• Wyniki za 4 kwartał Autor: comp-science [94.254.157.*]
    Spółka podała wyniki, które są slabe o ile nie tragicznie słabe.

Operacyjnie tylko 3 mln ! Gdyby nie doliczenia walut wynik netto byłby bardzo słaby, może z 2.5 mln zł. A przecież waluty trzeba będzie teraz odjąć :/

Co sądzicie?
  • Re: Wyniki za 4 kwartał Autor: ~kad [213.17.183.*]
    Tak to jest gdy zmienia sie siedzibe. A kosztowala PGS duzo gotowki...

• Re: Wyniki za 4 kwartał Autor: comp-science [94.254.157.*]
    Ale oni przecież to amortyzują a nie wrzucili jednorazowo w koszty, więc to nowe biuro bedzie w wynikach kilku nastepnych kwartałów (np. 3 lata).
  • Re: Wyniki za 4 kwartał Autor: ~hej [212.160.172.*]
    Wyniki częściowo były znane już wcześniej. Po zachowaniu rynku widać, że nie ma tu zaskoczenia. Wydawałoby się, że może być okazja do trochę tańszego zakupu dobrej spółki której powinęła się noga ale kurs jakoś nie chce spadać. W dodatku są duże zlecenia na zakup. Ciekawa sytuacja. Ktoś chyba coś wie.
  • Re: Wyniki za 4 kwartał Autor: comp-science [94.254.157.*]
    Jakoś już nie wierzę, że ktoś (fundusz) coś wie. Pod koniec grudnia też fundusz coś wiedział? Raczej nie, bo kupił kilkaset tysięcy akcji po 15.00-15.70. A rezultat Q4 wiemy jaki był. Kwartał b. słaby i kurs spadł do 13 zł. Kto mądry kupuje po 15 zł gdy można kupić po 13 zł?

Ale tak właśne fundusze dbaja o inwestowane środki. OFE mają to gdzieś. Teraz to wygląda na obronę kursu, stosunkowo niewielkim kosztem.

Ech, znawcy funduszy...

• Re: Wyniki za 4 kwartał Autor: piter18pl [94.254.140.*]
    "stosunkowo niewielkim kosztem"

104k akcji nazywasz stosunkowo niewielkim kosztem :D? Ciekawe :) W przeciągu roku to jest 2 sesja o największym obrocie więc nie wiem czy można to nazwać stosunkowo niskim kosztem :) Ewidentnie kurs już uwzględnił słaby 4 kwartał natomiast ja myślę że coś może być na rzeczy na 1-2 kwartał bo przecież nikt rozsądny nie kupowałby tyle tego w ciemno.
  • Re: Wyniki za 4 kwartał Autor: ~bankrucik [94.254.242.*]
    No jednak nie był rozsądny, kurs spadł
  • Re: Wyniki za 4 kwartał Autor: pacpaw [185.81.58.*]
    Obrona będzie przy 11 pln?
    Albo po 8 PLN
    Stawiam na 5PLN
  • Re: Wyniki za 4 kwartał Autor: piter18pl [94.254.138.*]
    wszystko zależy od tego na jak długi termin wszedł jeżeli myślisz że ktoś patrzy na tylko jedną sesję to kto tu jest rozsądny ? Napewno nie ty.
    Na pewno to ty jesteś nierozsądny, bo zostałeś z akcjami po bardzo złych wynikach. Kurs dalej spadnie...
  • Re: Wyniki za 4 kwartał Autor: piter18pl [94.254.138.*]
    Spoko ja takiej pompki jak ty nie mam :) Żyje sobie z dywidend i nadwyżki reinwestuje. Jeżeli kurs spadnie bardziej to dokupię więcej akcji z dywidendy więc suma sumarum koło zamachowo-dywidendowe rośnie z roku na rok i tak się robi prawdziwy cash :) Myślę że strategia kup i trzymaj i zgarniaj dywidendy a potem je reinwestuj jest jedną z najrozsądniejszych tylko jest jeden problem ... do tego trzeba mieć już większy kapitał :D
  • Re: Wyniki za 4 kwartał Autor: ~Inwestor [195.182.52.*]
    Wszystko zależy po ile kupowałeś bo w mojej ocenie tutaj liczby niestety mówią SPRZEDAJ

Wycena 367 mln zł
    Cena obecna już po spadku nawet 13 zł a wartość księgowa 0,90gr

CWK = powyżej 15 C/Z = 17

ine wskaźniki sprawdź sam

link 

jednak pamiętaj, że potencjał pokazuje spadek tylko o 23% do 9 zł bo mamy jeszcze takie perełki napompowane jak Livechat CdProjekt gdzie wskaźniki pokazują jedno...

Obawiam się że na PGSoftware będzie niestety powolne zejście jak na Ekoeksport niestety czy zrekompensuje to Dywidenda ?? i czy ciągle będzie wypłacana ?

-------------------------------------
    link 

• Re: Wyniki za 4 kwartał Autor: ~hej [212.160.172.*]
    Są jeszcze inne rzeczy które się liczą poza cyferkami. Np. uczciwe podejście do inwestorów, solidna rzetelna praca którą doceniają Klienci. To jest prawdziwa siła PGS Software. Jeden dobry albo zły kwartał i cyferki się zmieniają. Możesz mieć gorsze i lepsze momenty ale jak robisz solidną robotę to wcześniej czy później zostaniesz doceniony.

• Re: Wyniki za 4 kwartał Autor: ~as [94.254.182.*]
    jak dobrze że sprzedałem te kiszonkę
  • Re: Wyniki za 4 kwartał Autor: ~Bob [94.254.246.*]
    Też się cieszę!
[x]
PGSSOFT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.