• Umowy ajenckie Autor: ~Ajent [94.254.162.*]
    Widzę sporo nieścisłości w jednym z wątków, stąd może przydałoby się zdanie kogoś kto na ten temat faktycznie coś wie:

Rzeczywiście są nowe umowy, ale warunki wcale nie są takie jak podajecie. Normalnie mamy dostawać ryczałt, ale poza tym także zmienne zależne od intensywności pracy związanej z wysokością obrotów, liczba klientów itd. Czyli po prostu będziemy bardziej odczuwać miesiące lepsze handlowo i gorsze. Ja mam obecnie więcej godzin niż to było we wcześniejszej umowie. Komentarze w stylu "jedna osoba na sklep" są wyssane z palca.

Trochę dziwię się temu co czytam na gowork, wydaje się jakby to była zaplanowana akcja kogoś naprawdę sfrustrowanego, bo większość mija się z prawdą.
  • Re: Umowy ajenckie Autor: ~ajent [83.3.58.*]
    Faktycznie jest więcej godzin ale np w msc. lipcu dostaniesz tylko 70 godzin i jeżeli masz kogos na normalnej umowie to Ci niestety nie starczy a do tego urlopy
  • Re: Umowy ajenckie Autor: ~Lola [46.215.23.*]
    Słyszałam, ze faktycznie ktoś dostał aneks z korzystniejszymi warunkami i bardzo dobrze.Ja natomiast pracuję 5 lat w tej firmie i mimo zdecydowanie lepszych wyników zanim przejęłam sklep nigdy nie dostałam aneksu z korzystniejszymi warunkami.
    A prawdą jest ze są sklepy gdzie pracuje przez kilka godzin tylko 1 pracownik.
  • Re: Umowy ajenckie Autor: ~Ajent [94.254.162.*]
    Ale po pierwsze - na pewno nie są to sklepy 300-400m2, a po drugie - to pewnie w sezonie urlopowym/chorobowym i to nie w godzinach szczytu.
    Co do nowej umowy - cierpliwości, może jeszcze dostaniesz.
  • Re: Umowy ajenckie Autor: ~Pracownik [31.11.129.*]
    No to sie zdziwisz bo my mamy sklep 400 metrów i 1,5 etatu razem z ajentem.
  • Re: Umowy ajenckie Autor: ~pracowniczka [94.254.162.*]
    Potwierdzam, zdarza sie ze na ponad 300m jest jeden pracownik, ale to albo ktoś nagle zachoruje, albo inny nagły przypadek. Generalnie takie sytuacje to rzadkosc
  • Re: Umowy ajenckie Autor: ~mk [88.199.94.*]
    Przestali tez płacić czynsze za wynajem lokali -
  • Re: Umowy ajenckie Autor: ~Ajentka [83.26.246.*]
    No to pięknie, dziewczyny ratujmy się jest coraz gorzej i będzie coraz gorzej, trzy może cztery miesiące i txm ogłosi upadłość życzę im z całego serca.
  • Re: Umowy ajenckie Autor: ~Rost [31.183.153.*]
    Najpóźniej do końca maja tego roku , Pani życzenie się spełni :)
  • Re: Umowy ajenckie Autor: ~hmmm [78.215.237.*]
    A co jeśli beda mieć dobre wyniki i okaże się że spółkę dobrze się rozwija? Oplaca sie wtedy wchodzic?
    Pozatym jakie są przesłanki do tego że to bankrut?
  • Re: Umowy ajenckie Autor: ~Inw [94.254.128.*]
    Spokojnie, przesłanek nie ma żadnych, TXM jest w trakcie małej restrukturyzacji, a odzywają się tylko ci, którzy nie rozumieją ze zmiany w długim okresie wyjdą na dobre, tu będzie jeszcze naprawdę dobrze
    Ha,ha,ha,ha,ha,ha......... Postawisz na to pieniądze ? Czy już postawiłeś kupując ich akcje ? Powodzenia życzę ;) Będzie Ci potrzebne i nerwy ze stali , przygotuj sobie coś na uspokojenie ;) Najpóźniej do końca maja doczekasz silnych wrażeń ;) Naprawdę silnych !!!!!!
  • Re: Umowy ajenckie Autor: ~hmmm [193.52.216.*]
    Rost, mozesz rozwinac temat i powiedziec na czym bazuja Twoje teorie?
    Nie obraz sie ale wpisy ktore prezentujesz to takie troche wrozenie z fusow. Bez konkretow to brzmi troche smiesznie.
    Nie będę powtarzał tego , o czym piszę tu od roku ... ,ale przewidziałem w kwietniu 2017 kurs akcji TXM na grudzień 2017 :) To nie jest wróżenie z fusów (nie obrażam się ;) , ciągle jestem "hejtowany" , bo piszę prawdę ) ,ale analiza sprzedaży od początku 2017 roku , z m2 spada z mca na mc , w tym roku się pogłębiła , i pogłębi się jeszcze bardziej . Do tego dochodzą informacje docierające z różnych stron ... Mają prezesa od wykładzin !!! W TYM ROKU KURS akcji TXM SPADNIE DO POZIOMU 0,50 - 0,55 zł lub jeszcze niżej ............ Poza tym to jest forum publiczne , nie mogę napisać wszystkiego ....
    Poza tym kurs akcji REDANA spada , jak myślisz dlaczego ?? Kurs akcji TXM podtrzymuje jeden (1) człowiek , kupując sztukę po 2,34 zł !!! To chore , jak cała ta spółka . Sugeruję , nie wchodź w to ! Jeśli teraz nie wejdziesz , podziękujesz później :)))
  • Re: Umowy ajenckie Autor: ~Ajentka [83.26.246.*]
    To co robią to jest restrukturyzacja, Ty chyba sobie żartujesz
  • Re: Umowy ajenckie Autor: ~new_stock [77.254.15.*]
    trochę śmiesznie, że pracownicy życzą firmie upadku... z jakiegoś powodu firma miała w ostatnim roku słabe wyniki i dobrze, że wzięli się do roboty...
    To nie jest śmieszne , to straszne ... i powinno dać do myślenia ...........
[x]
TXM -14,10% 0,10 2020-03-19 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.