Skoro będziesz uśredniał tzn. , że kupowałeś grubo powyżej 9 zeta. Współczuję....Nie wiem czy wiesz ale uśrednianie to najgorsza taktyka. Trzeba ciąć straty jak najszybciej i ewentualnie szukać spółki z trendem wzrostowym aby tam odrobić...
A ty zarobiłeś? Bo skoro kupowałeś akcję po 5 zł i nie sprzedałeś po 10 zł i dalej czekasz jak spada to jesteś zwykły frajer i bajkopisarz. 18 k akcji to ci się też przyśniło. Dlaczego nie sprzedałeś geniuszu jak był popyt i wolumen? Nie masz ani akcji ani kasy i tyle w temacie.
Szkoda dyskutować z takimi osobi i odpowiadać takie komentarze. Ja tez jestem tu dlugo i nawet ostanie listopadowe maksimum na walorze nie uznaje za odzwierciedlajace w rzeczywistej wycenie wartości spółki. Trzeba spokojnie przeczekać ta korektę.
Ciekawe jak ci geniusze wyjdą z tej swojej inwestycji skoro rzucenie w rynek 20 k akcji daje na końcu cenę ....patrzę w arkusz .....1.80 zł!! Janusze giełdowi wiedzą jednak lepiej.
Technicy od siedmiu boleści, zmiana trendu była przy wyjściu dołem z konsoli od ok. 9 do 10.50 PLN, co nastąpiło 29 stycznia, przy okazji kurs uformował potrójny szczyt z teoretycznym zasięgiem spadku do 7.66. Patrząc jeszcze na tę małą konsolidację w okolicy 8 zł, to zakładając symetrię ruchu perła spadnie jeszcze do 7 PLN. Jak ktoś ma słabe ręce lub żołądek, to może wychodzić. Fundamentalnie dużo się nie zmieniło, spółka jest mocno niedowartościowana i w długim terminie da jeszcze dużo zarobić. Pozdrawiam cierpliwych.
Jelenie niech się nie martwią o moje 18k akcji.;) Niech sięgną po jakieś książki od analizy fundamentalnej.
Skąd się ich tylu wzięło? jak się człowiek męczył z tym 5,6,7 zł to ich nie było. Ciekawe.;) i jakie zadziorne, pyskujące!;)
Normalnie bym się denerwował ( i w sumie się denerwuję ), że znów kurs idzie na przekór fundamentom na południe. Ale jak mnie tu od januszy wyzywają, to mam ubaw.;) Widać, że nowi i nie pamiętają co tu się kursem kiedyś działo.
A teraz ewidentny zjazd za innych windykatorów. I jeszcze ten fatalny sentyment do małych spółek. Ale cierpliwość bywa nagradzana.;)
Trzeba było odcinać kupony przy 10 zl a nie czekać na 13.90 .Chciwość i strach to nieodłączni towarzysze giełdy. Jak nie będzie przejęcia to niedobrze że zamroziles gotówkę na wiele lat to jeszcze stracisz bo kiedyś nerwy ci puszcza. Dobra niech ci będzie Ikar a nie Dedal bo wosk topnieje na twoich mocno sfajczonych wirtualnych inwestycjach.Bo jaki poważny inwestor siedzi na tak mało płynnej spółce?
Ostatnio jest dużo strachu wiec dobrze to wróży na najbliższe sesje, poza tym warto pamiętać ze kapitalizacja spółki wynosi już poniżej 90 mln, a roczne spółka generuje Ok 20 mln zysku, nie wspominając już o dywidendzie:)
Tobie geniuszu giełdy co niedawno bo na koniec grudnia pisałeś o 13.90 Nicki się czasem nie pomyliły? Ja się czuję wyśmienicie bo czekam kiedy ewentualnie kupić te twoja perełkę. Jeszcze nie teraz za drogo. Kupię od ciebie te 18 k za 4 zł za akcję.Ha , ha