• Dywidendy 3 zeta Autor: ~gg [178.36.104.*]
    za ubiegłe lata CHCEMY CHCEMY
  • Re: Dywidendy 3 zeta Autor: ~mały [176.122.214.*]
    Nie chcemy tylko ŻĄDAMY !

A jak nie pasuje spełnianie fundamentalnych zasad funkcjonowania spółki akcyjnej, to wypad z giełdy (z wykupem nie mniej niż 20zł za akcję).

Dziękuję za uwagę.
  • Re: Dywidendy 3 zeta Autor: ~Wojtek [31.0.66.*]
    A wcześniej badanie manipulacji kursem przed wezwaniem. Wladza lubi takietematy surowo karać.
  • Re: Dywidendy 3 zeta Autor: linquist [89.25.242.*]
    Jedyną bolączką tej firmy jest to że znajduje się poza indeksami w które inwestują fundusze. Poza właścicielem nie ma tu nikogo z progiem powyżej 5%. Jeśli jakiś fundusz jest zainteresowany wejściem, to tak ja Buczkowski jest zainteresowany wieloletnim utrzymywaniem przekonania wśród drobnych akcjonariuszy, że to nigdy nie wzrośnie, aż pomału drobni stracą cierpliwość lub możliwości i się wysypią. Spółka jest fundamentalnie bardzo mocna, a prezes, i za to plus, nie manipuluje wynikami. Dywidendy nie ma ale rożnie WK. Dla bardzo cierpliwych.
  • Re: Dywidendy 3 zeta Autor: sel [83.26.58.*]
    No nie koniecznie czasami fundusze lub właściciele dochodzą do wniosku że bardzie opłaca się podnieść wartość akcji , szczególnie gdy maja się pochwalić wynikami bo potrzebują kapitał dywidendy ,czy premie.. .
  • Re: Dywidendy 3 zeta Autor: linquist [89.25.242.*]
    O tym właśnie mówię, tu nie ma żadnego funduszu który był by tym zainteresowany.
    Chyba że właśnie powoli wchodzi, wiec wtedy boczniak może trwać i do jesieni.
  • wywiad do poczytania Autor: ~ads [194.181.28.*]
    http://www.parkiet.com/Ludzie-rynku/302169973-Wojciech-Buczkowski-Komputronik-pod-lupa.html
  • i kolejny Autor: ~ads [194.181.28.*]
    półka podała stosunkowo dobre wyniki za III kwartał (zakończony 31 grudnia) roku 2017/2018. Liczy, że kolejne miesiące również będą dla niej udane.

