Widzę sporo nieścisłości w jednym z wątków, stąd może przydałoby się zdanie kogoś kto na ten temat faktycznie coś wie:
Rzeczywiście są nowe umowy, ale warunki wcale nie są takie jak podajecie. Normalnie mamy dostawać ryczałt, ale poza tym także zmienne zależne od intensywności pracy związanej z wysokością obrotów, liczba klientów itd. Czyli po prostu będziemy bardziej odczuwać miesiące lepsze handlowo i gorsze. Ja mam obecnie więcej godzin niż to było we wcześniejszej umowie. Komentarze w stylu "jedna osoba na sklep" są wyssane z palca.
Trochę dziwię się temu co czytam na gowork, wydaje się jakby to była zaplanowana akcja kogoś naprawdę sfrustrowanego, bo większość mija się z prawdą.
Faktycznie jest więcej godzin ale np w msc. lipcu dostaniesz tylko 70 godzin i jeżeli masz kogos na normalnej umowie to Ci niestety nie starczy a do tego urlopy
Słyszałam, ze faktycznie ktoś dostał aneks z korzystniejszymi warunkami i bardzo dobrze.Ja natomiast pracuję 5 lat w tej firmie i mimo zdecydowanie lepszych wyników zanim przejęłam sklep nigdy nie dostałam aneksu z korzystniejszymi warunkami. A prawdą jest ze są sklepy gdzie pracuje przez kilka godzin tylko 1 pracownik.
Ale po pierwsze - na pewno nie są to sklepy 300-400m2, a po drugie - to pewnie w sezonie urlopowym/chorobowym i to nie w godzinach szczytu.
Co do nowej umowy - cierpliwości, może jeszcze dostaniesz.
Potwierdzam, zdarza sie ze na ponad 300m jest jeden pracownik, ale to albo ktoś nagle zachoruje, albo inny nagły przypadek. Generalnie takie sytuacje to rzadkosc
No to pięknie, dziewczyny ratujmy się jest coraz gorzej i będzie coraz gorzej, trzy może cztery miesiące i txm ogłosi upadłość życzę im z całego serca.
A co jeśli beda mieć dobre wyniki i okaże się że spółkę dobrze się rozwija? Oplaca sie wtedy wchodzic?
Pozatym jakie są przesłanki do tego że to bankrut?
Spokojnie, przesłanek nie ma żadnych, TXM jest w trakcie małej restrukturyzacji, a odzywają się tylko ci, którzy nie rozumieją ze zmiany w długim okresie wyjdą na dobre, tu będzie jeszcze naprawdę dobrze
Ha,ha,ha,ha,ha,ha......... Postawisz na to pieniądze ? Czy już postawiłeś kupując ich akcje ? Powodzenia życzę ;) Będzie Ci potrzebne i nerwy ze stali , przygotuj sobie coś na uspokojenie ;) Najpóźniej do końca maja doczekasz silnych wrażeń ;) Naprawdę silnych !!!!!!
Rost, mozesz rozwinac temat i powiedziec na czym bazuja Twoje teorie?
Nie obraz sie ale wpisy ktore prezentujesz to takie troche wrozenie z fusow. Bez konkretow to brzmi troche smiesznie.
Nie będę powtarzał tego , o czym piszę tu od roku ... ,ale przewidziałem w kwietniu 2017 kurs akcji TXM na grudzień 2017 :) To nie jest wróżenie z fusów (nie obrażam się ;) , ciągle jestem "hejtowany" , bo piszę prawdę ) ,ale analiza sprzedaży od początku 2017 roku , z m2 spada z mca na mc , w tym roku się pogłębiła , i pogłębi się jeszcze bardziej . Do tego dochodzą informacje docierające z różnych stron ... Mają prezesa od wykładzin !!! W TYM ROKU KURS akcji TXM SPADNIE DO POZIOMU 0,50 - 0,55 zł lub jeszcze niżej ............ Poza tym to jest forum publiczne , nie mogę napisać wszystkiego ....
Poza tym kurs akcji REDANA spada , jak myślisz dlaczego ?? Kurs akcji TXM podtrzymuje jeden (1) człowiek , kupując sztukę po 2,34 zł !!! To chore , jak cała ta spółka . Sugeruję , nie wchodź w to ! Jeśli teraz nie wejdziesz , podziękujesz później :)))