• sprawa przesądzona :( Autor: ~max [94.76.222.*]
    https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20180215/haifo-ltd-oglasza-publiczne-wezwanie-na-sprzedaz-2173-akcji-aviaam-leasing-ab-po

Zgodnie z prawem litewskim proces wykluczenia akcji Spółki z obrotu na rynku regulowanym może się odbyć w przypadku, gdy akcjonariusze reprezentujący przynajmniej 75% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Spółki zagłosują za uchwałą dotyczącą takiego wykluczenia. Biorąc pod uwagę, że Wzywający posiadają obecnie łącznie powyżej 75% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Spółki oraz są zobowiązani do zagłosowania za taką uchwałą zgodnie z umową dotyczącą działania w porozumieniu niezależnie od liczby akcji skupionych w ramach wezwania, uchwała w sprawie wykluczenia z obrotu powinna zostać przegłosowana. Wzywający dostarczą w dniu 15 lutego 2018 roku odpowiednie żądanie o zwołanie tego walnego zgromadzenia, które powinno się odbyć 9 marca 2018 roku.

Czyli zdejmą z giełdy bez względu na to ile kupią, nie ma co trzeba się pogodzić ze stratą :(
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: taish0 [83.20.188.*]
    To się nazywa złodziejstwo w biały dzień.
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~Miś [94.254.132.*]
    Wzywający mogą także zdecydować o przymusowym wykupie mniejszościowych akcjonariuszy, jeżeli Wzywający osiągną nie mniej niż 95% ogólnej liczby głosów Spółki na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy. Wówczas Wzywający nabędą prawo do zobowiązania wszystkich pozostałych akcjonariuszy Spółki do sprzedaży ich akcji, a ci pozostali akcjonariusze będą mieli obowiązek sprzedać swoje Akcje Wzywającym.Kto im sprzeda za tą cenę?będą musieli sporo zapłacić za 20 % akcji...godziwa cena to 12 zł cena księgowa...mają pieniądze...nie sprzedawać!!!!!
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~Abc [37.47.106.*]
    Ja nie sprzedaje. Ta cena jest co najmniej śmieszna. Trzeba jak najszybciej zawiazać porozumienie akcjonariuszy.
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~KL [89.64.38.*]
    Zastanawiam się nad zgłoszeniem sprawy do KNF. Manipulacja kursem /w celu zaniżenia średniej z 6 miesięcy/ chyba nie będzie trudna do udowodnienia.
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~max [94.76.222.*]
    jakie zaniżenie, chyba zawyżenie, jakby wezwanie zrobili parę dni wcześniej to by cena ze 20 groszy niższa była
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~Adrian987 [83.23.50.*]
    Cena tragiczna......
    Gdyby chociaz zachowali pozory przyzwoitosci i dali cene taka jak przy debiucie.....
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~Miś [94.254.132.*]
    Panie Dovado ratuj....napisz jak to widzisz???
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~Książe [193.200.123.*]
    Dnia 2018-02-15 o godz. 09:50 ~Miś napisał(a):
    > Panie Dovado ratuj....napisz jak to widzisz???

Pan Dovado jest już bez akcji. Daj mu spokój.

• Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~anal_ityk [150.254.166.*]
    NIEPRAWDA!!! Sytuacja na taką wygląda, ale nie jest przesądzona. Przytaczam sytuację na spółce MISPOL, było podobnie. Cena poniżej godziwej wartości i wyciskanie akcji. Ci co nie sprzedali, dostali godziwą cenę. Trwało to co prawda długo, ale jeśli sytuacja w spółce jest bardzo dobra, to tylko na korzyść, bo wartość księgowa będzie rosła - potraktujcie to jako lokatę.
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~Aviator [37.47.12.*]
    Czyli trza dokupic
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~investplus [89.64.40.*]
    Jeśli chcesz zamrozić swój kapitał na długi czas to kupuj
    Nie znasz sie to sie nie wypowiadaj
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~dovado [94.254.176.*]
    Mam akcje. Trzeba pomyśleć narazie mam przerwę śniadaniową
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~nde [193.46.187.*]
    Smacznego. A z czym masz? :>
    Pytam ot tak, żeby rozluźnić atmosferę ;)
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~Romuś [37.47.151.*]
    Chyba jednak szykuje się podwyższenie ceny.
    Bo innego wytłumaczenia zdołowania poniżej ceny skupu jakoś nie widzę.
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~Adrian987 [83.23.50.*]
    Oczywiscie zrobia skup.... to problem dywidendy odpadnie dla nas drobnych za czekanie...... ;)

