Jedyną bolączką tej firmy jest to że znajduje się poza indeksami w które inwestują fundusze. Poza właścicielem nie ma tu nikogo z progiem powyżej 5%. Jeśli jakiś fundusz jest zainteresowany wejściem, to tak ja Buczkowski jest zainteresowany wieloletnim utrzymywaniem przekonania wśród drobnych akcjonariuszy, że to nigdy nie wzrośnie, aż pomału drobni stracą cierpliwość lub możliwości i się wysypią. Spółka jest fundamentalnie bardzo mocna, a prezes, i za to plus, nie manipuluje wynikami. Dywidendy nie ma ale rożnie WK. Dla bardzo cierpliwych.
No nie koniecznie czasami fundusze lub właściciele dochodzą do wniosku że bardzie opłaca się podnieść wartość akcji , szczególnie gdy maja się pochwalić wynikami bo potrzebują kapitał dywidendy ,czy premie.. .
O tym właśnie mówię, tu nie ma żadnego funduszu który był by tym zainteresowany. Chyba że właśnie powoli wchodzi, wiec wtedy boczniak może trwać i do jesieni.
Na kompie niestety będzie tradycyjnie w poniedziałek lub dziś pod koniec sesji oferty kupna 20 tys akcji zdjete i na zasadzie nie chcieliście sprzedać po tyle to będziecie sprzedawać niżej...
Mam prośbę o podpowiedź. Zastanawiam się nad kupnem akcji KOMPUTRONIKA. Jednak z tego co widzę, zarząd wykazuje się wielką determinacją, żeby zdjąć spółkę z giełdy. Z tej perspektywy inwestycja wygląda mi na ryzykowną. Chyba że widzicie to inaczej.
Chłopie daj sobie spokój!!! Ja w tym bagnie siedzę juzponad 2 lata i duże straty! Obserwuję ten śmieć cały czas i już wiem, że popełniłem ogromny błąd kupując te akcje. Masz dużo kasy to kup sobie akcję P.. Nigdy na nich nie straciłem i zawsze mniejszy lub większy zysk.
Nieruchomości które dostał komputronik w ramach ugody na sumę 28,5 miliona czy zostaną zaksięgowane za 1 kwartał 2018 roku czy ktoś kto się orientuję może się wypowiedzieć co do meritum sprawy?
Pewnie tak ale zostaną zabrane cześć z Activy a tamte byly warte 66mln wiec nie wiem czy nie wyjdą na zero Pewnie te 35 mln przyszłych zysków w torbach to rekomensata za ugode
Tamte 66 milionów obliczone przez Paszynskiego nie zostało zaksięgowane z tego co pamiętam nie było takiego przychodu w raportach... Wychodzi że tutaj na forum raczej nic się nie dowiem?
Na razie tu szału nie ma,, tutaj nawet technika nie działa bo obroty mizerne i przypadkowe... Zdecydowane wybicie powyżej 7.50 na sporych obrotach szybciutko by dało 11,,, 12 zł puki co to kiszonka obym się mylił
Wszystko jest analizowane i w odpowiednim momencie będzie użyte.Konta z których i Da "manipulowane"zlecenia już są ustalone.A władza współczesna bardzo nie lubi takich oszustw-solidnie je ukara
A kto tutaj będzie głosował? Jak jedna osoba z tych dyskutujacych by była na walnym to by było na tyle....A tutaj dywidendy dla pospólstwa na pewno nie będzie puki to będzie na GPW... Wzrost kursu no i owszem ale tylko jeśli będą super wyniki czyli ponad 20 mil zysku netto rocznie lub determinacja prezesa do wycofania komputronika z GPW na razie takiej nie widzę.... No ale to wszystko może się zmienić....
Sytuację na całej GPW może zmienić wprowadzenie w życie Pracowniczych Planów Kapitałowych. Wiec jeśli kolejne wezwanie to w ciągu najbliższego roku. Potem może zacząć rosnąć. Firma jest stabilna, dochodowa i nisko wyceniana.
Na kursie ktos się zabawia byl dzis moment jak stalo 10tys akcji na kupno Te 102 akcje tez mnie cuagle irytuja podbijasz kolejke to ustawia sie przed toba albo na równo w kursie bieżącym tak czy siak ktos zbiera i zaczyna czyscic juz górę