http://www.parkiet.com/Technologie-i-IT/302169986-Komputronik-Pomagaja-nowe-smartfony-i-konsole.html&template=restricted
  • Re: i kolejny Autor: ~mrfiesta [188.164.149.*]
    Kto chce oddać proszę bardzo juz dwa batony po 10tys akcji wisza po 5,7 a ktos sie czai żeby zaraz podbierac
  • Re: i kolejny Autor: ~Sra [188.146.192.*]
    Lykamy
  • Re: i kolejny Autor: ~No [78.10.204.*]
    Na kompie niestety będzie tradycyjnie w poniedziałek lub dziś pod koniec sesji oferty kupna 20 tys akcji zdjete i na zasadzie nie chcieliście sprzedać po tyle to będziecie sprzedawać niżej...
  • Re: i kolejny Autor: ~Waterloo [89.64.54.*]
    Mam prośbę o podpowiedź. Zastanawiam się nad kupnem akcji KOMPUTRONIKA. Jednak z tego co widzę, zarząd wykazuje się wielką determinacją, żeby zdjąć spółkę z giełdy. Z tej perspektywy inwestycja wygląda mi na ryzykowną. Chyba że widzicie to inaczej.
  • Re: i kolejny Autor: ~Realista [188.146.167.*]
    Chłopie daj sobie spokój!!! Ja w tym bagnie siedzę juzponad 2 lata i duże straty! Obserwuję ten śmieć cały czas i już wiem, że popełniłem ogromny błąd kupując te akcje. Masz dużo kasy to kup sobie akcję P.. Nigdy na nich nie straciłem i zawsze mniejszy lub większy zysk.
  • Re: i kolejny Autor: ~No [94.254.161.*]
    Akcje P....,?
  • Re: i kolejny Autor: ~Wojtek [31.0.87.*]
    Zu pewnie
    Nieruchomości które dostał komputronik w ramach ugody na sumę 28,5 miliona czy zostaną zaksięgowane za 1 kwartał 2018 roku czy ktoś kto się orientuję może się wypowiedzieć co do meritum sprawy?
  • Re: i kolejny Autor: ~mrfiesta [94.254.129.*]
    Pewnie tak ale zostaną zabrane cześć z Activy a tamte byly warte 66mln wiec nie wiem czy nie wyjdą na zero Pewnie te 35 mln przyszłych zysków w torbach to rekomensata za ugode
    Tamte 66 milionów obliczone przez Paszynskiego nie zostało zaksięgowane z tego co pamiętam nie było takiego przychodu w raportach... Wychodzi że tutaj na forum raczej nic się nie dowiem?
  • Re: i kolejny Autor: ~mrfiesta [94.254.128.*]
    Jedz 9 marca na walne tam będzie na temat ugody uchwala i zapytaj Buczka
    Z Lublina do Poznania... Raczej nie.
  • Re: i kolejny Autor: ~mrfiesta [94.254.129.*]
    Swoja droga dziwna podziekanat kursu w pt i nagle zabieranie pakietów podaży ciekawę jak w najbliższychwili sesjach
  • Re: i kolejny Autor: ~Sel [83.26.20.*]
    Może się zorientowali ,że ktoś inny podbiera im te pakiety?
    Na razie tu szału nie ma,, tutaj nawet technika nie działa bo obroty mizerne i przypadkowe... Zdecydowane wybicie powyżej 7.50 na sporych obrotach szybciutko by dało 11,,, 12 zł puki co to kiszonka obym się mylił
    I tych 20 tys akcji tak jak pisałem w poniedzialek nie będzie na kupno. Pewnie kiedyś to wybije w górę nawet i 100 %.
  • Re: i kolejny Autor: sel [83.26.139.*]
    KNF powinien ukarać firmę jeżeli celowo działała na rzecz spadku kursu..
  • Re: i kolejny Autor: ~Czip [31.0.39.*]
    Wszystko jest analizowane i w odpowiednim momencie będzie użyte.Konta z których i Da "manipulowane"zlecenia już są ustalone.A władza współczesna bardzo nie lubi takich oszustw-solidnie je ukara
  • Re: i kolejny Autor: ~pe [89.77.155.*]
    Zemsta prezesa za nie udane wezwanie? Spadek kursu i brak dywidendy , co o tym myślicie?
  • Re: i kolejny Autor: ~Akcjonariusz [95.160.159.*]
    Jaki jest free float? Czy jakieś nasze Stowarzyszenie nam pomoże? Żeby chociaż dywidendę przegłosować
    A kto tutaj będzie głosował? Jak jedna osoba z tych dyskutujacych by była na walnym to by było na tyle....A tutaj dywidendy dla pospólstwa na pewno nie będzie puki to będzie na GPW... Wzrost kursu no i owszem ale tylko jeśli będą super wyniki czyli ponad 20 mil zysku netto rocznie lub determinacja prezesa do wycofania komputronika z GPW na razie takiej nie widzę.... No ale to wszystko może się zmienić....
  • Re: Dywidendy 3 zeta Autor: ~edt [5.172.235.*]
    W zeszłym roku próba wezwania, a w tym ktos liczy na jakąś dywidendę? Ubawiłem się.
  • Re: Dywidendy 3 zeta Autor: linquist [79.188.3.*]
    Sytuację na całej GPW może zmienić wprowadzenie w życie Pracowniczych Planów Kapitałowych. Wiec jeśli kolejne wezwanie to w ciągu najbliższego roku. Potem może zacząć rosnąć. Firma jest stabilna, dochodowa i nisko wyceniana.
  • Re: Dywidendy 3 zeta Autor: ~mrfiesta [188.146.162.*]
    Na kursie ktos się zabawia byl dzis moment jak stalo 10tys akcji na kupno Te 102 akcje tez mnie cuagle irytuja podbijasz kolejke to ustawia sie przed toba albo na równo w kursie bieżącym tak czy siak ktos zbiera i zaczyna czyscic juz górę
  • Re: Dywidendy 3 zeta Autor: ~Sel [83.26.67.*]
    Wyciąganie bokiem kasy z firmy zwykle kończy się kryminałem i to nie tylko dla podpisujących , ale i dla właścieli.
  • Re: Dywidendy 3 zeta Autor: ~Sel [83.26.67.*]
    US też czeka na podatek od zysku...
[x]
KOMPUTRON -3,76% 5,89 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.