• Re: sprawa przesądzona :( Autor: dobwik [178.42.69.*]
    zdołują cenę na 5 albo niżej, żeby cena 5,62 wydawała się atrakcyjna. Tak to jest jak nie ma popytu ze strony instytucjonalnych.
    Czekam na zakup przy tej cenie. Chetnie wezme za wszystko co mam.
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~Cierpliwy____ [37.247.220.*]
    Łączę się w bólu. Też mam pakiet. Licze na to, że fundusze jednak nie pooddawały po 5 PLN tych akcji. Gorzej niż 5,62 nie będzie, więc nie ma co panikować. Kto się bał to już sprzedał.
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~acab [83.13.202.*]
    Wystawiamy swoje akcje po 30 zł. Zobaczymy czym dysponujemy
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~misiek [89.79.237.*]
    ale jestem ciekaw co za debile sprzedają po takich cenach jak teraz jest... pozazdrościć takiej części akcjonariuatu :(
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~ds [37.128.84.*]
    Ja sprzedaje wszystko co mam, tragedia na tej spółce, a pewne jest jedno że będzie dużo niżej. To jest początek spadku pod obniżenie ceny..
    Od 5,62 odejmij prowizję (1,5% w ING przy wezwaniu), 30 zł świadectwo udziałowe. Poza tym latanie po biurach a na swoją kasę musisz czekać do kwietnia.
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~Adi1 [94.254.159.*]
    Ci którzy kupowali ostatnio niżej
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ifcia [31.179.201.*]
    Panowie troszkę opanowania.
    Po prostu w prawie tak jest, że jak osiągnie ktoś 75% musi ogłosić wezwanie czy chce czy nie chce.
    Nikt na siłe w tym momencie Was z akcji nie wysadzi. Nie musicie odpowiadać na takie wezwanie.

To nie jest przymusowy wykup akcji!!!
    Swoja droga idalena pora do zakupów;-)
    Zgodnie z prawem litewskim proces wykluczenia akcji Spółki z obrotu na rynku regulowanym może się odbyć w przypadku, gdy akcjonariusze reprezentujący przynajmniej 75% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Spółki zagłosują za uchwałą dotyczącą takiego wykluczenia. Biorąc pod uwagę, że Wzywający posiadają obecnie łącznie powyżej 75% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Spółki oraz są zobowiązani do zagłosowania za taką uchwałą zgodnie z umową dotyczącą działania w porozumieniu niezależnie od liczby akcji skupionych w ramach wezwania, uchwała w sprawie wykluczenia z obrotu powinna zostać przegłosowana. Wzywający dostarczą w dniu 15 lutego 2018 roku odpowiednie żądanie o zwołanie tego walnego zgromadzenia, które powinno się odbyć 9 marca 2018 roku.

https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20180215/haifo-ltd-oglasza-publiczne-wezwanie-na-sprzedaz-2173-akcji-aviaam-leasing-ab-po
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~ds [37.128.84.*]
    Zbiora od instytucjonalnych resztę potrzeba do squzee out'u i tyle będziesz miała z akcji, przeciez pod to jest to ustawione, trzeba być laikiem żeby wierzyć, że jest inaczej. Druga kwestia jak mają już 75% to obroty zdechną bardzo szybko, ja na szczęscię wywaliłem już to ale współczuje obecnie posiadającym akcje.

Trzymajcie się i szkoda bo fajna spółka mogła być
    Cena 5,62 jest pewna a jest szansa na wyzsza cene. Tak wiec nie wspólczuj bo niedlugo ja mogę tobie
  • Sprawa nie jest przesądzona :) Autor: ~zl [46.134.156.*]
    www.sii.org.pl/11292/ochrona-praw/biezace-interwencje/sukces-drobnych-akcjonariuszy-polcolorit-jest-wezwanie-na-akcje-spolki.html
    Jedna z możliwości zawalczenia o cenę godziwą.
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~2znaki [82.177.158.*]
    Nikt nie osiągnął 75% tylko litewska większość się dogadała, żeby wykupić Polaków. Teraz trzeba czekać co zakomunikują polskie fundusze, mają w końcu kilkanaście procent, z tym można negocjować.
  • Re: sprawa przesądzona :( Autor: ~sasklacz [87.206.37.*]
    Ja mam 5.12 srednia wiec do tego poziomu nic nie robie. Cos sie wyklaruje mysle.
[x]
AVIAAML -10,45% 4,20 2018-07-12 16:28:39
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.