udziałem naszych spółek z 1szej ligi nikt nie uwierzy w takie hasło jak akcjonariat obywatelski. Pomyślcie przecież równie dobrze kurs takiego Pge może spaść do 1zł, kto mu zabroni, przecież i tak takiej spółki nikt nie przejmie- więc gdzie tu idea inwestowania? Bardziej bym to nazwał dawaniem za darmo kapitału. Odpowiedzcie sobie z resztą sami patrząc na takie przekręty jakie miały miejsce na jsw (ze 140-9-107zł), lotos (z rekomendacją 0zł teraz ponad 60), pkn (od 25zł- kiedy on zdążył 4 krotnie zwiększyć wartość), kursy ipo pge, Tauronu, energii, itd. ...chce przez to powiedzieć że rząd jako odpowiedzialny za spółki SP poszukując kapitału żeby je sprywatyzowac- WYDYMAŁ NAS, ktorzysmy mieli budować akcjonariat...
Nic dodać nic ująć zgadzam się z każdym słowem. Brakło zapewnienia i stałego dzielenia się zyskiem , edukacji i informacji wśród Polaków, zaufania do rządów i mamy to co mamy, to nie Japonia, a szkoda. Gdyby każdy wiedział że ma co roku kupon powiedzmy 3 % wartości akcji mielibyśmy całkiem inne poziomy i obroty na giełdzie, a i społeczeństwo bogatsze.
Hverfjall ,, nie wykluczone'' człowieku ty nie masz żadnego procesu decyzyjnego i strategii akumulacji a w temacie jest tyle że nie kupisz nawet za 7 zł ani za 14 idź na cd projekt albo na btc bo tego sortu jesteś widzę