• Kto ostatni zgasi światło ? Autor: ~Obserwator [85.14.117.*]
    Zero popytu, żadnych szans na sprzedaż akcji PEIXIN.
    Gdzie zniknął oszołom Andrzej i wielu innych marzycieli ?

• Re: Kto ostatni zgasi światło ? Autor: ~xyz [78.9.181.*]
    Dnia 2018-02-15 o godz. 13:19 ~Obserwator napisał(a):
    > Zero popytu, żadnych szans na sprzedaż akcji PEIXIN.
    > Gdzie zniknął oszołom Andrzej i wielu innych marzycieli ?
    >

Ciekawe kiedy to ścierwo zniknie z giełdy
  • Re: Kto ostatni zgasi światło ? Autor: ~xyz [31.0.66.*]
    Viola
  • Re: Kto ostatni zgasi światło ? Autor: ~viola [185.93.94.*]
    ja jestem i czekam na wyniki, jeśli pokażą poprawę to może być to moment zwrotny
  • Re: Kto ostatni zgasi światło ? Autor: ~bono [217.99.147.*]
    Dnia 2018-02-20 o godz. 07:39 ~viola napisał(a):
    > ja jestem i czekam na wyniki, jeśli pokażą poprawę to może być to moment zwrotny

Czy mogłabyś bliżej wyjaśnić, dlaczego miałby to być moment zwrotny? Czy uważasz, że jeśli koniunktura się poprawi (co oczywiście jest możliwe), to zaczną wypłacać dywidendy? Trzeba być naiwnym by w to wierzyć, niestety giełda to nie jest dobre miejsce dla naiwnych. Bez dywidend ta spółka nie reprezentuje dla naszego rynku żadnej wartości. Już raz mieliśmy dobrą koniunkturę... A w ogóle jak można ufać spółce, która totalnie olewa obowiązki informacyjne (tzn. totalnie olewa akcjonariuszy mniejszościowych), łamie dane słowo, czy też nie zwołuje nawet WZA? To ostatnie jestem w stanie zrozumieć - i tak nikt na nich nie bywał. Zresztą fakt, że nikt na nich nie bywał (bo wcześniej duzi gracze pozbyli się swoich udziałów), mówi sam za siebie...
    ostatnio wyniki cały czas spadały stąd zrozumiały jest spadek kursu i negatywny sentyment i brak wypłaty dywidendy. gdyby odbili się z wynikami to mógłby być przelom
  • Re: Kto ostatni zgasi światło ? Autor: ~Obserwator [85.14.117.*]
    Wiesz kiedy będzie przełom, marzycielko Violu ?
    Wtedy kiedy zarząd GPW doprowadzi do przymusowego wykupu akcji od drobnych akcjonariuszy przez głównego udziałowca i przepędzi chińską pseudospółkę z GPW byle dalej od Polski.
    Widać, że bujasz w obłokach i jesteś oderwana od faktów.
    Przecież w latach 2013-2015 PEIXIN osiągał zysk netto rzędu 4-5 mln EUR na kwartał a mimo to nie wypłacał akcjonariuszom ani centa dywidendy.
    O jakim przełomie zatem piszesz, kiedy spółka z Chin ledwo zipie ?
    Niech ogłoszą wezwanie na wykup akcji i znikają z polskiej giełdy jak najszybciej bo zwyczajnie oszukali wszystkich.
    Niestety cena wykupu nie będzie wyższa niż 3 zł bo średni kurs akcji za ostatni rok to ok. 2 zł.
    Prawdopodobnie ostatnia zgasi swiatlo Viola.
    Akcje kupione po kursie 3 zl sprzeda w okolicach 1 zl bo tam nieuchronnie zmierza kurs chinskiej pseodospolki, ktora spada od 2014r. z poziomu 20 zl.
    Podziekuj Andrzejowi, Janowi, Szu i paru innym oszolomom, ktorzy wypisywali brednie o rajdzie na 20-30 zl.

• Re: Kto ostatni zgasi światło ? Autor: ~viola [78.152.105.*]
    pożyjemy zobaczymy. na ten moment kurs odzwierciedla spadek wyników. zobaczymy co będzie jak wyniki wzrosna
    Dnia 2018-03-08 o godz. 20:31 ~viola napisał(a):
    > pożyjemy zobaczymy. na ten moment kurs odzwierciedla spadek wyników. zobaczymy co będzie jak wyniki wzrosna

Nic nie będzie ,a co ma być. Kto niby ma kupować to ścierwo i po co, jak nie płacą dywidendy
    ja dokupuje i jutro też dokupie
    Dnia 2018-03-12 o godz. 23:09 ~viola napisał(a):
    > ja dokupuje i jutro też dokupie

Kupuj , kupuj , więcej umoczysz
  • Re: Kto ostatni zgasi światło ? Autor: ~zylbert [83.10.113.*]
    Dnia 2018-03-08 o godz. 20:31 ~viola napisał(a):
    > pożyjemy zobaczymy. na ten moment kurs odzwierciedla spadek wyników. zobaczymy co będzie jak wyniki wzrosna

Zaraz będę zminusowany, ale chciałbym tylko zauważyć, że już "to" widzieliśmy. Tzn. już widzieliśmy kosmiczne zyski. I pamiętamy, jak wówczas zachowywał się kurs. Czemu teraz miałoby być inaczej? Moim zdaniem może być gorzej, z tej przyczyny że:
    1) o ile 2-3 letnia bessa na rynkach jeszcze się nie rozpoczęła, to niebawem się rozpocznie
    2) teraz nikt już nie ma złudzeń co do zmiany przez Peixin swojej polityki dymania polskich inwestorów (mam tu na myśli tzw. politykę dywidendową ale również informacyjną)
  • Re: Kto ostatni zgasi światło ? Autor: ~mmj [89.229.217.*]
    po 1,5 sprzedaj i opusc tą spółkę idz na JJ AUTO
    A ty daj się zaszklić.
    JJ Auto to kolejna pseudospółka z Chin, która doprowadziła do gigantycznych strat podobnie jak PEIXIN.
    Akcji obu tych spółek nie można sprzedać mimo 90% spadku kursu od 2014r. bo nie ma popytu na makulaturę made in China.
  • Re: Kto ostatni zgasi światło ? Autor: ~SzuWielki [178.235.180.*]
    W 3 kwartale 2017 roku Grupa wygenerowała 2 210 tys. EUR z działalności operacyjnej dzięki aktywnej polityce płatniczej realizowanej w ciągu ostatnich trzech kwartałów. Firma zainwestowała 5 704 tys. EUR w trzecim kwartale 2017 r., Głównie w budowę nowego domu studenckiego, projektu dekoracji biurowca i tak dalej.
    ======================
    Spokojnie czekamy....przygotowania trwają.....
    link
  • inwestycje Autor: ~viola [185.93.94.*]
    nie wiem po co im dom studencki ale wiem że wyniki nie są źle. spółka się restrukturyzuje i coraz więcej sprzedaje poza chiński i jest mega niedoszacowana
  • Re: inwestycje Autor: ~Kania [77.114.33.*]
    To po prostu hotel robotniczy.
    Nowe fabryki...itd.
    Będzie rakieta ?
[x]
PEIXIN 14,81% 1,02 2019-04-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.